Σήμερα η Nikon παρουσίασε δύο νέους φακούς NIKKOR Z: τον NIKKOR Z 50mm f/1.2 S, τον πρώτο Z φακό σταθερής εστιακής απόστασης f/1,2 και τον NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S, τον μικρότερο υπερευρυγώνιο φακό zoom πλήρους κάδρου f/2,8 στον κόσμο¹. Καθένας από τους φακούς προσφέρει σημαντικές δυνατότητες στο ολοένα αναπτυσσόμενο φωτογραφικό σύστημα mirrorless Nikon Z.

Ο NIKKOR Z 50mm f/1.2 S κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη σειρά Nikon Z. Χάρη στην απίστευτη ισχύ ανάλυσης, τη σταθερή αυτόματη εστίαση και τον εξαιρετικό έλεγχο του αισθητικού αποτελέσματος, αυτός ο επαγγελματικός φακός τυπικής σταθερής εστιακής απόστασης σηματοδοτεί τη γέννηση ενός θρύλου. Από το περίτεχνο θαμπό φόντο (bokeh) έως τις λεπτομερείς σημειακές πηγές φωτός, οι επαγγελματίες φωτογράφοι θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν νέα επίπεδα βάθους και λεπτομέρειας από την κλασσική εστιακή απόσταση των 50 mm, τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα video. Αυτός ο φακός αξιοποιεί πλήρως τις αξιοσημείωτες δυνατότητες συγκέντρωσης φωτός της μοντούρας Ζ της Nikon, ενώ το μέγιστο διάφραγμα f/1,2 προσφέρει απόλυτο έλεγχο πάνω στο βάθος πεδίου.

Ο NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S συμπληρώνει τη σειρά Nikon Z της τριάδας φακών υψηλής απόδοσης. Η εξαιρετική απόδοση και η compact κατασκευή αυτού του φακού τον κάνουν να ξεχωρίζει. Τα προηγμένα οπτικά στοιχεία, η ευρεία μοντούρα Z και το σταθερό διάφραγμα f/2,8 δίνουν τη δυνατότητα για συναρπαστική απόδοση που ανταγωνίζεται ακόμη και εκείνη των φακών σταθερής εστιακής απόστασης. Η απώλεια φωτός στις άκρες ελέγχεται αποτελεσματικά, ακόμα και κατά τις λήψεις με μέγιστο διάφραγμα, ενώ τα διπλά είδωλα και η αντανάκλαση μειώνονται για εκπληκτική ευκρίνεια. Οι φωτογράφοι μπορούν να ζωντανέψουν όλη την ομορφιά κάθε αρχιτεκτονικής σύνθεσης, τοπίου και νυχτερινού τοπίου που επιλέγουν να αποτυπώσουν.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, σχολιάζει: “Πρόκειται για δύο σημαντικούς νέους φακούς NIKKOR Z, για τους οποίους είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε σε επαγγελματίες. Ο νέος φακός 14-24 mm συμπληρώνει την τριάδα επαγγελματικών φακών zoom NIKKOR Z, ενώ ο φακός mirrorless σταθερής εστιακής απόστασης 50 mm αποτελεί μια πιο προσιτή επιλογή για επαγγελματίες που θέλουν οπτική απόδοση, η οποία να πλησιάζει τον εκπληκτικό φακό Sline Noct, χωρίς να θυσιάζει τις δυνατότητες αυτόματης εστίασης.”

Καλλιτεχνική έκφραση στη λεπτομέρεια. NIKKOR Z 50mm f/1.2 S

Επαγγελματικός φακός σταθερής εστιακής απόστασης f/1,2. Περίτεχνο θαμπό φόντο (bokeh). Λεπτομερείς σημειακές πηγές φωτός. Εντυπωσιακή ευκρίνεια από άκρο σε άκρο. Εξαιρετική απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.

Προηγμένη οπτική κατασκευή. Με 17 στοιχεία φακού σε 15 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων δύο γυάλινων στοιχείων ED και τριών στοιχείων ασφαιρικού φακού.

Σταθερή αυτόματη εστίαση. Η αυτόματη εστίαση είναι γρήγορη, ομαλή και εξαιρετικά αθόρυβη. Η περιοχή εστίασης αποδίδεται με ευκρίνεια, ακόμα και κατά τη λήψη σε κοντινές αποστάσεις ή με μικρό βάθος πεδίου.

Εντυπωσιακά καθαρές εικόνες. Η ανακλαστική νανοκρυσταλλική επίστρωση και η ανακλαστική επίστρωση ARNEO της Nikon καταπολεμούν τα διπλά είδωλα και την αντανάκλαση, ακόμη και σε περιπτώσεις με οπίσθιο φωτισμό.

Κινηματογραφικά πλάνα video. Το μεγάλο μέγιστο διάφραγμα επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στο βάθος πεδίου. H αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης σχεδόν εξαλείφεται.

Επαγγελματικός έλεγχος. Ο δακτύλιος ελέγχου είναι αθόρυβος και το κουμπί Fn μπορεί να προσαρμοστεί. Η οθόνη πληροφοριών OLED σάς επιτρέπει να επιβεβαιώνετε γρήγορα και εύκολα βασικά δεδομένα λήψης.

Στεγανοποίηση για προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Κάθε κινητό μέρος του κυρίως σώματος του φακού έχει στεγανοποιηθεί, ενώ υπάρχει ελαστική στεγανοποίηση γύρω από τη μεταλλική μοντούρα του φακού.

Κυρίαρχος στον χώρο. NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S

Επαγγελματικός υπερευρυγώνιος φακός zoom f/2,8. Η ευρεία μοντούρα Z και το σταθερό διάφραγμα f/2,8 δίνουν τη δυνατότητα για συναρπαστική απόδοση.

Κορυφαία οπτική απόδοση. Η ευκρίνεια είναι εξαιρετική από άκρο σε άκρο. Η νανοκρυσταλλική επίστρωση και η επίστρωση ARNEO της Nikon μειώνουν δραστικά τα διπλά είδωλα και την αντανάκλαση.

Ανθεκτικός και αξιόπιστος. Η εκτεταμένη στεγανοποίηση γύρω από κάθε κινητό μέρος του κυρίως σώματος του φακού προστατεύει από τη σκόνη και την υγρασία. Μια μοντούρα από κράμα αλουμινίου μειώνει το βάρος ενώ αυξάνει την ανθεκτικότητα.

Έτοιμος για video. Η αυτόματη εστίαση είναι ομαλή και αθόρυβη, ουσιαστικά χωρίς αλλαγή γωνίας θέασης ή αλλαγή εστίασης κατά τη ρύθμιση του zoom. Έχετε ακριβή έλεγχο του βάθους πεδίου απευθείας από τον φακό.

Έτοιμο φίλτρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιδωτά φίλτρα 112 mm μαζί με το σκίαστρο φακού που περιλαμβάνεται. Μια υποδοχή φίλτρου στο πίσω μέρος επιτρέπει τη χρήση φίλτρων gel colour.

Σημείωση:

¹ Μεταξύ των εναλλάξιμων φακών zoom για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές πλήρους κάδρου (φορμά NikonFX) με εναλλάξιμους φακούς με εστιακό εύρος 14mm ή χαμηλότερο και με μέγιστο διάφραγμα f/2,8 σε ολόκληρο το εύρος zoom, που είναι διαθέσιμοι τον Σεπτέμβριο του 2020. Δήλωση με βάση έρευνες της Nikon.