Αν ψάχνετε παρέα για την καθημερινή σας άσκηση, που να σας ψυχαγωγεί με ευκολία, αλλά να αντέχει και κάθε δυσκολία, μόλις τη βρήκατε!

Mε IP55 βαθμό προστασίας απέναντι σε νερό και σκόνη, τα αδιάβροχα True Wireless ακουστικά της Sony δεν φοβούνται τον ιδρώτα της σκληρής σας προπόνησης, ούτε μια απρόσμενη βροχή που θα σας βρει ξαφνικά στον δρόμο. Μπορείτε, μάλιστα, ακόμα και να… πλύνετε τα ακουστικά, προφανώς όμως όχι και τη θήκη φόρτισης.

Εφαρμογή χωρίς… διαπραγματεύσεις

Χάρη στην τρισδιάστατη καμπυλωτή σχεδίαση του μαλακού τοξοειδούς στηρίγματος (arc), τα Sony WF-SP800N εφαρμόζουν άνετα και συγχρόνως σταθερά στα αφτιά, παραμένοντας ακλόνητα όσο κινείστε. Εξαιρετική είναι η εφαρμογή και στο εσωτερικό της -ομολογουμένως ογκώδους- θήκης φόρτισης, η οποία καθηλώνει μαγνητικά τα ακουστικά στην κατάλληλη θέση, προκειμένου να φορτίζουν εγγυημένα.

Στιβαρή και η θήκη

Αφού ξεπεράσουμε το ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος από το συνηθισμένο, διαπιστώνουμε πως η θήκη εξασφαλίζει 9 επιπλέον ώρες αναπαραγωγής μουσικής (μια πλήρη φόρτιση δηλαδή) στα true wireless ακουστικά. Με τον τρόπο αυτό, έχοντας τη θήκη φόρτισης μαζί σας, μπορείτε να απολαμβάνετε έως και 18 ώρες συνεχούς χρήσης με ενεργοποιημένη τη λειτουργία εξουδετέρωσης θορύβου και έως και 26 ώρες χωρίς. Να επισημάνουμε πως ένα δεκάλεπτο γρήγορης φόρτισης είναι αρκετό για μια ολόκληρη ώρα αναπαραγωγής μουσικής.

Σε περίπτωση που δεν χρειάζεστε και τα δύο ακουστικά για να ακούσετε μουσική με στερεοφωνικό ήχο, αλλά χρειάζεστε μόνο το ένα για να διαχειρίζεστε τις τηλεφωνικές σας κλήσεις, το δεύτερο ακουστικό μπορεί να φορτίζει στη βάση του. Στα μείον της θήκης είναι η αδυναμία της να φορτίσει ασύρματα η ίδια (φορτίζει μέσω καλωδίου USB Type-C).

Ποιότητα ήχου

Τα WF-SP800N μοιράζονται το ίδιο Bluetooth chip με τα βραβευμένα WF-1000XM3, προκειμένου να εξασφαλίσουν σταθερή σύνδεση με το κινητό σας, δίχως διακοπές στην ακρόαση. Το γεγονός πως υπολείπονται ελάχιστα στην ποιότητα ήχου σε σχέση με τα WF-1000XM3, αναπληρώνουν οι «σπορ» αντοχές τους. Αποτελεσματικότατη είναι και η τεχνολογία εξουδετέρωσης θορύβου (noise cancelling), που όπως υπόσχεται άλλωστε και η ονομασία της, αφαιρεί τους ενοχλητικούς ήχους του περιβάλλοντος από την εμπειρία της ακρόασης. Αν πάλι φοβάστε πως τρέχοντας στον δρόμο, κινδυνεύετε να μην ακούσετε μια κόρνα, η λειτουργία «Ambient Sound» σάς δίνει έλεγχο πάνω στους ήχους του περιβάλλοντος που θα καταλήγουν τελικά στα αφτιά σας. Διαφορετικά, ενεργοποιώντας το «Advanced Adaptive Sound», ο ήχος προσαρμόζεται αυτόματα, ανάλογα με το περιβάλλον και τη δραστηριότητά σας.

Τα μπάσα ενισχύει η τεχνολογία «Extra Bass», δίνοντάς σας το κίνητρο να γυμναστείτε λίγο παραπάνω! Μέσω της εφαρμογής για smartphones «Sony | Headphones Connect», μπορείτε να προσαρμόσετε τον ήχο στα γούστα σας, μέσω του ανάλογου equalizer. Παρούσα είναι και η εμπειρία ακρόασης «360 Reality Audio», η οποία θα σας κάνει να νιώσετε πως περιστοιχίζεστε από μια ολόκληρη ορχήστρα!

Smart λειτουργίες

Αγγίζοντας το δεξί ακουστικό, μπορείτε να αναπαράγετε, να σταματήσετε ή να μεταβείτε σε επόμενο κομμάτι στη μουσική σας ή να προσαρμόσετε την ένταση του ήχου. Κρατώντας το δάχτυλό σας τοποθετημένο πάνω στο ακουστικό, η ένταση του ήχου μειώνεται και ακούτε αυτομάτως τον ήχο περιβάλλοντος, προκειμένου να μην χρειάζεται να αφαιρείτε τα Sony WF-SP800N όταν σας μιλάνε. Τα ακουστικά είναι πλήρως προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του φωνητικού ελέγχου των ψηφιακών βοηθών Google Assistant και Amazon Alexa, προκειμένου να αλληλεπιδράτε με το smartphone σας -και κατ’ επέκταση με το σύνολο των smart συσκευών σας- μόνο με τη φωνή σας.

Αν εξαιρέσουμε το… αντί-ερωτικό όνομά τους και την ίσως μεγαλύτερη του αναμενομένου θήκη τους, κάθε πτυχή των WF-SP800N μάς κέρδισε, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την τεχνογνωσία της Sony στον ήχο.