Η ViewSonic Corp. ανακοινώνει τηνmyViewBoard Classroom. Ως μία browserbased διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης, μέσα στο οικοσύστημα της myViewBoard, η myViewBoard Classroom είναι μια ειδικά σχεδιασμένη λύση, που έχει σαν γνώμονα πρώτα τον καθηγητή και όχι την τεχνολογία, που απλά βοηθά τους εκπαιδευτικούς σε αυτή τη νέα εποχή της υβριδικής μάθησης.

Είτε οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην τάξη, είτε διδάσκουν από το σπίτι ή ακόμα και αν χρησιμοποιούν και τις δύο μεθόδους, οι υβριδικές τεχνικές μάθησης θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο, δεδομένου του “new normal” στην εκπαίδευση.

«Η πρόσφατη πανδημία άλλαξε για πάντα τον κόσμο μας και επηρέασε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Στον τομέα της εκπαίδευσης, οι δάσκαλοι αμφιταλαντεύονται μεταξύ εικονικών και φυσικών τάξεων. Ωστόσο, τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά, συχνά δεν μπορούν να μεταφερθούν στη φυσική τάξη όταν αυτό απαιτείται», δήλωσε ο Hasan Koçyiğit Central/Eastern Europe Reginal Manager της ViewSonic. «Στην ViewSonicαναπτύξaμε ένα υβριδικό εργαλείο διδασκαλίας που παρέχει απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ φυσικών και εικονικών τάξεων, ενώ παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να εμπνέουν τους μαθητές τους με ενδιαφέροντα μαθήματα ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους.»

Η myViewBoard Classroom είναι ένα συνεργατικό εργαλείο, για την παροχή εκπαιδευτικού περιεχομένου, που επιτρέπει την οπτική μάθηση και τη συμμετοχή σε μία πλήρη τάξη, σε μεμονωμένα άτομα ή σε ομάδες μαθητών. Είναι επίσης ιδανική για παραδοσιακή διδασκαλία στην αίθουσα, μικτή παιδαγωγική και διαδικτυακή μάθηση. Χάρη στις δυνατότητες διεξαγωγής ομαδικής εργασίας, διαχείρισης εικονικής τάξης με εργαλεία τηλεδιάσκεψης και ασφαλούς συμμετοχής των χρηστών, η myViewBoard Classroom παρέχει ένα ελκυστικό και συνεργατικό περιβάλλον.

Η myViewBoard Classroom διαθέτει ψηφιακό λευκό πίνακα, για προετοιμασία και παρουσίαση περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο. Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν πότε οι μαθητές μπορούν να κάνουν ερωτήσεις ή σχόλια, καθώς και ποιοι μπορούν να εμφανίσουν την οθόνη τους στην τάξη για παρουσιάσεις. Η συμμετοχή των μαθητών ενθαρρύνεται μέσω της λειτουργίας Hand Raise pushtotalk και της πρόσβασης τους σε απομακρυσμένα εργαλεία γραφής. Ανεξάρτητες ομαδικές συζητήσεις είναι εφικτές με εικονική ομαδοποίηση, επιτρέποντας σχολιασμό και κουίζ σε realtime. Επιπρόσθετα, μια λειτουργία χαμηλού bandwidth διασφαλίζει καλή απόδοση, ακόμη και όταν η σύνδεση στο internet είναι αδύναμη.

Ως ένδειξη υποστήριξης στα σχολεία, από τον Μάρτιο του 2020, με την έναρξη του ξεσπάσματος της επιδημίας, η ViewSonic προσέφερε δωρεάν τη myViewBoard σε σχολεία και πανεπιστήμια. Μετά τα θετικά σχόλια που απέσπασε από σχολεία και εκπαιδευτικούς, η εταιρεία αποφάσισε να κάνει τη myViewBoard Entity for education δωρεάν μόνιμα* για όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.