H Deloitte, μέσω του Deloitte Alexander Competence Center στη Θεσσαλονίκη, του πρότυπου κέντρου τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας στις νέες τεχνολογίες, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, υλοποιούν ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα δια βίου μάθησης για νέους αποφοίτους τεχνολογικών και θετικών σχολών, με θεματολογία: «Ευέλικτες Μεθοδολογίες Ανάπτυξης Λογισμικού Υπολογιστικής Νέφους» (“Agile Methodologies of Cloud Software Engineering”).

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί την πρώτη σύμπραξη επιχείρησης που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα και ενός από τους σημαντικότερους τοπικούς ακαδημαϊκούς φορείς, καθώς το εκπαιδευτικό περιεχόμενο έχει αναπτυχθεί από κοινού, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν τόσο από στελέχη της Deloitte όσο και από διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι παρέχεται πιστοποίηση για την παρακολούθησή του.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε νέους αποφοίτους τμημάτων Πληροφορικής ή άλλων σχολών Θετικών Επιστημών και στόχος του είναι να παρέχει τεχνογνωσία στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που αξιοποιούνται από εταιρείες στον τομέα της Πληροφορικής, στις σύγχρονες μεθοδολογίες, εργαλεία και τεχνικές για τη σχεδίαση, υλοποίηση, έλεγχο και εγκατάσταση συστημάτων λογισμικού της τεχνολογίας cloud. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες, έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν σε θέσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής από το Deloitte Alexander Competence Center.

Ήδη στο Deloitte Alexander Competence Center εργάζονται για την υλοποίηση σημαντικών έργων πάνω από 300 στελέχη διαφορετικών ειδικοτήτων στους τομείς των συμβουλευτικών, τεχνολογικών, χρηματοοικονομικών, φορολογικών, υπηρεσιών διαχείρισης εταιρικού κινδύνου και ελεγκτικών υπηρεσιών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου 2020, είναι δίμηνης διάρκειας και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Οι εγγραφές παραμένουν ανοιχτές έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη δυνατότητα συμμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σε δηλώσεις του o CEO της Deloitte Ελλάδος, κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, ανέφερε: «Η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία μας, καθώς εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των σχέσεων που έχουμε αναπτύξει με τοπικούς ακαδημαϊκούς φορείς με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας και ευκαιριών εκπαίδευσης και απασχόλησης για τη νέα γενιά. Η εξειδικευμένη γνώση στις νέες τεχνολογίες που παρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τους νέους αποφοίτους της χώρας με την αγορά εργασίας και τις αυξανόμενες ανάγκες των εταιρειών στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθηγητής κ. Στέλιος Κατρανίδης ανέφερε σχετικά με την συνεργασία: «Η πολιτική εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας βρήκε στο πρόσωπο της Deloitte έναν αξιόπιστο και δυναμικό εταίρο, ο οποίος μπορεί να εκτιμήσει το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό του Ιδρύματος και ιδιαίτερα αυτό του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Με τη σύμπραξη αυτή, αφενός καλλιεργούνται δημιουργικές σχέσεις με την κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς, αφετέρου προκύπτουν ευκαιρίες αποκατάστασης για τους νέους επιστήμονες, με τελική ωφελημένη από την εξέλιξή τους την ανάπτυξη της χώρας».