Παρά το χαμηλό κόστος του, το νέο κινητό της Xiaomi ενσωματώνει NFC λειτουργικότητα για να μπορεί να εκτελέσει πληρωμές σε POS, δημόσιες συγκοινωνίες κ.ά.

Xiaomi Redmi 9C NFCΗ Xiaomi είναι μια εταιρεία που δεν χρειάζεται συστάσεις, ειδικά στο κοινό που ψάχνει μια value for money συσκευή με σύγχρονα χαρακτηριστικά. Ειδικά στην κατηγορία 100€-200€, η κινεζική εταιρεία παίζει… εντός έδρας, καταθέτοντας συχνά προτάσεις που προβληματίζουν τον ανταγωνισμό. Το Redmi 9C NFC αποτελεί αναμφίβολα μια εξ αυτών, μιας και έρχεται με μια τεράστια 6.53 ιντσών οθόνη (1600×720 pixels ανάλυσης), με αρκετά περιορισμένα bezels και μια ανεπαίσθητα μικρή εγκοπή για τη selfie-cam που παραπέμπει περισσότερο σε… σταγόνα παρά σε κλασικό notch. Ικανοποιητικότατη σε φωτεινότητα, η οθόνη της συσκευής θα σας επιτρέψει την άνετη χρήση ακόμα και κάτω από έντονο ηλιακό φως. Υπάρχει η δυνατότητα να μειώσετε τον μπλε φωτισμό για ακόμα πιο φιλική… συμπεριφορά της εκλυόμενης ακτινοβολίας προς τα μάτια σας. Η ξεκούραστη παρακολούθηση του αγαπημένου σας περιεχομένου με τις ώρες γίνεται εφικτή και χάρη στη χωρητικότητα των 5.020mAh της μπαταρίας, η οποία μπορεί να τα βγάλει πέρα με έως και 20 ώρες μαραθώνιας θέασης βίντεο.

Δώστε bokeh στο λαό!

Xiaomi Redmi 9C NFCΣτην εποχή των social media, τα εντυπωσιακά πορτρέτα με εστιασμένα θέματα και θολό φόντο θεωρούνται πλέον… δικαίωμα! Αυτά εξασφαλίζει ο 2MP αισθητήρας βάθους που βρίσκεται κάτω από έναν φακό διαφράγματος f/2.4 και συμπαραστέκεται επάξια στον κύριο ευρυγώνιο φακό (75.2°). Το διάφραγμα του τελευταίου είναι f/2.2 και ο αισθητήρας που καταγράφει την πληροφορία ανέρχεται στα 13MP. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και αρκετών εξελιγμένων σχετικών τεχνικών, όπως AI portrait mode, αναγνώριση προσώπου, AI Beautify 5.0 και AI αναγνώριση σκηνής λήψης, το φωτογραφικό αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπές, αλλά μην απαιτείτε βέβαια, λήψεις όμοιες με αυτές ενός smartphone των 600€. Το LED flash στέκεται κάτω από τους δυο φακούς και δίπλα του συναντάμε έναν… εικαστικό κύκλο, για καθαρά αισθητικούς λόγους, ώστε να δημιουργηθεί ένα camera bump με μια ελαφρώς… παραπλανητική στο μάτι τετράδα (μιας και η κύρια κάμερα είναι διπλή και όχι τριπλή). Λίγο πιο κεντρικά συναντάμε και τον σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ στην πρόσοψη μάς περιμένει μια σχετικά «συντηρητική» selfie camera στα 5MP (με μεγάλα όμως pixels στα 1,12μm για να απορροφούν περισσότερο φως) και με διάφραγμα f/2.2.

Μια ματιά στα ενδότερα

Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η συσκευή κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις, μια με μνήμη 2GB και αποθηκευτικό χώρο 32GB και μια με 3GB RAM και 64GB χώρου αποθήκευσης. Άποψη μας είναι πως η μικρή διαφορά στην τιμή δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την επιλογή του φτωχότερου (2GB/32GB) μοντέλου, μιας και με ελάχιστα χρήματα παραπάνω θα έχετε στα χέρια σας ένα smartphone σαφώς πιο κοντά στις σύγχρονες προσταγές της τεχνολογίας, ικανό να αντέξει την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών apps και έτοιμο να φιλοξενήσει τις εφαρμογές και τις φωτογραφίες σας (αν και στις δυο περιπτώσεις υποστηρίζεται επέκταση μνήμης μέσω κάρτας microSD). Όποια κι αν είναι, όμως, η επιλογή σας, ο οκταπύρηνος επεξεργαστής που συναντάμε πάνω στο Helio G35 chipset της MediaTek θα είναι πάντα σε ετοιμότητα να πιάσει έως και 2.3GHz ταχύτητα με τους xCortex-A53 πυρήνες του. Τα οικονομικά κινητά δεν σημαίνει πως είναι ανίκανα να σας χαρίσουν και αξέχαστες gaming στιγμές, οπότε για τον λόγο αυτό ρίχνεται στη μάχη η PowerVR GE8320 GPU.

Ανέπαφες πληρωμές με NFC

Για το τέλος, αφήσαμε το… κερασάκι στην συμφέρουσα «τούρτα» της Xiaomi, την υποστήριξη NFC. Η εταιρεία, μάλιστα, είναι τόσο υπερήφανη που κατόρθωσε να εντάξει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σε ένα κινητό χαμηλού κόστους, που το ενσωμάτωσε και στον τίτλο του μοντέλου! Με τη βοήθεια της συγκεκριμένης λειτουργίας μπορείτε να μετατρέψετε το κινητό σε ψηφιακό πορτοφόλι και να πραγματοποιήσετε ανέπαφες πληρωμές σε POS, να ακυρώσετε το εισιτήριό σας σε δημόσιες συγκοινωνίες και πολλές άλλες υποστηριζόμενες χρήσεις. Επιπρόσθετα, μπορείτε να κάνετε αυτόματο pairing με Bluetooth αξεσουάρ (όπως π.χ. ακουστικά) που υποστηρίζουν και αυτά την NFC συνδεσιμότητα. Το Redmi 9C, άλλωστε, υποστηρίζει την 5.0 έκδοση του δημοφιλούς πρωτοκόλλου ασύρματης επικοινωνίας περιφερειακών.


Μας άρεσε

  • Μεγάλη οθόνη 6.53 ιντσών με αμελητέο notch για τη selfie-cam
  • Ανέπαφες πληρωμές μέσω NFC
  • Μπαταρία 5.020mAh

Δεν μας άρεσε

  • Η τεράστια μπαταρία του θα ήταν καλό να φόρτιζε λίγο ταχύτερα
  • Η έκδοση των 2GB/32GB δύσκολα επαρκεί για μέση χρήση

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6.53 ιντσών HD+ Dot Drop IPS LCD display, αναλογίας 20:9, ανάλυσης 1600×720 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων

Επεξεργαστής: Octa-core MediaTek Helio G35 (12 nm) με 8xCortex-A53@2.3GHz, GPU PowerVR GE8320

Μνήμη: 2GB ή 3GB RAM (αναλόγως της έκδοσης)

Αποθηκευτικός χώρος: 32GB ή 64GB (επεκτάσιμος με microSD)

Κάμερα: Διπλή κύρια κάμερα, 13MP με ευρυγώνιο 75.2° φακό, f/2.2, HDR, AI portrait mode, AI Beautify 5.0 + 2MP αισθητήρας βάθους, f/2.4, Single tone LED flash και selfie camera 5MP με f/2.2

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.0, FM radio, NFC

Extras: GPS/A-GPS/GLONASS, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στην πλάτη, FM radio, υποδοχή ακουστικών 3,5mm

Δίκτυο: 4G

Μπαταρία: 5.020mAh

Λειτουργικό: Android 10

Διαστάσεις: 164,9×77,07×9 χιλ.

Βάρος: 196 γρ.