Το W995, η πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα των music phones της Sony Ericsson απέσπασε μια ακόμα διάκριση από το European Imaging and Sound Association (EISA). Στην επιλογή των καλύτερων προιόντων για το χρονικό διάστημα 2009-2010, ξεχώρισε ως «European Music Phone».


Sony Ericsson W995

Sony Ericsson W995

To W995 κατάφερε γρήγορα να ξεχωρίσει στο αγοραστικό κοινό αφού συνδυάζει άριστη αναπαραγωγή βίντεο, κάμερα 8.1 megapixel και μουσική με ποιότητα Walkman™, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες του να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους αρχεία οποιαδήποτε στιγμή, όπου και αν βρίσκονται.


Ακολουθεί η περιγραφή της EISA και τα χαρακτηριστικά που αξιολόγησε:


European Music Phone 2009-2010
Sony Ericsson W995


Ένα κινητό που απευθύνεται στους απαιτητικούς του ήχου και της εικόνας, σ’ αυτούς δηλαδή που θέλουν εύκολη πρόσβαση, ποιοτική και άμεση αναπαραγωγή αρχείων μουσικής και βίντεο. Το W995 είναι εφοδιασμένο με μια οθόνη 2,6 ιντσών ανάλυσης 240×320 pixels, αρκετή για να δώσει στο χρήστη υψηλή εμπειρία θέασης. Η συσκευή περιλαμβάνει ένα ολόκληρο μουσικό player, το Walkman v4.0, με δυνατότητες όπως shake control, υποδοχή mini jack για τα αγαπημένα σας ακουστικά αλλά και δικτύωση Wi-Fi. Ως επιπλέον δυνατότητες έχουμε κάμερα 8.1 megapixels, με LED φλας, geo-tagging και σταθεροποιητή εικόνας. Η εφαρμογή Media Go κάνει το W995 απίστευτα εύκολο στη διαχείριση και μεταφορά μουσικής, φωτογραφιών, βίντεο, παιχνιδιών και RSS feeds στην εσωτερική του μνήμη των 118MB ή στην κάρτα-μνήμης M2 (η συσκευή περιλαμβάνει κάρτα-μνήμης 8GB). Το κινητό τηλέφωνο W995 λειτουργεί ακόμη και ως DLNA server ώστε να μπορείτε να streamάρετε τις φωτογραφίες ή τη μουσική σας σε συμβατές συσκευές όπως είναι τηλεοράσεις και στερεοφωνικά. Τέλος, στο πίσω μέρος υπάρχει ένα ειδικό μεταλλικό στήριγμα που μετατρέπει το κινητό σε «ηλεκτρονική κορνίζα», ώστε ν’ ακούμε μουσική και να βλέπουμε βίντεο/φωτογραφίες χωρίς να απασχολούμε τα χέρια μας.