H HMD Global, η αντιπρόσωπος εταιρία των τηλεφώνων Nokia, ανακοινώνει ότι τοποθετεί τον Alain Lejeune στο νέο ρόλο του Global Operations Leadership στην εταιρεία.

Ο Lejeune διαθέτει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στις τηλεπικοινωνίες και στη διαχείριση επιχειρήσεων παγκοσμίως. Έγινε μέλος της οικογένειας κινητών Nokia της HMD Global προερχόμενος από το OneWeb, από όπου εργαζόταν ως εξειδικευμένος σύμβουλος στη στρατηγική λειτουργία της εταιρίας. Ο Alain θα είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη των λειτουργικών εργασιών της HMD Global και όλων των προσπαθειών του τμήματος της μηχανικής και της εφοδιαστικής αλυσίδας για την εταιρεία και θα απευθύνεται στον Florian Seiche, Chief Executive Officer της HMD Global.

Ο Alain Lejeune, Global Leader of Operations της HMD Global, δήλωσε:

«Είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να αναλάβω τα καθήκοντα του Global Leader of Operations στην HMDGlobal, την αντιπρόσωπο εταιρία των τηλεφώνων Nokia και νιώθω πολύ ενθουσιασμένος για αυτήν την νέα πρόσκληση. Έχοντας εργαστεί στη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας για πάνω από δυόμισι δεκαετίες, έχω δει να συμβαίνουν τεράστιες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών σε παγκόσμια κλίμακα. Σήμερα, η ανάγκη για γρήγορη προσαρμογή είναι πιο σημαντική από ποτέ για τις επιχειρήσεις καθώς η εμφάνιση του COVID-19 έχει δημιουργήσει έναν νέο κόσμο σε όλους τους τομείς. Η σταθεροποίηση των λειτουργιών διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας σε μια εταιρία με ταχύρρυθμη εξέλιξη όπως η HMD Global. Ανυπομονώ να αναλάβω τα νέα μου καθήκοντα και να συνδράμω στην επιχείρηση ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσει την δυναμική της και να προσαρμόζεται γρήγορα στις αλλαγές που συμβαίνουν τώρα και σ ’αυτές που αναμένεται να έρθουν στο μέλλον. Είμαι ενθουσιασμένος που έγινα μέλος της οικογένειας της HMD Global. Η εταιρία προσφέρει κινητά υψηλής ποιότητας που έχουν αγαπηθεί πολύ από τους ανθρώπους και έχουν πιστούς fans σε παγκόσμιο επίπεδο που αυξάνονται συνεχώς.»

Ο Florian Seiche, Διευθύνων Σύμβουλος της HMD Global, δήλωσε:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Alain Lejeune εντάσσεται στην ομάδα μας στη θέση τουGlobal Leader of Operations. Ο Alain διαθέτει πολυετή εμπειρία σε πολλά επίπεδα και γνωρίζει σε βάθος την βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας. Η εξειδίκευσή του είναι εξαιρετική και εκτείνεται από την άρτια οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων ως και την ενίσχυση της δημιουργικότητας σε τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α). Η αποδεδειγμένη πολύπλευρη εμπειρία του είναι ένας από τους λόγους που είμαστε σίγουροι ότι θα έχει τεράστια επιτυχία στις μελλοντικές επεκτάσεις της εταιρίας και στο ταξίδι που θα κάνουμε μαζί.»

«Ο Alain θα διαδραματίσει καίριο ρόλο καθώς μεταμορφώνουμε την επιχείρησή μας και επεκτείνουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Η ένταξή του θα ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική μας ομάδα. Ανυπομονώ να δω την επιχείρησή μας να αναπτύσσεται υπό την ηγεσία του Alain

Πριν από την OneWeb, η Alain συνεργάστηκε με την TCL Group. Εκεί, συμμετείχε στο πλαίσιο της εξαγοράς της εταιρείας από το τμήμα κινητών τηλεφώνων της εταιρίας Alcatel. Αυτή ήταν μια από τις πρώτες διεθνείς εξαγορές σε αυτόν τον τομέα και πραγματοποιήθηκε από μια κινεζική εταιρεία. Ηγήθηκε με επιτυχία για την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών αυτής της μετάβασης και για όλες τις προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης και δημιουργίας προϊόντων της εταιρείας. Ο Alain ήταν επίσης υπεύθυνος για τη διαχείριση της απόκτησης παγκόσμιων δικαιωμάτων αδειοδότησης από την BlackBerry Limited με έδρα τον Καναδά από την TLC. Μετά από μια ακόμα επιτυχημένη προσπάθεια, έγινε Πρόεδρος του επιχειρηματικού τμήματος του BlackBerry Mobileπου δημιουργήθηκε στην TCL και προώθησε εκ νέου τα BlackBerry smartphones ως premium επαγγελματική μάρκα σε παγκόσμιες αγορές.