Η LEXIS Πληροφορική και η KEDACOM, ένας από τους πλέον κορυφαίους κατασκευαστικούς οίκους AIσυστημάτων απομακρυσμένης παρακολούθησης, παρουσιάζουν την 3η γενιά AI καμερών με ανανεωμένο hardware και αναβαθμισμένο ισχυρό αλγόριθμο Deep Learning με ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες.

Οι νέες κάμερες αναγνώρισης της KEDACOM μπορούν να εκτελούν, ταυτόχρονα, ανάλυση, ανθρώπου, οχήματος και πλήρους δομής με μεγαλύτερη ακρίβεια αναγνώρισης, ισχυρότερη προσαρμοστικότητα σκηνής και το πιο σημαντικό, να επιτυγχάνεται η απλοποίηση και διάδοση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Έχουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης ανίχνευσης άνω των 100 προσώπων σε κάθε καρέ, όταν πραγματοποιούν σενάρια αναγνώρισης ανθρώπων σε μεγάλο πλήθος ατόμων. Επιπλέον, επιτυγχάνουν πλήρως δομημένη ανάλυση, βασισμένη στην εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας 4Κ, με περισσότερα από 30 χαρακτηριστικά μηχανοκίνητων και μη οχημάτων, καθώς και αναγνώρισης ανθρώπων.

Ανάμεσα στα πλούσια χαρακτηριστικά των καμερών περιλαμβάνονται η real-time σύγκριση, η διαχείριση ειδοποιήσεων και η δυνατότητα προσθήκης άνω των 50.000 προσώπων στη βιβλιοθήκη δεδομένων, αποτελώντας ιδανική λύση για αναγνώριση προσώπων σε χώρους με υψηλή συγκέντρωση ατόμων. Επιπλέον, οι κάμερες ελέγχου οχημάτων έχουν τη δυνατότητα ανίχνευσης 11 τύπων (αμάξι, pickup, λεωφορείο, βαν, φορτηγό, μίνι-βαν, μηχανή, ποδήλατο, ηλεκτρικό τρίκυκλο, τρίκυκλο και πεζών) ενώ η σειρά trinocular καμερών συνδυάζει πανοραμικές λήψεις και κοντινά πλάνα παρέχοντας ένα εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο που φτάνει τα 10 μέτρα, καλύπτοντας τις πιο απαιτητικές λήψεις ανθρώπων και οχημάτων σε πολλαπλά σημεία (σκηνές).

Η σειρά 3ης γενιάς καμερών της KEDACOM είναι διαθέσιμη μέσα από το δίκτυο συνεργατών της LEXIS, καλύπτοντας ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών, ξεκινώντας από την αναγνώριση ανθρώπων και οχημάτων μέχρι την παροχή ολοκληρωμένης ανάλυσης δεδομένων, χρησιμοποιώντας τους πλέον εξελιγμένους αλγόριθμούς DeepLearning.