Όραμα της Epson αποτελούσε πάντα το να χρησιμοποιεί τις αποδοτικές, συμπαγείς και ακριβείς τεχνολογίες της για να επιτύχει τη βιωσιμότητα σε μια κυκλική οικονομία, προωθώντας το Περιβαλλοντικό Όραμα 2050, ένα πλαίσιο που έχει θεσπιστεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Με την έξαρση της πανδημίας και τα μέτρα παραμονής στο σπίτι, διαπιστώθηκε ανάκαμψη του περιβάλλοντος και δημιουργήθηκε ακόμη πιο έντονα η ανάγκη της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κάθε επιχείρησης, αλλά και μια νέα πραγματικότητα που αφορούσε στη διατήρηση του social distancing.

Περιβαλλοντικό αποτύπωμα και inkjet τεχνολογία

Ως παγκόσμιος ηγέτης και οδηγώντας πάντοτε τις εξελίξεις, η Epson υπερασπίζεται προ πολλού την μετάβαση από την laser στην inkjet τεχνολογία, επιδιώκοντας να υποστηρίξει τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και την αποκατάσταση της οικονομίας των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2019 εντός EMEA, συμβάλλουν στην μείωση της κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 50,9 εκατομμύρια kWh ετησίως, σε σύγκριση με τη χρήση αντίστοιχων εκτυπωτών laser1. Αυτό με τη σειρά του επιτρέπει μείωση του CO2 κατά περίπου 17,7 χιλιάδες τόνους ετησίως, όγκος που θα απαιτούσε 816 χιλιάδες δέντρα το χρόνο για να απορροφηθεί2. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια πιθανή εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους 5,9 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως3, που αποδεικνύει ότι η βιωσιμότητα μπορεί να συνεισφέρει και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

«Στο πλαίσιο του «Μένουμε Σπίτι», τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε πολλές χώρες οδήγησαν σε σημαντική ανάκαμψη του περιβάλλοντος. Καθώς προχωρούμε στη φάση της ανάκαμψης των επιχειρήσεων και της οικονομίας, είναι σημαντικό να δράσουμε προκειμένου να διατηρήσουμε τα περιβαλλοντικά οφέλη που παρατηρούνται», σχολιάζει ο Darren Phelps, Αντιπρόεδρος της Epson Europe. «Μικρές αλλαγές, για παράδειγμα στις επιλογές τεχνολογίας, μπορούν να βοηθήσουν την προώθηση του στόχου αυτού. Και επειδή η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας όχι μόνο μειώνει την παραγωγή CO2, αλλά και ισοδυναμεί με εξοικονόμηση, αφού οι βιώσιμες επιλογές οδηγούν σε οικονομικά οφέλη, εξοικονομώντας πόρους για τις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε άλλες λειτουργίες.»

Συμβολή λύσεων οπτικής απεικόνισης στην κοινωνική αποστασιοποίηση

Προχωρώντας στην επόμενη φάση διαχείρισης και αποκατάστασης μετά την πανδημία, εκτός από την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στα επιχειρηματικά σχέδια και την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, που διασφαλίζει την προστασία του πλανήτη, δημιουργείται και η ανάγκη διασφάλισης της μακροπρόθεσμης υγείας κάθε οργανισμού, μέσα από τη διατήρηση του social distancing.

Επιστρέφοντας σταδιακά στον χώρο εργασίας, κάθε επιχείρηση είναι αναγκαίο να διατηρεί τις αποστάσεις μεταξύ των υπαλλήλων της, τόσο κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, όσο και των καθημερινών αναγκών που προκύπτουν για την διαχείριση των εγγράφων. Οι καινοτόμες λύσεις της Epson, σχεδιασμένες πάντοτε για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή απόδοση στους χρήστες, διαθέτουν προσαρμόσιμες ρυθμίσεις για το μέγεθος της οθόνης των βιντεοπροβολέων, αλλά και πλήρης φορητότητα, αυξάνοντας την ευελιξία και καθιστώντας το περιεχόμενο ορατό σε όλους, ακόμη και όταν οι ομάδες είναι σε απόσταση.

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα μοντέλα βιντεοπροβολής της Epson, EB-E20, EB-X49, EB-W49, EB-982W, EB-992F και EB-FH52, παρέχουν φωτεινά, ευέλικτα μεγέθη οθόνης έως 350 ίντσες σε προσιτή τιμή, βοηθώντας τις επιχειρήσεις και τα κέντρα εκπαίδευσης να είναι έτοιμα να υποστηρίξουν την επιστροφή στο χώρο εργασίας, με γνώμονα το social distancing.

«Η επιστροφή στον χώρο εργασίας και εκπαίδευσης θα δημιουργήσει αρκετές προκλήσεις, σε μια προσπάθεια διατήρησης του social distancing. Σε αντίθεση με τα flat panel, οι νέες μας λύσεις οπτικής απεικόνισης προσφέρουν ευελιξία στα μεγέθη της οθόνης έως 350 ίντσες, καθιστώντας τα προσαρμόσιμα και κατάλληλα για πολλές ρυθμίσεις, προσφέροντας μια απρόσκοπτη εμπειρία ακόμη και από το πίσω μέρος των αιθουσών και των χώρων συσκέψεων», συμπληρώνει ο Darren Phelps, Αντιπρόεδρος της Epson Europe. «Άλλωστε, η ασύρματη συνδεσιμότητα και οι ρυθμίσεις του αντικατοπτρισμού της οθόνης με τη χρήση του Miracast, είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν».

Αυτοί οι νέοι προβολείς προσφέρουν ευελιξία στην εγκατάσταση, είναι πλήρως φορητοί, ενώ εξυπηρετούν ποικιλία συνδέσεων, όπως ασύρματη και αντικατοπτρισμό οθόνης μέσω Miracast στους EB-FH52 και EB-922F.

Οι επαγγελματικές λύσεις τεχνολογίας της Epson, με καινοτόμα προϊόντα εκτύπωσης και οπτικής απεικόνισης, δίνουν την ευκαιρία σε κάθε επιχείρηση να εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα, βοηθώντας την επιχειρηματική ανάκαμψη, φροντίζοντας για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και την διατήρηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, αλλά και συμβάλλοντας την υγεία του οργανισμού της μέσω του social distancing.

Μαζί μπορούμε να προωθήσουν την ευζωία κάθε οργανισμού, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη!

1,2,3

-Η μέση κατανάλωση ενέργειας μιας συσκευής laser στην EMEA υπολογίζεται στα 1,36kWh/εβδομάδα με την άμεσα ανταγωνιστική συσκευή τεχνολογίας inkjet της EPSON να καταναλώνει 0,32kWh/εβδομάδα, όπως περιγράφεται στη διεύθυνση https://www.epson.eu/neop-footnotes.

-Μέσος όρος CO2 που παράγεται ανά kWh ηλεκτρικής ενέργειας = 0,32kg, όπως περιγράφεται στη διεύθυνση https://www.epson.eu/neop-footnotes.

-Μέσος όρος CO2 που απορροφάται από ένα δέντρο ανά έτος = 21,78 κιλά, όπως περιγράφεται στη διεύθυνση https://www.epson.eu/neop-footnotes.

-Μέσο μη οικιακό κόστος ανά kWh ηλεκτρικής ενέργειας = 0,177 €, όπως περιγράφεται στη διεύθυνση https://www.epson.eu/neop-footnotes