Βάλτε το κάτω από τη βρύση, πετάξτε το στο πάτωμα και αφήστε το μέσα σε… πέπλο σκόνης οικοδομικών εργασιών. Το ανθεκτικό smartphone της Bullitt αντέχει τα πάνδεινα!

Ένα… ντελικάτο, λεπτεπίλεπτο smartphone μπορεί να είναι όμορφο πάνω στο τραπέζι μιας καφετέριας, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να επιβιώσει σε απαιτητικούς χώρους εργασίας (όπως πχ ένα εργοτάξιο) ή σε ακραίες συνθήκες… περιπέτειας (όπως πχ σε extreme sports). Αντιθέτως, το CΑΤ S42 είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αντεπεξέρχεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, γεγονός που το αναδεικνύει σε αναντικατάστατο εργαλείο για όσους δεν θέλουν να αγχώνονται συνεχώς για την… υγεία του κινητού τους.

Σκυλί του πολέμου!

CAT S42Όπως όλες οι συσκευές της «σκληροτράχηλης» οικογένειας CΑΤ, το S42 έχει υποστεί εξαιρετικά αυστηρές δοκιμασίες αντοχής που πιστοποιούν την ανθεκτικότητά του απέναντι στις πλέον… βάναυσες προκλήσεις που μπορεί να θέσει ένας χρήστης στο κινητό του τηλέφωνο (IP68 και MIL-SPEC 810H). Σκόνη, νερό και κραδασμοί δεν τρομάζουν το S42, ενώ για να επανέλθουμε λίγο και στο κλίμα της COVID-19 εποχής, μπορείτε να το πλένετε με ζεστό νερό και σαπούνι ή απολυμαντικό, προκειμένου να μην αποτελεί… πόλο έλξης μικροβίων. Το συγκεκριμένο smartphone μπορεί με ευκολία να ανταπεξέλθει σε ακραίες συνθήκες υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών. Θα προσγειωθεί απροβλημάτιστα από ύψος 1,8 μέτρων πάνω σε ατσάλινη πλάκα και θα εξακολουθήσει να σας παρέχει τις υπηρεσίες του δίχως να διαμαρτυρηθεί καθόλου! Το στρατιωτικών προδιαγραφών κινητό δεν θα απογοητεύσει τους φίλους της δράσης, αλλά και της χειρωνακτικής εργασίας. Η 5,5’’ οθόνη αφής προτάσσει την εξαιρετική της φωτεινότητα για ανάγνωση ακόμα και κάτω από το έντονο φως του ήλιου, ενώ η λειτουργικότητα της αφής διατηρείται ακόμα και όταν τα χέρια σας είναι βρεγμένα ή όταν φοράτε γάντια. Στα θετικά προσθέστε και το έξτρα προγραμματιζόμενο πλήκτρο με PTT mode (Push To Talk) στο αριστερό πλάι της συσκευής, στο οποίο μπορείτε βέβαια να αναθέσετε όποια άλλη χρήση προτιμάτε. Τέλος, η ισχυρή μπαταρία των 4.200mAh επιτρέπει έως και δύο ημέρες χρήσης, για να μην αποζητάτε συνεχώς πρίζες και φορτιστές!

Συμβιβασμοί… λόγω τιμής

Η απόλυτη θωράκιση του S42 από τους κινδύνους που εγκυμονεί κάθε αφιλόξενο περιβάλλον, προφανώς έχει το τίμημά της στο αυξημένο κόστος κατασκευής της συσκευής. Προκειμένου όμως να μην εκτοξευθεί η τιμή στα ύψη, η Bullitt αναγκάστηκε να προβεί σε κάποιους συμβιβασμούς όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι οποίοι βέβαια το πιθανότερο είναι να μην φανούν επώδυνοι σε επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν τη συσκευή τους ως εργαλείο δουλειάς.

Έτσι λοιπόν, o αποθηκευτικός χώρος περιορίζεται στα 32GB κι αν αφαιρέσετε από αυτά τον χώρο που καταλαμβάνει το λειτουργικό Android 10, θα αρχίσετε να «στριμώχνεστε» με το καλημέρα. Μπορείτε να επεκταθείτε με μια microSD έως 128GB βέβαια (και μάλιστα δίχως να σπαταλήσετε τη δεύτερη υποδοχή SIM), αλλά η ταχύτητα μιας κάρτας μνήμης ποτέ δεν συγκρίνεται με αυτή του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Η RAM των 3GB RAM κρίνεται επαρκής και ο τετραπύρηνος επεξεργαστής της MediaTek που φιλοξενείται πάνω στο Helio A20 chipset θα ανταποκριθεί στις τυπικές ανάγκες ενός μέσου χρήστη. Έτσι κι αλλιώς, δύσκολα θα επιλέξει κανείς τη συγκεκριμένη συσκευή για να εγκαταστήσει εκατοντάδες εφαρμογές και εξαιρετικά απαιτητικά games, μιας και οι αρετές της εντοπίζονται αλλού. Στοιχειώδεις είναι και οι φωτογραφικές επιδόσεις του S42, με την κύρια κάμερα να διαθέτει ανάλυση 13MP και διάφραγμα f/2.0. Η κάμερα της πρόσοψης έρχεται με αισθητήρα 5MP.


Μας άρεσε

  • Οι… αγχολυτικές αντοχές του θα σας απαλλάξουν από προβλήματα και επισκευές
  • Αξιοσημείωτη αυτονομία χάρη στην μπαταρία των 4.200mAh

Δεν μας άρεσε

  • Τα 32GB αποθηκευτικού χώρου φαντάζουν πλέον εξαιρετικά λίγα
  • Μην περιμένετε κάτι παραπάνω από τα στοιχειώδη στη φωτογραφία
  • Τιμή δυσανάλογη των τεχνικών του χαρακτηριστικών (αν και δίκαιη βάσει των αντοχών του!)

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 5.5 ιντσών IPS LCD, αναλογίας 18:9, ανάλυσης 1440×720 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων με προστασία Corning Gorilla Glass 5

Επεξεργαστής: Quad-core MT6761D Helio A20 (12 nm) με 4xCortex-A53@1.8GHz, GPU PowerVR GE8320

Μνήμη: 3GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 32GB (επεκτάσιμος με microSD έως 128GB)

Κάμερα: 13MP, f/2.0, PDAF με LED Flash, video 1080p@30fps και selfie camera 5MP

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band (2.4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 5.0, NFC

Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO, microUSB 2.0 On-The-Go, FM radio, υποδοχή ακουστικών 3,5mm

Δίκτυο:  4G (Cat6 300/50 Mbps)

Μπαταρία: 4.200mAh

Λειτουργικό: Android 10 (σύντομα αναβαθμίσιμο σε 11)

Διαστάσεις: 161,4×77,3×12,7 χιλ.

Βάρος: 220 γρ.