Η HP Inc. κυκλοφόρησε το 2019 Sustainable Impact Report, επισημαίνοντας την πρόοδο που έχει σημειώσει η εταιρεία για να προωθήσει περισσότερο την ποικιλομορφία και την κοινωνική ένταξη, να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και να ενισχύσει διάφορες κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, η ΗΡ ανακοίνωσε τον νέο παγκόσμιο στόχο της να διπλασιάσει τον αριθμό των μαύρων και Αφρο-αμερικάνων στελεχών της εταιρίας μέχρι το 2025.

Η ΗΡ ανακοίνωσε επίσης τον νέο της στόχο να εξαλείψει το 75% των πλαστικών μιας χρήσης στις συσκευασίες της έως το 2025, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες της εταιρίας να προωθήσει μία low-carbon, «κυκλική» οικονομία.

Οι προσπάθειες για ένα βιώσιμο αντίκτυπο στους ανθρώπους και τον πλανήτη ενσωματώνονται στην επιχειρηματική στρατηγική και τις δράσεις της ΗΡ και γίνονται ολοένα και πιο σημαντικός παράγοντας των αποφάσεων που παίρνουν οι πελάτες στις αγορές τους. H Προσπάθειες της HP για ενίσχυση της βιωσιμότητας έχουν συμβάλει στην αύξηση περισσότερων από 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις το 2019, αύξηση περίπου κατά 69%, αντικατοπτρίζοντας την αυξανόμενη επιτακτική ανάγκη να ηγούνται οι επιχειρήσεις έχοντας έναν κοινωνικό σκοπό.

«Η κουλτούρα της ΗΡ έχει χτιστεί εδώ και καιρό στην πεποίθηση ότι ο τρόπος που κάνουμε τα πράγματα είναι εξίσου σημαντικός με το τι κάνουμε. Πρόσφατα γεγονότα έδειξαν πως ο συστημικός ρατσισμός και η ανισότητα εξακολουθούν να υπάρχουν και να αποτελούν πρόβλημα στην κοινωνία και γι’ αυτό είναι σημαντικό όλες οι εταιρίες να ενεργήσουν επειγόντως με όλους του πιθανούς τρόπους,» είπε ο Enrique Lores, Πρόεδρος και CEO της ΗΡ.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι εταιρίες να δημοσιεύουν την πρόοδο τους σε αυτούς τους τομείς. Τα φετινά δεδομένα δείχνουν πως η ΗΡ σημειώνει σημαντική πρόοδο σε πολλούς τομείς, ενώ αποκαλύπτουν επίσης που πρέπει να βελτιωθούμε. Για παράδειγμα, ο αριθμός των Αφρο-αμερικάνων υπαλλήλων είναι κάτω από εκεί που πρέπει να βρίσκεται και αναλαμβάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να το βελτιώσουμε αυτό. Παρόλο που πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, η κουλτούρα μας, που βασίζεται στις αξίες μας και ενώνει τις ομάδες και τους συνεργάτες μας, με κάνει να πιστεύω πως μπορούμε να επιταχύνουμε την πρόοδο μας και να προωθήσουμε μια πιο βιώσιμη, δίκαιη και ίση κοινωνία,» συνέχισε ο Lores.

Προωθώντας την ποικιλομορφία και την κοινωνική ένταξη για να ενισχύσουμε την δράση

Η ΗΡ προωθεί μια κουλτούρα ποικιλομορφίας σε όλα τα επίπεδα της εταιρίας και είναι αφοσιωμένη στην καταπολέμηση της φυλετικής ανισότητας σε όλες της τις μορφές. Το Διοικητικό Συμβούλιο της HP εξακολουθεί να είναι το πιο diverse από οποιαδήποτε εταιρεία τεχνολογίας στις Η.Π.Α., αποτελούμενο από 42% γυναίκες και 58% μειονότητες. Το 2019, 63% των προσλήψεων στις ΗΠΑ προέρχονταν από μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, εθνικοτήτων, βετεράνων και ατόμων με αναπηρίες (σε σύγκριση με το 57% το 2018).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 40% των προσλήψεων της HP το 2019 ήταν γυναίκες και το πρόγραμμα Global Supply Diversity της εταιρείας δαπάνησε 374 εκατομμύρια δολάρια σε μικρούς και diverse προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων που ανήκουν σε μειονότητες και γυναίκες, συνεισφέροντας 698 εκατομμύρια δολάρια σε συνολικό οικονομικό αντίκτυπο.

Η HP εισέρχεται στην τέταρτη χρονιά του HBCU Challenge (Historically Black Colleges και Universities), ενός business school διαγωνισμού, σε συνεργασία με το National HBCU Business Deans Roundtable. 44 σχολεία έχουν συμμετάσχει στο challenge αυτό μέχρι στιγμής, παρέχοντας στους μαθητές την ευκαιρία να αναπτύξουν λύσεις σε πραγματικά επιχειρηματικά προβλήματα της HP, αποκτώντας παράλληλα πρακτική εμπειρία στον κλάδο.

Φέτος, η HP δεσμεύτηκε να αναλάβει το CEO Action for Diversity and Inclusion, τη μεγαλύτερη επιχειρηματική δέσμευση από CEO για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης στο χώρο εργασίας. Το HP Foundation εγγυήθηκε 500.000$ σε οργανισμούς κοινωνικής δικαιοσύνης για να αντιμετωπίσουν και να καταπολεμήσουν τον συστημικό ρατσισμό και την κοινωνική ανισότητα.

Επίσης, η HP αξιοποιεί και τις πλατφόρμες της για να δώσει έμφαση σε αυτά τα ζητήματα παγκοσμίως. Συνεργάζεται με το Girl Rising, έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην εξάλειψη της φτώχειας παρέχοντας εκπαίδευση σε γυναίκες και κορίτσια, για να ξεκινήσει το My Story: The 2020 Storytelling Challenge. Το challenge αυτό παρουσιάζει παραδείγματα νέων κοριτσιών που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη φυλετική δικαιοσύνη , την ισότητα των φύλων και την καλύτερη εκπαίδευση για τα κορίτσια.

Φτιάχνοντας έναν κόσμο χωρίς σκουπίδια

Τριακόσια εκατομμύρια τόνοι πλαστικού παράγονται κάθε χρόνο παγκοσμίως, τα μισά από τα οποία είναι μιας χρήσης καθώς το 91% δεν ανακυκλώνεται καθόλου. Οι συσκευασίες στα προϊόντα αντιμετωπίζουν επίσηςαύξηση της ζήτησης ως αποτέλεσμα του Κορονοϊού, και αποτελεί ένα σημαντικό μέρος των συνολικών απορριμμάτων που παράγονται και μπορεί να επηρεάσει την υγεία του πλανήτη και των ανθρώπων. Γι’ αυτό τον λόγο η ΗΡ ανακοίνωσε σήμερα έναν νέο στόχο για την εξάλειψη του 75% των πλαστικών συσκευασιών μίας χρήσης έως το 2025. Ο στόχος αυτός επικεντρώνεται στη συσκευασία hardware προϊόντων και βασίζεται στη μετάβαση σε συσκευασίες με molded fiber.

Η στρατηγική αυτή της HP στοχεύει στην εξάλειψη των περιττών πλαστικών και άλλων υλικών που κάνουν κακό στο περιβάλλον, όπου είναι δυνατόν. Το 2019, η ΗΡ αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί πλαστικούς δεσμούς καλωδίων και πλαστικές σακούλες στις συσκευασίες του hardware. Η ΗΡ έχει επίσης στραφεί σε πιο ανακυκλώσιμες εναλλακτικές λύσεις όσoν αφορά το χαρτί. Για την επιτάχυνση αυτής της αλλαγής, η εταιρεία μεταβαίνει από πλαστικά αφρολέξ που χρησιμοποιούσε ως τώρα στις συσκευασίες της, σε άλλα που κατασκευάζονται από 100% ανακυκλωμένο υλικό για τα laptop, τις οθόνες και τους υπολογιστές της. Η μετάβαση αυτή εξάλειψε 933 τόνους πλαστικού που δεν ανακυκλώνεται, μέσα στην προηγούμενη χρονιά.

Στην εκτύπωση, η HP μείωσε το πλαστικό αφρολέξ κατά 40% και εξάλειψε πάνω από 95 τόνους του υλικού το 2019 μόνο με τον επανασχεδιασμό της συσκευασίας ενός μοντέλου εκτυπωτή. Η εταιρεία παρουσίασε το 2019, το HP Tango Terra, τον πρώτο εκτυπωτή της με μηδενική πλαστική συσκευασία, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές των τυπικών πλαστικών αφρολέξ και συσκευασιών. Στην 3D εκτύπωση, η ΗΡ ανακοίνωσε πρόσφατα πως ένα νέο υλικό που ονομάζεται polypropylene και βοηθάει στην μείωση των απορριμμάτων επιτρέποντας έως και 100% επαναχρησιμοποίηση της πλεονάζουσας σκόνης, είναι τώρα διαθέσιμο.

H HP επιταχύνει επίσης την χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών σε όλο το portfolio εκτυπωτικών και υπολογιστικών συστημάτων. Κατά τη διάρκεια του 2019, η εταιρεία χρησιμοποίησε πάνω από 25,000 τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού σε εκτυπωτικά προϊόντα και προϊόντα υπολογιστών. Τώρα, εργάζεται για να αυξήσει την χρήση αυτή έως το 30% μέχρι το 2025. H HP μάζεψε επίσης περισσότερο από 770,000 κιλά πλαστικού που θα κατέληγαν στον ωκεανό και κυκλοφόρησε τα πρώτα laptop, οθόνη, mobile workstation και enterprise Chromebook κατασκευασμένα από τα πλαστικά αυτά. Με 1111 Gold και 268 Silver προϊόντα καταγεγραμμένα από την EPEAT, η ΗΡ διαθέτει το πιο βιώσιμο portfolio από κάθε άλλη εταιρεία στον κλάδο της τεχνολογίας.

Προστασία και αποκατάσταση των δασών

Η HP στοχεύει στην αναγέννηση φυσικών συστημάτων με έμφαση στην προστασία και την αποκατάσταση δασών σε όλο τον κόσμο. Μετά την εξάλειψη της αποψίλωσης για το χαρτί της ΗΡ το 2016, η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κάνει το ίδιο για τις χάρτινες συσκευασίες προϊόντων έως το τέλος του 2020.

Το 2019, η HP ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το World Wildlife Fund (WWF). Μαζί, η HP και το WWF στοχεύουν στην αποκατάσταση, προστασία και υπεύθυνη διαχείριση 200.000 στρεμμάτων δάσους, μεγέθους ίσου με το μέγεθος της Νέας Υόρκης. Εδώ και πάνω από πέντε χρόνια, η HP συνεισφέρει 11 εκατομμύρια δολάρια στο WWF για την αποκατάσταση μέρους του Βραζιλιάνικου Ατλαντικού Δάσους. Στην Κίνα, το έργο επικεντρώνεται στην αύξηση της έκτασης των δασικών φυτειών με βιώσιμη διαχείριση για τη βελτίωση της ανθεκτικότητάς τους και της βιοποικιλότητας. Και στις δύο χώρες, με την βοήθεια του WWF, η ΗΡ προωθεί την δασική επιστήμη για να διδάξει τα φυσικά οφέλη της αποκατάστασης δασών.

Η HP δημιούργησε επίσης το HP Sustainable Forest Collaborative και αυτή οι προσπαθεια έχει εμπνεύσει το Ίδρυμα Arbor Day, το Chenming Paper, το Domtar και το New Leaf Paper να συμμετάσχουν και να επιταχύνουν τις προσπάθειες για την αποκατάσταση των δασών. Αυτή η διακλαδική συνεργασία θα δείξει επιστημονικές και βιώσιμες προσεγγίσεις για να διατηρηθούν τα δάση υγιή. Τώρα, η ΗΡ και οι συνεργάτες της δουλεύουν στο να εμπνεύσουν και άλλους να συμμετάσχουν στο κίνημα των αναπτυσσόμενων δασών και της βιοποικιλότητας για τις μελλοντικές γενιές.

Χτίζοντας ανθεκτικές κοινότητες παντού

Η ποιοτική εκπαίδευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα και η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για αυτό. Από το 2015, η HP έχει προσεγγίσει περισσότερους από 28 εκατομμύρια μαθητές και ενήλικες, βοηθώντας στην πρόοδο για την επίτευξη καλύτερων μαθησιακών αποτελεσμάτων για 100 εκατομμύρια άτομα έως το 2025. Το HP LIFE, ένα πρόγραμμα του HP Foundation, παρέχει βασικές business και IT δεξιότητες για επιχειρηματίες, ενήλικες και μαθητές δωρεάν μέσω online, offline και προσωπικής εκπαίδευσης. Το HP LIFE έχει προσεγγίσει περισσότερους από 800.000 χρήστες από το 2012 και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη ενός εκατομμυρίου χρηστών έως το 2025, σε σύγκριση με το 2016.

Η πρόσβαση σε τεχνολογίες, εργαλεία και υλικά που μπορούν να προωθήσουν την εκπαίδευση των ανθρώπων παντού αποτελεί μια βασική στρατηγική για την ενίσχυση της βιωσιμότητας από την ΗΡ. Το 2019, 6,3 εκατομμύρια προσωπικοί υπολογιστές στάλθηκαν σε σχολεία σε όλο τον κόσμο. Κατά την διάρκεια της κρίσης του Κορονοϊού, πολλά σχολεία έκλεισαν και η αλλαγή προς την διαδικτυακή εκμάθηση μακριά από την τάξη έχει αποτελέσει πρόκληση για πολλούς μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες συσκευές ή αξιόπιστη σύνδεση ώστε να συνεχίσουν την εκμάθηση από το σπίτι.

Για να βοηθήσει τους μαθητές αυτούς, η ΗΡ κυκλοφόρησε πρόσφατα το HP Turn to Learn, ένα πρόγραμμα που παρέχει εκπαιδευτικό περιεχόμενο που επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα STEM και περιβαλλοντικά θέματα στις ΗΠΑ σε συνεργασία με το TIME for Kids, τη NASA και τη Britannica. Ως μέρος των δράσεων που έχει αναλάβει η ΗΡ για την καταπολέμηση του Κορονοϊού, όπως την εκτύπωση περισσότερων από 2.3 εκατομμυρίων 3D μερών για νοσοκομεία, η ΗΡ και το HP Foundation δεσμεύονται να δωρίσουν περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια σε προϊόντα και επιχορηγήσεις για την υποστήριξη της εκμάθησης των τοπικών κοινοτήτων.

Η HP είναι αφοσιωμένη στο να χτίσει ένα πιο δίκαιο, πιο ανθεκτικό και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους. Η εταιρεία, μαζί με περισσότερες από 155 επιχειρήσεις υπέγραψαν τη δήλωση «Recover Better», προτρέποντας τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να ευθυγραμμίσουν τις προσπάθειές τους για οικονομική βοήθεια και ανάκαμψη μετά την κρίση του Κορονοϊού με την σύγχρονη κλιματική επιστήμη, καθώς η υγεία του πλανήτη μας επηρεάζει και την ανθρώπινη υγεία. Αυτός ο τύπος δημόσιας υπεράσπισης και συλλογικής δράσης αποτελεί σημαντικό μέρος της στρατηγικής της HP και υποστηρίζει τις συστημικές αλλαγές και την πολιτική δράση που απαιτείται για να βοηθήσει την HP να επιτύχει τους στόχους της συνεχίζοντας να προστατεύει τους ανθρώπους, τις κοινότητες και τον πλανήτη μας.

Μάθετε περισσότερα:

Επισκεφθείτε τα παρακάτω links για περισσότερες λεπτομέρειες: