H γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε το πρώτο test σε πραγματικές συνθήκες για τις υπηρεσίες κινητών τηλεπικοινωνιών νέας γενιάς με τη χρήση της τεχνολογίας LTE, η οποία προσφέρει υψηλές ταχύτητες mobile broadband, στην πόλη του Innsbruck, στη Δυτική Αυστρία.


t-mobileΧρησιμοποιώντας ως βάση την υπάρχουσα υποδομή κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς, το νέο δοκιμαστικό δίκτυο του Innsbruck, έχει αναπτυχθεί σε πραγματικές συνθήκες και με τη βοήθεια του παρόχου τεχνολογικού εξοπλισμού Huawei. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δοκιμαστικό δίκτυο που έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη από τις αρχές του Ιουλίου 2009, το οποίο περιλαμβάνει 60 κυψέλες.


Ο στόχος του δικτύου αυτού είναι να καταγραφεί η εμπειρία από την καθημερινή χρήση του σε πραγματικές συνθήκες, με την T-Mobile να δίνει έμφαση σε θέματα ποιότητας μετάδοσης πληροφοριών, σταθερότητας στη λειτουργία και αξιοπιστίας σε διάφορες περιπτώσεις, από το μητροπολιτικό κέντρο μέχρι και τις περιφερειακές οδούς της πόλης.


Το εξελιγμένο αυτό δίκτυο προσφέρει ταχύτητες downloading που αγγίζουν τα 50 MBit/second με εφαρμογές όπως το γρήγορο κατέβασμα αρχείων μεγάλου όγκου, ή την παρακολούθηση video on demand υψηλής ποιότητας.


Η T-Mobile είναι ένας από τους ιδρυτικούς παράγοντες της Πρωτοβουλίας LTE/SAE Initiative (LTSI) και ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που κατάφερε μόλις τον Σεπτέμβρη του 2008, να δείξει τις ικανότητες και τις δυνατότητες που προσφέρουν τα δίκτυα Νέας Γενιάς σε πραγματικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια μίας σχετικής επίδειξης στη Βόννη, η T-Mobile κατάφερε να επιτύχει ταχύτητα 150 Mbit/s ασύρματα, με τέσσερα διαφορετικά modem στην ίδια κυψέλη.