Με 21:9 οθόνη και τριπλή κύρια κάμερα, η νέα συσκευή της σειράς L ανεβάζει τον πήχυ των προδιαγραφών.

Παρά την προσιτή τιμή του, το εν λόγω smartphone της σειράς «L» της Sony επιχειρεί να μην προβεί σε σημαντικούς συμβιβασμούς όσον αφορά στη σχεδιαστική άποψη της ιαπωνικής εταιρείας. Αυτό σημαίνει πως το Xperia L4 (το οποίο έρχεται σε μαύρο και μπλε χρώμα) διατηρεί το χαρακτηριστικό 21:9 format που έχει υιοθετήσει η Sony στις οθόνες των premium κινητών της, χαρίζοντάς μας μια πανέμορφη ευρεία οθόνη 6.2 ιντσών που «φωλιάζει» άνετα στην παλάμη μας και επιτρέπει τη χρήση με το ένα χέρι. Παράλληλα, η συγκεκριμένη αναλογία διαστάσεων επιτρέπει σε ακόμα περισσότερα δεδομένα μιας ιστοσελίδας ή μιας εφαρμογής να χωρέσουν στην ίδια οθόνη, δίχως να χρειάζεται συνεχές «σκρολάρισμα» από πλευράς μας. Επιπρόσθετα, η Sony έχει εξοπλίσει τη συσκευή με ένα περιβάλλον χρήσης που ενθαρρύνει την ταυτόχρονη χρήση δυο εφαρμογών στην ίδια προβολή, γεγονός που αξιοποιεί στο μέγιστο την ευρεία διαθέσιμη επιφάνεια οθόνης. Μιας και αναφερθήκαμε στο user interface, αξίζει να αναφερθούμε και στη λειτουργία side sense, η οποία παρέχει εύκολη πρόσβαση στις αγαπημένες σας εφαρμογές με ένα άγγιγμα στην άκρη της οθόνης.  

Τρεις κάμερες με… βαρύ όνομα 

Το Xperia L4 είναι το πρώτο προϊόν της σειράς «L» της Sony που διαθέτει τριπλή κύρια κάμερα, προσφέροντας κύριο φακό 13MP, ultrawide φακό 5MP και κάμερα βάθους 2MP, επιτρέποντάς σας να εκφράζετε το ταλέντο σας και να αποτυπώνετε υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικές φωτογραφίες, με το όμορφο «bokeh» εφέ να ολοκληρώνει τις λήψεις σας. Απαθανατίστε κάθε λεπτομέρεια του πλάνου, εναλλάσσοντας τις δύο γωνίες μεταξύ τους, την ευρεία (wide) και υπερευρεία (ultrawide), αποτυπώνοντας έτσι όμορφα τοπία και πορτρέτα, χωρίς παρεμβολές. Η οθόνη 21:9 ενισχύει ακόμα περισσότερο τη δημιουργικότητά σας κατά τις λήψεις με τη συσκευή, επιτρέποντάς σας να τραβάτε βίντεο και φωτογραφίες σε εντυπωσιακή αναλογία διαστάσεων 21:9. Στην πρόσοψη, μια αξιοπρεπέστατη κάμερα με αισθητήρα στα 8MP επιμελείται τις selfies σας, για να γεμίσετε τα social media σας.  

Αυτονομία με διάρκεια 

Η μπαταρία υψηλής απόδοσης 3.580mAh με γρήγορη φόρτιση θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε πολυάσχολες μέρες, ώστε να συνεχίζετε να κάνετε αυτό που αγαπάτε, δίχως να ψάχνετε απεγνωσμένα για μια πρίζα! Η φόρτιση Xperia με τον αντάπτορα της Sony «παρακολουθεί» το τηλέφωνό σας, όσο αυτό φορτίζεται, διασφαλίζοντας έτσι ότι η μπαταρία δεν υπερφορτώνεται και παραμένει λειτουργική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται πως εκτός από την αυξημένη αυτονομία, η μπαταρία του L4 ξεχωρίζει, επειδή αντέχει στο πέρασμα του χρόνου και δεν θα σας εγκαταλείψει σε σύντομο χρονικό διάστημα! Η ισορροπία στο μεγαλείο της Όταν μέσα στις προτεραιότητες μιας συσκευής υπάρχει και η διατήρηση του κόστους της σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα, ο κατασκευαστής καλείται να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ επιδόσεων και προσιτής τιμής. Το Xperia L4 δεν μας απογοήτευσε σε αυτόν τον τομέα, καθώς έχει έναν ικανοποιητικότατο οκταπύρηνο επεξεργαστή της Mediatek, τον Helio P22, που παρέα με τα 3GB RAM φροντίζει να τρέχουν όλες οι αγαπημένες εφαρμογές ενός μέσου χρήστη αψεγάδιαστα. Η 21:9 αναλογία της οθόνης ενθαρρύνει το multitasking, χωρίζοντας την επιφάνειά της στα δυο, προκειμένου να φιλοξενήσει ισάριθμες εφαρμογές, εφόσον το επιθυμείτε. Τα 64GB του αποθηκευτικού χώρου μπορούν να επεκταθούν εύκολα με μια κάρτα μνήμης. Αν ήταν και ελάχιστα λεπτότερο κι ελαφρύτερο, δύσκολα θα μπορούσαμε να του βρούμε ψεγάδι!


Μας άρεσε

  • H 6.2 ιντσών ξεχωρίζει για τις 21:9 αναλογίες της
  • Τριπλή κύρια κάμερα για bokeh πορτρέτα και υπερευρυγώνιες λήψεις
  • Ικανοποιητική αυτονομία

Δεν μας άρεσε

  • Αν ήταν λίγο λεπτότερο και ελαφρύτερο, θα ενίσχυε ακόμα περισσότερο το καλαίσθητο στυλ του
  • Θα θέλαμε καλύτερη ανάλυση οθόνης

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6.2 ιντσών IPS LCD, αναλογίας 21:9, ανάλυσης 1680×720 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων

Επεξεργαστής: Octa-core Mediatek MT6762 Helio P22 (12 nm) με 8xCortex-A53@2.0GHz, GPU PowerVR GE8320

Μνήμη: 3GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 64GB (επεκτάσιμος με microSD έως 512MB)

Κάμερα: τριπλή κύρια κάμερα, 13MP ευρυγώνιος, f/2.0, PDAF + 5MP υπερευρυγώνιος 117°, f/2.2 + 2MP αισθητήρας βάθους, f/2.4 και selfie camera 8MP με f/2.0, video 1080p@30fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n dual band (5GHz+2.4GHz), Bluetooth 5.0, NFC

Extras: GPS/A-GPS/GLONASS, USB 2.0 Type-C, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος, FM radio, υποδοχή ακουστικών 3,5mm

Δίκτυο:  4G (Cat6 300/50 Mbps)

Μπαταρία: 3.580mAh

Λειτουργικό: Android 9.0 Pie

Διαστάσεις: 159x71x8,7 χιλ.

Βάρος: 178 γρ.