H «New», όπως την αποκαλεί και επισήμως ο κατασκευαστής, έκδοση του θρυλικού 5410 έρχεται, για να καλύψει και τους πλέον απαιτητικούς επαγγελματίες.

Tο… ιστορικής αξίας πλέον E5410 ήταν ένα ξεχωριστό για την εποχή του μοντέλο. Το Latitude 5410 έρχεται για να γράψει τη δική του ιστορία, με αρκετά εναλλακτικά configurations, αν και ομολογουμένως στα χέρια μας έφτασε ίσως το ιδανικότερο όλων. Μια σύνθεση, με έμφαση στον επεξεργαστή και στη RAM, μας προδιαθέτει για ένα laptop, έτοιμο να ανταποκριθεί ακόμα και στις πιο απαιτητικές εφαρμογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά και μάλιστα… ταυτόχρονα. Μπορεί το πάχος του Dell Latitude 5410 να μην είναι το μικρότερο της κατηγορίας, οι «μαζεμένες» διαστάσεις, ωστόσο, (14άρι γαρ) του επιτρέπουν να χωρέσει σε οποιαδήποτε τσάντα. Ο αξιόπιστος ψηφιακός σας συνεργάτης δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει στα δύσκολα και μια γρήγορη ανάγνωση στις γραμμές που ακολουθούν είναι αναμφίβολα αρκετή για να σας πείσει…

Θα αργήσει να σας φανεί… αργό

Με τεχνικά χαρακτηριστικά που αντέχουν στον χρόνο, το «future proof» laptop της Dell θα σας κρατήσει συντροφιά για αρκετά χρόνια, πριν νιώσετε την ανάγκη να το αντικαταστήσετε. Με 32GB RAM και 10ης γενιάς Intel Core i7-10810U επεξεργαστή, το Latitude 5410 μπορεί να κοιτάζει «αφ’ υψηλού» όποια εργασία και αν του αναθέσετε, όσο απαιτητική και αν είναι σε υπολογιστική ισχύ. Η λογική δύο δίσκων, ενός μικρού γρήγορου SSD και ενός μεγάλου «παραδοσιακού» HDD για τα δεδομένα σας, μάλλον θεωρήθηκε συμβιβασμός από τους δημιουργούς του συγκεκριμένου φορητού υπολογιστή, μιας και προτίμησαν να ενσωματώσουν έναν τεράστιο, ταχύτατο NVMe SSD με χωρητικότητα 1TB. Πρόκειται για ένα M.2 PCIe NVMe Class 40 Solid State Drive, που χαρίζει αθόρυβη λειτουργία και άμεση εκκίνηση του Windows 10 Pro λειτουργικού, αλλά και των εγκατεστημένων εφαρμογών.

Εμφαση στην παραγωγικότητα

Στη Full HD 14 ιντσών οθόνη αφής, την οποία τροφοδοτεί με εικόνα η ενσωματωμένη Intel UHD Graphics GPU, θα έχετε την ευκαιρία να δουλέψετε όπου κι αν βρεθείτε, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους με έντονο ηλιακό φως, χάρη στην Anti-Glare επίστρωση και την ικανοποιητική φωτεινότητα. Το εργονομικό πληκτρολόγιο διαθέτει οπίσθιο φωτισμό και στην καρδιά του συναντάμε τον μικροσκοπικό μοχλό Dell PointStick, μια εναλλακτική μέθοδο χειρισμού για όσους δεν αρκούνται στο χρηστικότατο touchpad. Να ομολογήσουμε, βέβαια, πως το PointStick μάς φέρνει συνειρμικά στο μυαλό… ανταγωνίστρια εταιρεία, χωρίς να είναι κακό, φυσικά, να θέτει ένας κατασκευαστής περισσότερες επιλογές στη διάθεση των πελατών του.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών που μας ενθουσίασαν συγκαταλέγεται και το τελευταίας γενιάς WiFi 6 (AX201 2×2 802.11ax 160MHz), όπως και το bluetooth έκδοσης 5.1, δικαιώνοντάς μας για την επιλογή του χαρακτηρισμού «future proof» προηγουμένως. HDMI 1.4b έξοδος, Gigabit Ethernet, τρεις θύρες USB 3.2 Gen 1 (η μία με Powershare) και μία USB Type C 3.2 Gen 2 (Power Delivery & DisplayPort) δεν μας άφησαν παραπονεμένους ούτε σε επίπεδο ενσύρματης συνδεσιμότητας. Η 4Cell 68Whr ExpressCharge μπαταρία συνοδεύεται από έναν κομψότατο 65W φορτιστή, δίχως τα… «τουβλοειδή» τροφοδοτικά του παρελθόντος.

Ιδανικό για τηλεργασία

Σε εποχές που η τηλεργασία είναι κυρίαρχη τάση, στις μεγάλες επιχειρήσεις τα τμήματα IT καλούνται να υποστηρίξουν προσωπικό που εργάζεται από απόσταση. Οι υπολογιστές Latitude, ως μέλη της πλατφόρμας Dell Technologies Unified Workspace, επιτρέπουν την εύκολη κεντρική διαχείριση από τους IT managers μιας εταιρείας, δίνοντας δυνατότητα για μαζικές εγκαταστάσεις λογισμικού, καθολικές εφαρμογές ρυθμίσεων, τήρηση προδιαγραφών ασφάλειας κ.λπ. Συγχρόνως, μικρές μα σημαντικές πινελιές, όπως η ύπαρξη φυσικού καλύμματος στη web camera και το ξεκλείδωμα με δαχτυλικό αποτύπωμα, προσυπογράφουν τον business χαρακτήρα του Latitude 5410.

Dell Optimizer: Κάνει το καλό βέλτιστο!

Tο Dell Optimizer είναι ένα σύνολο αυτοματοποιημένων τεχνολογιών βελτιστοποίησης που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), διαθέσιμο σε συσκευές Latitude, Precision και OptiPlex (εκτός από την οικονομική σειρά OptiPlex 3000). Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει το προεγκατεστημένο software ExpressResponse, το οποίο αξιοποιεί την Intel Adaptix τεχνολογία και όσο λειτουργεί στο παρασκήνιο προσαρμόζει τις επιδόσεις του συστήματος στον τρόπο εργασίας των χρηστών, βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση των εφαρμογών. Επιπρόσθετα, το ExpressSign-in επιστρατεύει τον αισθητήρα εγγύτητας της Dell, καθώς και τις τεχνολογίες Intel Context Sensing και Windows Hello, προκειμένου να επιταχύνει την είσοδο (log-in) στο σύστημα και να επιβάλει ασφαλείς αποσυνδέσεις (lock outs). Και η μπαταρία επωφελείται του ευεργετικού αγγίγματος του Dell Optimizer, μέσω της λειτουργίας ExpressCharge. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η φόρτιση προσαρμόζεται στον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας (μέχρι και 35% φόρτισης μόνο σε 20 λεπτά), ενώ όταν η μπαταρία εξαντλείται περιορίζεται η κατανάλωση ενέργειας, απενεργοποιώντας πόρους που δεν χρειάζεστε τη δεδομένη στιγμή. Το «οπλοστάσιο» του Dell Optimizer δεν εξαντλείται εδώ. Τον ήχο επιμελείται το Intelligent Audio, επιτρέποντας στους χρήστες να ακούν και να ακούγονται καλύτερα κατά τις κλήσεις διασκέψεων, βοηθώντας στην εξάλειψη των αντηχήσεων και του θορύβου παρασκηνίου.

Τεχνική υποστήριξη

Τα συστήματα Dell Latitude καλύπτονται κατά κανόνα από εγγύηση 3 ετών Next Business Day. Αυτό επιτρέπει στους κατόχους τους να καλούν τηλεφωνικά το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της Dell και μετά από την τηλεφωνική διάγνωση οποιουδήποτε τεχνικού ζητήματος, αν απαιτηθεί επίσκεψη τεχνικού για την επίλυσή του, αυτή πραγματοποιείται την επόμενη εργάσιμη ημέρα στον χώρο του πελάτη σε όλη την Ελλάδα (εκτός εξαιρέσεων για συγκεκριμένες απομακρυσμένες ή με δυσκολία πρόσβασης περιοχές). Στις πρόσθετες επιλογές των πελατών της Dell, περιλαμβάνεται και η επιλογή για υποστήριξη ProSupport Plus for PCs and Tablets. Είναι η μοναδική λύση για support στην αγορά, η οποία συνδυάζει πρόσβαση, κατά προτεραιότητα, σε υποστήριξη από ειδικούς τεχνικούς, επιδιόρθωση από ατυχήματα, καθώς και προγνωστική και προληπτική παρακολούθηση, για αποφυγή και επίλυση προβλημάτων, έτσι ώστε οι πελάτες να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο με τεχνικά ζητήματα και να είναι περισσότερο αφοσιωμένοι στη δημιουργική τους εργασία, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες των Dell Latitude.