Τριάντα δυο ταλαντούχοι νέοι εντάχθηκαν στο «ψηφιακό» εργατικό δυναμικό της Ελλάδας και στηρίζουν πλέον τις προσπάθειες της χώρας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο SAP Go Digital, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος SAP Athinà.

Η πρώτη εκπαιδευτική σειρά πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των εταιριών Intrasoft International, Accenture και Deloitte. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στη γενικότερη δέσμευση της SAP να «χτίσει» ψηφιακές δεξιότητες και να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες εργασίας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Ελληνικών επιχειρήσεων με την εξασφάλιση εργαζομένων που διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες.

Το πρόγραμμα SAP Go Digital αποτελεί πρωτοβουλία του SAP Training & Development Institute (SAP TDI) και απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες που επιθυμούν να αλλάξουν κατεύθυνση στην καριέρα τους και να απασχοληθούν επαγγελματικά ως σύμβουλοι. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 8-12 εβδομάδες, εστιάζει στις πιο πρόσφατες καινοτόμες λύσεις της SAP και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πλάνο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οριζόντιες δεξιότητες (soft skills), καθώς επίσης τεχνικές γνώσεις για τις λύσεις της SAP. Σε όλους τους απόφοιτους του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα να λάβουν επίσημη πιστοποίηση από την SAP και να συνεχίσουν στο εξής την καριέρα τους ως επαγγελματίες σύμβουλοι, με δυνατότητα άμεσης εύρεσης εργασίας στο οικοσύστημα της SAP και στο χώρο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.

Στην Ελλάδα, το Go Digital εντάχθηκε υπό τη σκέπη του προγράμματος SAP Athinà, το οποίο ανακοινώθηκε μόλις τον Φεβρουάριο του 2020. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, 32 ταλαντούχοι νέοι εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν στους τομείς των Integrated Business Processes σε SAP S/4HANA και SAP S/4HANA Cloud – Professional Services Implementation σε ένα πλήρως εικονικό μαθησιακό περιβάλλον. Στόχος του Προγράμματος SAP Athinà είναι η δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας πάνω στις ψηφιακές δεξιότητες στο SAP οικοσύστημα, μέσα σε μια περίοδο τριών ετών, με ωφελούμενους ισάριθμους ταλαντούχους νέους και νέες.

Σημαντικό βήμα για τη μείωση του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα χαρακτηρίζει το πρόγραμμα Athiná ο Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, σημειώνοντας: «Η πανδημία του COVID-19 κάνει εντονότερη την ανάγκη να επιταχυνθεί η απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων σ’ έναν όλο και πιο ψηφιακό κόσμο. Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες μας Intrasoft International, Accenture και Deloitte για τη βοήθειά τους σ’ αυτήν την πρωτοβουλία. Στόχος και υπόσχεση της SAP είναι να βοηθάμε τον κόσμο να γίνει καλύτερος και να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων. Δεδομένης της πρωτοφανούς κατάστασης που αντιμετωπίζουμε, είμαι υπερήφανος που η SAP παίζει ζωτικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους νέους επαγγελματίες».

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, περισσότεροι από τους μισούς (ποσοστό 54%) σημερινούς εργαζόμενους θα χρειαστούν σημαντική επανεκπαίδευση ως το 2022. Λαμβάνοντας υπόψιν τις συνέπειες της πανδημίας λόγω του COVID-19, το ποσοστό αυτό ενδέχεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης της ζήτησης για ψηφιακά εργαλεία και διαδικασίες. Πρωτοβουλίες όπως το SAP Go Digital, ως μέρος του Προγράμματος SAP Athinà, απαντούν ευθέως σε τέτοιες προκλήσεις και συμβάλλουν στην περαιτέρω υλοποίηση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Ελλάδα.

«Τα εκπαιδευτικά προγράμματά μας στις ψηφιακές δεξιότητες θεμελιώθηκαν στη βάση μιας μοναδικής συνεργατικής προσπάθειας. Συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες, τους εταίρους, τους υποστηρικτές και τους υπόλοιπους συμμέτοχους σ’ αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να διαμορφώσουμε μια κατάσταση από την οποία όλοι θα βγαίνουν κερδισμένοι. Οι ταλαντούχοι νέοι σε κάθε χώρα θα ενισχύονται με τις πιο πρόσφατες ψηφιακές δεξιότητες που θα τους βοηθούν να ξεκινήσουν μια καινούρια καριέρα, οι πελάτες και οι εταίροι της SAP θα μπορούν να ικανοποιήσουν τις αυξημένες ανάγκες τους για άτομα με ψηφιακές δεξιότητες, η ίδια η SAP θα ενδυναμώνει το οικοσύστημά της, ενώ θα ωφελούνται και οι χώρες από τη δική μας υποστήριξη σε θέματα δεξιοτήτων, καθώς έτσι τις βοηθάμε να προετοιμάσουν την οικονομία και την κοινωνία τους για τον ολοένα και πιο ψηφιακό κόσμο μας», δήλωσε η Marita Mitschein, Managing Director του SAP Training & Development Institute και Senior Vice President Digital Skills της SAP για τη Νότια Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.