Oλοκληρώθηκε με επιτυχία το webinar «Simplifying App Access with F5 and Microsoft Azure ActiveDirectory» το οποίο διοργανώθηκε από την Pylones Hellas, Gold Unity Partner της F5 Networks, σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένες λύσεις ταυτοποίησης και ασφαλούς εισόδου των χρηστών σε εφαρμογές, όπου και αν αυτές βρίσκονται, με την F5 και το Active Directory του Microsoft Azure.

Το webinar παρακολούθησαν ΙΤ Executives, SystemsAdministrators και Applications Specialists από μια ευρεία γκάμα επιχειρήσεων και οργανισμών που βρίσκονται ήδη στο Microsoft Azure ή σχεδιάζουν να μεταβούν σε αυτό. Κοινή πρόκληση για όλους τους παραπάνω είναι οτι έχουν μια πληθώρα διαφορετικών εφαρμογών (μοντέρνες, κλασσικές legacyεφαρμογές, SaaS κλπ), οι οποίες βρίσκονται συνήθως σε διαφορετικό περιβάλλον (on premise, public ή private cloud κλπ), οι παλαιότερες εξ’αυτών των εφαρμογών δεν υποστηρίζουν σύγχρονα πρωτόκολλα ταυτοποίησης, οπότε και αδυνατούν να επιτύχουν μια συνολική προσέγγιση στην ασφαλή είσοδο των χρηστών, είτε είναι υπάλληλοι, συνεργάτες ή πελάτες τους, σε όλες τις εφαμοργές τους ανεξαιρέτως.

Σε αυτό το webinar, οι Pylones Hellas, η F5 και η Microsoft παρουσίασαν πως με απλό και ιδιαίτερα οικονομικό τρόπο μπορεί να επιτευχθεί η ταυτοποίηση των χρηστών με το Active Directory του MicrosoftAzure ενώ το Access Policy Manager (APM) της F5 αναλαμβάνει την ασφαλή είσοδο των χρηστών σε όλες τις εφαρμογές, με άμεση και εύκολη δυνατότητα επέκτασης σε περίπτωση ανάγκης και το κυριότερο, τη δυνατότητα κοινής προβολής όλων των εφαρμογών στο χρήστη κάτω από έναdashboard (federation). Επιπλέον οι παρουσιαστές αναφέρθηκαν στην ασφαλή πρόσβαση που προσφέρει το Access Policy Manager (APM) της F5 και για το Office 365.

Τέλος, αναλύθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές της Microsoft για τη μεταφορά των εφαρμογών και των διαδικασιών των οργανισμών στο Azure, οι προκλήσεις γύρω από αυτό καθώς και το πλέγμα των υπηρεσιών που προσφέρει η Microsoft στο δημοφιλές αυτό cloud περιβάλλον.