Σύμφωνα με το Cybersecurity Leadership Matrix 2020 που δημοσίευσε η εταιρεία αναλύσεων Canalys, η ESET κατατάχτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο τεταρτημόριο του “Πρωταθλητή” στην κατάταξη των προμηθευτών λύσεων κυβερνοασφάλειας. H ESET βελτίωσε τη θέση της συγκριτικά με το 2019 εστιάζοντας στην οικονομική της ανάπτυξη και τη δυναμική της πέραν από την Ευρώπη.

Η Canalys είναι κορυφαία εταιρεία ανάλυσης της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας που δίνει έμφαση στο κανάλι των προμηθευτών που προσπαθούν να προσανατολίσουν τους πελάτες τους στην επόμενη μέρα της τεχνολογίας, βοηθώντας τους να σκεφτούν πέραν από τα επιχειρηματικά μοντέλα του παρελθόντος.

To Canalys Cybersecurity Leadership Matrix αξιολογεί το παγκόσμιο κανάλι 17 προμηθευτών λύσεων κυβερνοασφάλειας σύμφωνα με τις παγκόσμιες επιδόσεις τους σε επίπεδο καναλιού τους τελευταίους 12 μήνες. Ο πίνακας προκύπτει από τα δεδομένα αξιολογήσεις που δίνει το δίκτυο συνεργατών των συγκεκριμένων προμηθευτών μέσω του συστήματος Vendor Benchmark της Canalys, σε συνδυασμό με στοιχεία από ανεξάρτητες αναλύσεις σχετικά με τη δυναμική του κάθε προμηθευτή στο κανάλι σύμφωνα με τις επενδύσεις, τη στρατηγική, τις επιδόσεις του στην αγορά και τον τρόπο λειτουργίας του.

Η ESET πέτυχε τα υψηλότερα κριτήρια αξιολόγησης στις κατηγορίες διαθεσιμότητας και προσφοράς προϊόντων, καθώς και της ευκολίας με την οποία πραγματοποιεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Η βελτιωμένη θέση της ESET οφείλεται κατά κύριο λόγο στο λανσάρισμα μιας ενότητας για παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSPs) που τη βοήθησε να πετύχει ανάπτυξη με τη συμβολή 7,000 χρηστών MSP, καθώς και στην αξιολόγηση που δέχτηκε από τα κατά τόπους Partner Councils σχετικά με τους οδικούς χάρτες των προϊόντων, τις τεχνολογίες και τις ανάγκες των πελατών. Αυτή η συνεργατική προσέγγιση διασφαλίζει ότι οι περιοχές σε όλο τον κόσμο λειτουργούν καινοτόμα και αποτελεσματικά και είναι συντονισμένες στον παλμό του διεθνούς τοπίου ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Η ESET αποτέλεσε έναν από τους μόλις επτά προμηθευτές που αξιολογήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο ως “Πρωταθλητές” και έναν από τους τέσσερις που διατήρησαν τη θέση τους, μαζί με τις Cisco, Palo Alto Networks, και Fortinet. Οι εταιρείες που κατατάσσονται στο τεταρτημόριο των “Πρωταθλητών” έχουν τις υψηλότερες βαθμολογίες στο Vendor Benchmark της Canalys και εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά, όπως η βελτίωση και απλοποίηση των διαδικασιών του καναλιού των συνεργατών τους και η έμπρακτη δέσμευσή τους για αύξηση των εσόδων μέσω το δίκτυο μεταπωλητών. Επίσης, οι “Πρωταθλητές” πρέπει να έχουν προβεί σε αειφόρες επενδύσεις για να στηρίξουν το μέλλον των μοντέλων που εφαρμόζει το κανάλι τους αλλά και προγράμματα και πρωτοβουλίες που πραγματοποιεί το συγκεκριμένο κανάλι.