Η IBM και η Eurolife FFH, εταιρεία με ηγετική θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους, με στόχο την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της ασφαλιστικής εταιρείας.

H Eurolife FFH αποκτά πρόσβαση σε ΙΒΜ hybrid cloud τεχνολογίες και στο OpenShift της RedHat, την πλέον ολοκληρωμένη πλατφόρμα Kubernetes της αγοράς, καθώς και στην τεχνογνωσία των υπηρεσιών της ΙΒΜ και στην εξειδικευμένη εμπειρία της στον ασφαλιστικό κλάδο.

Με τη συνεργασία αυτή, η Eurolife FFH στοχεύει στη βελτίωση των λειτουργικών της αποδόσεων και στην περαιτέρω ενίσχυση των δεξιοτήτων, των ρόλων και της τεχνογνωσίας των στελεχών της. Επιπλέον, με την απλοποίηση της διαχείρισης των πληροφοριακών συστημάτων, μέσω μιας ασφαλούς και ευέλικτης διαδικασίας, η Eurolife FFH θα αναβαθμίσει την ποιότητα της εμπειρίας των πελατών και συνεργατών της, επιταχύνοντας το χρόνο απόκρισης στις ανάγκες τους. Επίσης, θα υποστηριχθεί από εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό με κορυφαία τεχνογνωσία, εξελίσσοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Η ΙΒΜ θα διαχειρίζεται την υποδομή πληροφορικής, σύμφωνα με τις πολιτικές της Eurolife FFH και θα συμβάλλει με εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα στην διατήρηση του υψηλού επίπεδου κυβερνοασφάλειας της εταιρείας. Επιπλέον, θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες με έμφαση στην πλήρη υιοθέτηση agileμεθοδολογιών για την ανάπτυξη εφαρμογών. Μέσω της βελτιστοποίησης της ευελιξίας του οργανισμού, η Eurolife FFH στοχεύει σε λειτουργικά οφέλη τα οποία θα προκύψουν από καινοτόμες ψηφιακές λύσεις.

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ασφαλιστικού ομίλου Eurolife FFH δήλωσε σχετικά: «Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις των καιρών, η Eurolife FFH κατατάσσει τις νέες τεχνολογίες στην κορυφή των στρατηγικών της στόχων. Γι’ αυτό επενδύει συστηματικά στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, στο πλαίσιο του οποίου τίθενται σε πρώτη προτεραιότητα η αναβάθμιση των υποδομών, η αξιοποίηση διεθνών πρακτικών, η παρακολούθηση των σύγχρονων τεχνολογιών και η ενσωμάτωσή τους στις λειτουργίες της εταιρείας. Συνεπείς στη στρατηγική μας, ενισχύουμε την ομάδα μας μέσω στρατηγικών συμμαχιών με συνεργάτες υψηλού κύρους και αναγνωρισμένης τεχνογνωσίας. Με την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και την τεχνογνωσία της ΙΒΜ, είμαστε σίγουροι ότι πολύ γρήγορα θα προσφέρουμε ακόμη περισσότερες επιλογές στους συνεργάτες και πελάτες μας και μία αναβαθμισμένη εμπειρία εξυπηρέτησης μέσα από λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη αξία σε όλους».

O Σπύρος Πουλίδας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της IBM για την Ελλάδα και την Κύπρο τόνισε:«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την στρατηγική συμφωνία με την Eurolife FFH, η οποία καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα τεχνολογιών και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, από την αξιοποίηση του ΙΒΜ Cloudγια την ασφαλή αναβάθμιση των υποδομών της μέχρι την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη νέων, σύγχρονων εφαρμογών. Προσβλέπουμε στην από κοινού υλοποίηση καινοτόμων δράσεων σε αναδυόμενους τομείς και στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της ΙΒΜ και της ηγετικής της θέσης ως παρόχου συμβουλευτικών και τεχνολογικών υπηρεσιών στον ασφαλιστικό τομέα».

Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής υποδομής πληροφοριακών συστημάτων για την αναβάθμιση των επιχειρηματικών διαδικασιών της εταιρείας. Προκειμένου να αναπτύσσει ταχύτερα νέες υπηρεσίες και προϊόντα, η Eurolife FFH θα μπορεί να αξιοποιεί τις τεχνολογίες hybrid cloud και τεχνητής νοημοσύνης (AI) της ΙΒΜ.

Συγκεκριμένα, μέσω της hybrid multicloud πλατφόρμας, η εταιρεία θα αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες διαχείρισης και αυτοματοποίησης, αξιοποιώντας παράλληλα την τεχνογνωσία της IBM σε θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη νέων εφαρμογών σε περιβάλλον cloud. Με αυτό τον τρόπο, η EurolifeFFH αποκτά τη δυνατότητα να δημιουργεί σύγχρονες εφαρμογές με ταχύτητα και σε ιδανικό περιβάλλον, μέσω του OpenShift της Redhat, είτε εσωτερικά είτε σε πολλαπλά clouds.

Η Eurolife FFH, συνεπής στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξής της, συνεργάζεται με την ΙΒΜ και επιβεβαιώνει την δέσμευσή της για διαρκή εξέλιξη και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που επιστρέφουν αξία στους πελάτες, στους συνεργάτες και στους μετόχους της.