Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι απέσπασε διάκριση στα διεθνώς αναγνωρισμένα «Design and ArtDirection Awards (D&AD) 2020» στο Ηνωμένο Βασίλειο, για τον δημιουργικό τρόπο παρουσίασης των καινούριων Galaxy A smartphones.

Η σειρά συσκευών Galaxy A της Samsung εστιάζει στις πιο σημαντικές για τους καταναλωτές λειτουργίες, όπως η οθόνη για πρωτόγνωρη εμπειρία θέασης, η πανίσχυρη κάμερα και η μπαταρία μεγάλης διάρκειας, που είναι ιδανικές για ανθρώπους που θέλουν να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στα social media.

Καμπάνια «Awesome Is For Everyone»

Με την καμπάνια «Awesome is for Everyone», η Samsung γιόρτασε τη δύναμη της δημιουργικότητας που βρίσκεται στα χέρια όλων των καταναλωτών, μέσω του smartphone τους. Με μια απλή, ελκυστική μελωδία και δημιουργικά που αντικατοπτρίζουν τις τελευταίες ψηφιακές τάσεις, η διαφημιστική καμπάνια προσέλκυσε την προσοχή των νέων καταναλωτών σε όλο τον κόσμο.

Το online challenge #danceAwesome που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Kpop μουσική μπάντα «BLACKPINK» και τη social media πλατφόρμα διαμοιρασμού video, TikTok, απέσπασε επίσης θετικές κριτικές. Το social media challenge διέγειρε τη φαντασία νέων ανθρώπων παγκοσμίως, με αποτέλεσμα τη δημιουργία 4.7 εκατομμυρίων βίντεο από τους χρήστες, που ξεπέρασαν τα 20.2 δις views στο TikTok.

Αξιοποίηση ενός νέου δημιουργικού εργαλείου

Για σχεδόν 60 χρόνια, o θεσμός D&AD απονέμει τα Pencil Awards στις πιο ευφάνταστες και καλά σχεδιασμένες καμπάνιες brand marketing. Καθώς οι ιδέες που επιλέγονται θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα ζητούμενα μιας πολυπολιτισμικής και διακεκριμένης κριτικής επιτροπής, η διάκριση με βραβείο D&AD Pencil θεωρείται μία σημαντική αναγνώριση.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη θετική ανταπόκριση της δημιουργικής βιομηχανίας σε αυτές τις ιστορίες που είναι εμπνευσμένες από τη σειρά Galaxy A», δήλωσε η Stephanie Choi, Senior Vice President και Head of GlobalMarketing Team, στο Mobile Communications Business της Samsung. «Οι συσκευές Galaxy A έχουν αγαπηθεί από τους χρήστες τα τελευταία χρόνια. Η προσφορά απίθανων λειτουργιών στους καταναλωτές, που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για εκείνους, και η παρακολούθηση του περιεχομένου που εκείνοι δημιουργούν, ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Ανυπομονούμε για τις καινοτομίες του μέλλοντος και τη χρήση τους από τους δημιουργικούς ανθρώπους».

D&AD Βραβεία

Samsung Galaxy A – #danceAwesome; Graphite Pencil<