Στην εκδήλωση GSMA Thrive, ο Guo Ping Rotating Chairman της Huawei, μίλησε για το “5G in a postpandemic world: Countdown to the digital blastoff”.

Ο Guo Ping αναφέρθηκε στην κοινωνική αξία των ΤΠΕ στην καταπολέμηση του COVID-19, καθώς και τις πρακτικές και τις προοπτικές της εφαρμογής του 5Gστον ψηφιακό μετασχηματισμό των βιομηχανιών. Ο Guo Ping δήλωσε, “Με τη βοήθεια του 5G, οι βιομηχανίες προχωράνε ψηφιακά με ταχύτερο ρυθμό. Στη συνέχεια, θα συνεργαστούμε με τους εταίρους μας σε βιομηχανικές εφαρμογές για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του 5G, δημιουργώντας τον πρώτο γύρο οφελών από τις εφαρμογές 5G.” Το GSMA Thrive είναι μια διαδικτυακή εκδήλωση, που φιλοξενείται από την GSMA, η οποία προσελκύει την προσοχή πολλών παραγόντων του κλάδου και άλλων διαδικτυακών θεατών.

Guo Ping Rotating Chairman της Huawei εν ώρα ομιλίας

Ο Guo επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κοινωνική αξία των εφαρμογών ΤΠΕ ήταν μεγαλύτερη από ποτέ. Οι εφαρμογές που αναπτύχθηκαν με βάση τα 5G, AI, cloud και big dataδιαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της επιδημίας, με παραδείγματα όπως η από απόσταση εκπαίδευση, η τηλεργασία και η ψυχαγωγία. Τέτοιες εφαρμογές έχουν επιτρέψει στους ανθρώπους να συνεχίσουν εποικοδομιτικά την πολύμηνη παραμονή στο σπίτι λόγω καραντίνας. Η από απόσταση συμβουλευτική στον νοσοκομειακό κλάδο έχει επιλύσει κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με τη διαθεσιμότητα προσωρινών υγειονομικών πόρων, αλλά και εφαρμογές όπως θερμοκρασιακοί έλεγχοι και παρακολούθηση της πανδημίας έχουν συμβάλει αποτελεσματικά στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Η GSMA και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι παγκοσμίως έχουν διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη συνεχή απελευθέρωση της δύναμης της συνδεσιμότητας, βοηθώντας τους ανθρώπους να ζουν υγιείς και βοηθώντας τις βιομηχανίες και την κοινωνία να ανακάμπτουν συνεχώς.

Ο Guo επιβεβαίωσε ότι η Huawei θα υποστηρίζει συνεχώς ανοιχτά και συνεργατικά πρότυπα και οργανισμούς του κλάδου στις προσπάθειές τους να προστατεύσουν μια ενοποιημένη παγκόσμια βιομηχανία επικοινωνιών. Η παγκόσμια συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχημένη καταπολέμηση του ιού, ανεξάρτητα από το αν αφορά τον ιατρικό ή τον τομέα των επικοινωνιών. Η προληπτική συμμετοχή, οι εκτενείς διαβουλεύσεις και η συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς παγκόσμιων προμηθευτών, ερευνητικών ιδρυμάτων και βιομηχανικών Συνδέσμων θα διευκολύνουν καλύτερα την ανάπτυξη τεχνολογικών προτύπων, προωθώντας παράλληλα την αειφόρο ανάπτυξη των βιομηχανιών και της παγκόσμιας οικονομίας γενικότερα. Οι 11 κανονιστικές συστάσεις για τη διατήρηση της συνδεσιμότητας που κυκλοφόρησε η GSMA προωθούν τη συνεργασία για την καταπολέμηση της πανδημίας και οδηγούν σε ταχύτερες απαντήσεις και πιο αποτελεσματική κινητοποίηση πόρων.

Ο Guo εξέφρασε την πεποίθησή του ότι, όπως και η ηλεκτρική ενέργεια πριν από 100 χρόνια, έτσι και οι ΤΠΕ επεκτείνονται σε κάθε βιομηχανία σε μεγάλη κλίμακα, καθιστώντας βασικό παράγοντα κοινωνικής ανάπτυξης και δημιουργώντας πολλαπλά κύματα οφελών στον τομέα της τεχνολογίας για όλες τις βιομηχανίες. Σήμερα, το 5G αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. Υπάρχουν ήδη 81

εμπορικά δίκτυα 5G παγκοσμίως, υποστηρίζοντας το 72% του παγκόσμιου ΑΕΠ και 9 εκατομμύρια χρήστες 5G, επιτρέποντας κάθε είδους ψηφιακό τρόπο ζωής. Με τη βοήθεια του 5G, πολλές βιομηχανίες γίνονται γρήγορα ψηφιακές. Το 5G έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως σε τομείς όπως ψυχαγωγία, επαγγελματικά ταξίδια, ιατρικές υπηρεσίες, εξόρυξη, λιμάνια και στον κατασκευαστικό τομέα. Οι επιτυχημένες εφαρμογές 5G αναπαράγονται τώρα σε κλίμακα εντός των βιομηχανιών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητές της σε τομείς όπως δίκτυα, cloud, AI και συσκευές, η Huawei θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εταίρους της για να βοηθήσει τους πελάτες της να απελευθερώσουν την εκπληκτική δυναμική του 5G.