Η Acer παρουσίασε  την Enduro, μία νέα σειρά ανθεκτικών notebooks και tablets ειδικά σχεδιασμένη για να παρέχει την ανθεκτικότητα, τη φορητότητα και την απόδοση που χρειάζονται οι επαγγελματίες, οι οποίοι εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

Όσοι δουλεύουν στον τομέα της βιομηχανίας θα βρουν στο Acer Enduro N7 έναν αξιόπιστο συνεργάτη, ενώ οι διοργανωτές εκδηλώσεων και εκείνοι που ασκούν κάποιο χόμπι στην εξοχή θα εκτιμήσουν το λεπτό και ελαφρύ, αλλά συνάμα ανθεκτικό Enduro N3.

«Χάρη στο ολοένα και αυξανόμενο, σύγχρονο εργατικό δυναμικό, όλο και περισσότερες φορητές συσκευές χρησιμοποιούνται στο πεδίο, όπου οι συνθήκες είναι δυσκολότερες. Η νέα σειρά ανθεκτικών notebook και tablet Enduro, δημιουργήθηκε για να παρέχει στους πελάτες μας την ανθεκτικότητα και την απόδοση που απαιτεί η δουλειά τους», δήλωσε ο Andrew Chuang, General Manager, Rugged Computing, Acer Inc.

Acer Enduro N7 ανθεκτικά notebook

Το Acer Enduro N7 είναι ένα ανθεκτικό notebook κατασκευασμένο με υλικά που απορροφούν τους κραδασμούς, για να προσφέρουν την αξιοπιστία που χρειάζονται οι απαιτητικές εργασίες ιδιαίτερα στον τομέα της βιομηχανίας ή όσοι εργάζονται στο ύπαιθρο. Με πιστοποιήσειςi MIL-810G και IP65, η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να αντέχει πτώσεις ακόμα και στο πιο σκληρό δάπεδο, καθώς και να αντιστέκεται στην είσοδο σκόνης και νερού. Αυτή η ανθεκτικότητα καθιστά τη συσκευή κατάλληλη για εργασία, σε θερμό ή ψυχρό περιβάλλον, ενώ η FHD οθόνη 14 ιντσών των 700 nit προσφέρει εξαιρετική ορατότητα, σε εσωτερικό και σε εξωτερικό χώρο. Για όλες εκείνες τις ατελείωτες μέρες στη δουλειά, το Enduro N7 διαθέτει δύο μπαταρίες: μία με δυνατότητα εναλλαγής με διάρκεια ζωής 10 ωρών2 και μια ακόμα ενσωματωμένη bridge battery.

Εκτός από το ότι μπορεί να επιβιώσει σε ιδιαίτερα απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα, το Enduro N7 είναι εξοπλισμένο με την απαραίτητη τεχνολογία που απαιτεί ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας. Ένας τετραπύρηνος Intel® Core ™ i5 CPU 8ης γενιάς προσφέρει αρκετή ισχύ για ομαλή πλοήγηση μεταξύ πολλών διαφορετικών εφαρμογών και ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών. Το Enduro N7 είναι επίσης πολύ ασφαλές, αφού το επιπέδου hardware Trusted Platform Module (TPM) 2.0 ελέγχει για τυχόν σημάδια εισβολής κατά την εκκίνηση, ενώ το Acer Enduro Manageability Suite (AEMS) βοηθά στην προστασία της συσκευής και ταυτόχρονα διευκολύνει την αξιοποίηση υπηρεσιών ή διαμορφώσεων συστήματος σε πολλές συσκευές. Ένας αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος διασφαλίζει ασφαλέστερα login μέσω Windows Hello.

Acer Enduro N3 ανθεκτικό notebook

Το Acer Enduro N3 είναι ένα δυνατό notebook, που επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ ανθεκτικότητας και φορητότητας, καθιστώντας το ιδανικό για χρήστες που εργάζονται σε εργοτάξια, όπως αρχιτέκτονες, επιθεωρητές έργων, διοργανωτές εκδηλώσεων, εργαζόμενους στον αγροτικό τομέα ή ακόμα και λάτρεις της υπαίθρου, οι οποίοι θέλουν να καταγράφουν τις περιπέτειες τους. Έχει σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτικό στις πτώσεις και το νερό, λαμβάνοντας πιστοποιήσεις MILSTD 810G και IP533, ενώ παράλληλα διαθέτει ένα λεπτό και ελαφρύ πλαίσιο με πάχος μόλις 24,85 mm και βάρος μόλις 1,985 kg. Σε αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται οι ενισχυμένες γωνίες για αντοχή στις πτώσεις, το Corning Gorilla Glass για προστασία της οθόνης από την υγρασία και τη θραύση και το μοναδικό σύστημα ανθεκτικότητας στο νερό Aquafan ™.

Η προστασία που προσφέρει η συσκευή δεν περιορίζεται μόνο στα φυσικά φαινόμενα, αφού διαθέτει επίσης προηγμένη τεχνολογία για μεγαλύτερη ασφάλεια απέναντι σε απειλές στον κυβερνοχώρο, όπως οι Discrete Trusted Platform Module, AEMS και HDD που απαιτεί κωδικό πρόσβασης. Αυτή η πληθώρα εργαλείων προστασίας και διαχείρισης διασφαλίζει ότι όλες οι εργασίες που γίνονται, χάρη στην μπαταρία της συσκευής με διάρκεια ζωής2 13 ωρών, είναι απόλυτα ασφαλείς, όχι όμως εις βάρος της απόδοσης. Το Enduro N3 διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i7 10ης γενιάς και μνήμη RAM DDR4 32 GB, προσφέροντάς αξιόπιστη απόδοση, με προαιρετικό NVIDIA®GeForce®MX230 discrete GPU και 512 GB PCle Gen3 NVMe SSD για εκείνους που έχουν εξαιρετικά μεγάλο φόρτο εργασίας.

Acer Enduro Management Suite (AEMS)

Το Acer Enduro Management Suite (AEMS) είναι ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί τη διαχείριση μεγάλου αριθμού συσκευών, βοηθώντας να διατηρήσει τις υπάρχουσες συσκευές πιο ασφαλείς και να επιταχύνει τη διαδικασία κυκλοφορίας νέων. Η κονσόλα AEMS επιτρέπει σε έναν διαχειριστή να αλληλεπιδρά από απόσταση με συσκευές με ενεργοποιημένο AEMS με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Ρυθμιζόμενα φυσικά πλήκτρα: Τα AEMSenabled tablets και notebook περιλαμβάνουν φυσικά πλήκτρα, που βρίσκονται δίπλα στο κουμπί ενεργοποίησης, το οποίο θα ξεκινήσει αυτόματα μια καθορισμένη εφαρμογή κατά το πάτημα του πλήκτρου.
  • I/O Control: Η δυνατότητα απομακρυσμένης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης της πρόσβασης σε I/Oθύρες4. Κάμερες και σαρωτές barcode μπορούν επίσης να είναι ενεργοποιημένες ήαπενεργοποιημένες.
  • Παρακολούθηση συσκευών: Λίστες και εξαγωγή πληροφοριών για όλες τις χειριζόμενεςσυσκευές,συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με το σύστημα, το hardware, το software καιτυχόνεφαρμοσμένες επείγουσες επιδιορθώσεις της κάθε συσκευής.
  • Απομακρυσμένη χρήση: Οποιεσδήποτε απαραίτητες εφαρμογές, αλλαγές BIOS ή ενημερώσεις των Windows μπορούν να προωθηθούν και να χρησιμοποιηθούν εξ αποστάσεως.

Acer Enduro T5 ανθεκτικό tablet

Το Acer Enduro T5 (ET510-51W) είναι ένα ανθεκτικό Windows tablet 10 ιντσών σχεδιασμένο για μεγάλες περιόδους εργασίας σε ακραία περιβάλλοντα. Η μπαταρία των 10 ωρών2 μπορεί να αντικατασταθεί, επιτρέποντας τη συνεχή χρήση, ενώ ένας επεξεργαστής Intel Core m3 7ης γενιάς του παρέχει την ισχύ που απαιτούν οι εργαζόμενοι της εφοδιαστικής αλυσίδας και του κατασκευαστικού τομέα. Όλα τα παραπάνω με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις MILSTD 810G, IP65 και AEMS. Αξεσουάρ όπως docking stations, λαβές χεριών, ιμάντες ώμου, ιμάντες ώμου 4 σημείων, φορτιστές αυτοκινήτου και βάσεις αυτοκινήτου διατίθενται για να επεκτείνουν τη λειτουργικότητα και την φορητότητα του Enduro T5.

Acer Enduro T1 ανθεκτικά tablets

Το Acer Enduro T1 (ET110-31W) είναι ένα ευέλικτο και ανθεκτικό Windows tablet 10 ιντσών, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως notebook 10,1 ιντσών, μέσω ενός πρόσθετου πληκτρολογίου. Οι πιστοποιήσεις MILSTD 810G4 και IP54 της συσκευής, σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή Intel Celeron και 64 GB αποθηκευτικού χώρου eMMC, το καθιστούν μια αξιόπιστη και πρακτική επιλογή για γρήγορη εργασία εν κινήσει.

Το Acer Enduro T1 (ET108-11A) Android tablet 8 ιντσών έχει σχεδιαστεί ειδικά για smart retails και όσους εργάζονται σε αποθήκες και εργοστάσια. Με πιστοποιήσεις MILSTD 810Gii και IP54, η συσκευή διαθέτει επίσης μια σειρά από προαιρετικά αξεσουάρ και ρυθμιζόμενα πλήκτρα που της επιτρέπουν να προσαρμόζεται σε μια ποικιλία από μοναδικά περιβάλλοντα.

Τα Enduro T1, 10 και 8 ιντσών μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες και με γάντια.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Το Acer Enduro θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη τον Ιούνιο ξεκινώντας από 999 €. Οι ακριβείς προδιαγραφές, τιμές και διαθεσιμότητα μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με όλα τα παραπάνω, επισκεφτείτε το www.acer.com.

iΗ πιστοποίηση IP65 υποδηλώνει ότι μια συσκευή είναι «καθαρή από σκόνη», αφού δεν επιτρέπεται την είσοδος της και ότι «το νερό που προεξέχει από ένα ακροφύσιο (6,3 mm) έναντι του περιβλήματος από οποιαδήποτε κατεύθυνση δεν θα έχει επιβλαβείς επιπτώσεις.»

2Η αναφερόμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας βασίζεται στη δοκιμή λειτουργίας παραγωγικότητας MobileMark 2014® με ασύρματη ενεργοποίηση. Λεπτομέρειες σχετικά με τις δοκιμές MobileMark 2014 είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.bapco.com. Η αξιολόγηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας είναι μόνο για σκοπούς σύγκρισης. Η πραγματική διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο, τη διαμόρφωση, την εφαρμογή, τις ρυθμίσεις διαχείρισης ισχύος, τις συνθήκες λειτουργίας και τις λειτουργίες που χρησιμοποιούνται. Η μέγιστη χωρητικότητα μιας μπαταρίας μειώνεται με το χρόνο και τη χρήση.

3Μια πιστοποίηση IP53 υποδεικνύει ότι μια συσκευή είναι «προστατευμένη από τη σκόνη», επιτρέποντας μόνο περιορισμένη είσοδο σκόνης, και επίσης είναι ικανή να αντιστέκεται σε μερικούς ψεκασμούς νερού.

4Με βάση το hardware design, δεν μπορούν να ελεγχθούν όλες οι θύρες εισόδου / εξόδου μέσω της κονσόλας AEMS.

ii5Τα κριτήρια δοκιμής άμμου και σκόνης πραγματοποιούνται με το πρότυπο MILSTD 810F