Από την εφημερίδα: “Ημερησία” – 21/05/2008

Της Σοφίας Μυττά

Στο ταμπλό της Εναλλακτικής Αγοράς του ΧΑ θα «φιγουράρει» εντός του επόμενου 10ημέρου η μετοχή της εταιρείας πληροφορικής EnterSoft. Την περασμένη Παρασκευή η εταιρεία άντλησε 950 χιλ. ευρώ, καθώς ολοκληρώθηκε η ιδιωτική τοποθέτηση 366.000 μετοχών στην τιμή των 2,52 ευρώ ανά μετοχή. Η έκδοση καλύφθηκε 2 φορές με σύμβουλο την Τράπεζα Κύπρου.
Μιλώντας στην «Η» ο διευθύνων σύμβουλος της EnterSoft κ. Αντώνης Γκοτζαμανίδης εξήγησε ότι η εισαγωγή στο ΧΑ αποτελεί ορόσημο στην πορεία της EnterSoft, καθώς υποστηρίζει τρεις κύριους σκοπούς: Την μερική χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου εντός και εκτός Ελλάδος, την διεύρυνση της μετοχικής βάσης της εταιρείας, καθώς και την αύξηση της αναγνωρισιμότητας του σήματος, ώστε η EnterSoft να μπορεί να ανταγωνίζεται επάξια μεγάλους «παίκτες» στον χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού, όπως για παράδειγμα η Altec, η SingularLogic, η Microsoft κ.α.

Νέα προϊόντα
Σε ό,τι αφορά στο επενδυτικό πλάνο της EnterSoft, ο κ. Γκοτζαμανίδης γνωστοποίησε ότι στην διετία 2008-2009 έχει προγραμματιστεί να επενδυθεί το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και για την επέκταση του δικτύου των συνεργατών της.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ήδη έχει δρομολογηθεί άνοιγμα της EnterSoft προς αγορές του εξωτερικού, ενώ η αρχή θα γίνει με την ίδρυση εταιρειών στις χώρες Βουλγαρία και Ρουμανία.

Όπως επεσήμανε, και οι δύο αυτές εταιρείες θα τεθούν σε λειτουργία στα τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Η EnterSoft ιδρύθηκε το 2002, με δραστηριότητα στις εφαρμογές πληροφορικής για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Η πελατειακή της βάση αριθμεί 1.200 επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους με περισσότερους από 9.000 χρήστες, καθώς και 80 συνεργάτες πανελλαδικά.

Το 2007, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 40% στα 5,624 εκατ. ευρώ, έναντι 4,005 εκατ. ευρώ, ενώ ενισχυμένα κατά 41% εμφανίστηκαν τα κέρδη προ φόρων φθάνοντας στα 1,108 εκατ. ευρώ, από 787 χιλ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, η EnterSoft αποτελεί τη δεύτερη εταιρεία που εισάγεται φέτος στην Εναλλακτική Αγορά (περιλαμβάνει ταχέως αναπτυσσόμενες μικρές επιχειρήσεις), μετά την εταιρεία λογισμικού Epsilon-Net.