Το Nokia Ε75 ψηφίστηκε ως το «Ευρωπαϊκό Επαγγελματικό Κινητό 2009-2010» από το European Imaging and Sound Association (EISA), το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό οργανισμό Τύπου πολυμέσων, εξαιτίας του συνδυασμού λειτουργικότητας και υψηλής τεχνολογίας που προσφέρει στον απαιτητικό χρήστη.


Nokia-E75_black_05bΣχολιάζοντας τη βράβευση, ο EISA εκθείασε το Nokia Ε75 ως «εξαιρετικά καλά σχεδιασμένο για τον πολυάσχολο χρήστη κινητού». Επιπλέον, στα σχόλια της σχετικά με το βραβείο η επιτροπή του EISA σημείωσε για την επαγγελματική συσκευή της Nokia πώς «πληροί όλες τις ανάγκες της επικοινωνίας, παρέχοντας email, μηνύματα, διαχείριση κλίσεων και περιήγηση στο Internet. Το E75 συνδυάζει πλοήγηση GPS και συνδεσιμότητα Wi-Fi με απλές ρυθμίσεις λειτουργίας email και μεγάλη ποικιλία πρωτόκολλων για τη μεταφορά δεδομένων, καθώς και συρόμενο πληκτρολόγιο τύπου QWERTY που επιτρέπει την γρήγορη πληκτρολόγηση», καταλήγοντας πως «με την ισχυρή ποιότητα κατασκευής και τη μακρά διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το Nokia E75 ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις που έχουν οι επαγγελματίες χρήστες».


Η κριτική επιτροπή αναφέρθηκε επίσης και σε άλλα χαρακτηριστικά του Nokia E75 όπως στην οθόνη 2,4 ιντσών, στην κάμερα 3.2 megapixels, στην ενσωματωμένη μνήμη 50ΜΒ και στην υποδοχή για microSD κάρτες μνήμης, η οποία προσφέρει εναλλαγή σε λειτουργία και υποστήριξη μέχρι και 16 GB αποθηκευτικού χώρου καθώς και στην mini jack έξοδο ακουστικών.


Ο EISA είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος οργανισμός περιοδικών εκδόσεων πολυμέσων, ο οποίος αποτελείται από 50 εξέχοντα περιοδικά Φωτογραφίας, Video, Ήχου, Home Theatre και Mobile Electronics από 19 Ευρωπαϊκές χώρες.