Η Codemasters άνοιξε το καπό του DiRT 5 με ένα ολοκαίνουριο trailer που επικεντρώνεται στο επικό Career mode. Με πέντε κεφάλαια, πάνω από 130 διοργανώσεις σε εννιά αγωνιστικές κατηγορίες και Throwdown δοκιμασίες, το υψηλών οκτανίων, εκτός δρόμου γλέντι του DiRT 5 θα κάνει τους σφυγμούς σας να τερματίσουν.

Το DiRT 5 θα κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου για την τωρινή γενιά συστημάτων PlayStation και Xbox, αλλά και για τα PCs (μέσω της υπηρεσίας Steam). Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδόσεις του Xbox Series X και του PlayStation 5 θα ακολουθήσουν αργότερα.

Το Career mode του DiRT 5 επικεντρώνεται στο άκρως επιτυχημένο «DIRT Series»: μια παγκόσμια αγωνιστική διοργάνωση σε διάφορες κατηγορίες, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι καλύτεροι οδηγοί εκτός δρόμου όλου του κόσμου. Ο παίκτης ξεκινά την καριέρα του απέναντι στους καθιερωμένους οδηγούς. Σε αυτούς περιλαμβάνεται το αστέρι και αγαπημένος οδηγός του κοινού, Alex ‘AJ’ Janicek και ο Bruno Durand, ένας βετεράνος που σύντομα γίνεται ο βασικός ανταγωνιστής του παίκτη. Η αντιπαλότητα ανάμεσα στον AJ και στον Bruno δημιουργεί το άνοιγμα για ένα νέο και ανερχόμενο οδηγό να αφήσει το σημάδι του και να χτίσει την κληρονομιά του στο άθλημα.

Το DiRT 5 είναι γεμάτο πρωταγωνιστές – τα σημαντικότερα ονόματα από τον κόσμο των παιχνιδιών και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι εμβληματικοί Troy Baker (AJ) και Nolan North (Bruno) δανείζουν τη φωνή τους στους βασικούς χαρακτήρες. Η καριέρα αποκτά συνοχή με τη βοήθεια του James Pumphrey και του Nolan Sykes της Donut Media, μιας ομάδας που λατρεύει τους αγώνες και διατηρεί κανάλι στο YouTube. Το σενάριο παίρνει ζωή μέσα από το «DIRT Podcast by Donut Media», στο οποίου φιλοξενούνται σπουδαίοι καλεσμένοι, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του W Series, Jamie Chadwick, αλλά και το αστέρι του YouTube, SLAPTrain.

Το Career mode χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια, προσφέροντας πολλαπλές διαδρομές που επιτρέπουν στους παίκτες να επιλέξουν τις διοργανώσεις στις οποίες θέλουν να μετέχουν. Όσο πιο ψηλά τερματίζουν, τόσα περισσότερα Stamps κερδίζουν, τα οποία είναι απαραίτητα για να ξεκλειδώσουν το Main Event. Η άκρως ανταγωνιστική, τελική δοκιμασία είναι το μόνο που στέκεται ανάμεσα στον παίκτη και στο επόμενο κεφάλαιο. Διάσπαρτες υπάρχουν επίσης και δοκιμασίες Throwdown. Μόλις τις ξεκλειδώσουν, οι παίκτες αντιμετωπίζουν την απόλυτη δοκιμασία ενάντια σε ένα σκληρό ανταγωνιστή του παγκόσμιου στερεώματος.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταξιδεύει τους παίκτες σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ ως την Κίνα και ακόμα παραπέρα. Με τις αληθινές, παγκόσμιες εμπορικές εταιρίες να περιμένουν να συνάψουν συμφωνίες με τα νέα ταλέντα, υπάρχουν πολλές ανταμοιβές στο παιχνίδι με βάση την απόδοση και την κατάταξη του παίκτη. Το Career mode του DiRT 5 επιτρέπει επίσης σε ως τέσσερις παίκτες να παίξουν στο ίδιο σύστημα. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη για όλες τις multi-car δοκιμασίες, με τους πρόσθετους οδηγούς να αντικαθιστούν την τεχνητή νοημοσύνη. Με την υψηλότερη κατάταξη να μετρά στην καριέρα του παίκτη, αυτός είναι ένας σπουδαίος τρόπος να αυξήσετε τα Stamps και να προοδεύσετε περισσότερο.

«Το Career mode του DiRT 5 ενισχύει την εμπειρία και προσφέρει ένα βαθιά λεπτομερές περιβάλλον με τις επιλογές του παίκτη στην καρδιά του», είπε ο Robert Karp, Διευθυντής Ανάπτυξης του DiRT 5 στην Codemasters. «Η προσθήκη του Troy, του Nolan και της Donut Media δημιουργεί ένα ζωντανό, αληθοφανή κόσμο, στον οποίο ο παίκτης θέλει να ανήκει και να αγωνίζεται. Απομένει να φανεί αν θα ανταπεξέλθουν όλοι στο Main Event και στις δοκιμασίες Throwdown».

 

Δείτε το trailer του DiRT 5 εδώ