Οι φοιτητές πληροφορικής του Mediterranean College, εκτός από γνώσεις υψηλού επιπέδου, έχουν και… πολύ φαντασία. Έτσι, σε συνεργασία με τους τεχνικούς του IT Department, συνδυάζοντας φαντασία, καλλιτεχνικές ανησυχίες και γνώσεις σκάρωσαν έναν Η/Υ -ενυδρείο.


hydrobΟ υπολογιστής αυτός εξυπηρετεί δυο στόχους για τον ευτυχή κάτοχό του: Απο τη μια μπορεί να κάνει ότι και με κάθε άλλον υπολογιστή, απ’ την άλλη όμως μπορεί ταυτόχρονα, ή και άλλες στιγμές, να απολαμβάνει την ηρεμία που του χαρίζει ένα ενυδρείο όπου διάφορα κοράλλια, φύκια, σκάφανδρα και βυθισμένα πλοία συνυπάρχουν με τροφοδοτικά, σκληρούς δίσκους, μητρικές και επεξεργαστές.


Ειδικότερα, το πρόγραμμα BSc (Hons) Computer Studies του University of Teesside, UK, που προσφέρει η σχολή πληροφορικής του κολεγίου, είναι το μοναδικό πρόγραμμα στο οποίο γίνεται διδασκαλία όλων των ισχυρών γλωσσών προγραμματισμού, όπως: Java (αποκτώνται προσόντα προγραμματιστή Java Junior Developer) και Javascrιpt, ASP.NET, C#, Visual Basic for Applications (VBA), HTML, SQL, PHP.


Εξ’ άλλου, η ανάδειξη του πρωτοετή φοιτητή Πληροφορικής Δημήτρη Μουταφίδη σε Κορυφαίο Φοιτητή (top student) ανάμεσα σε όλους τους φοιτητές πληροφορικής που φοιτούν στο University of Teesside, όχι μόνο της Μ. Βρετανίας, αλλά και σε όλο τον κόσμο όπου έχει παρουσία το Βρετανικό πανεπιστήμιο, αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το υψηλό επίπεδο σπουδών που απολαμβάνουν οι φοιτητές των σύγχρονων και καινοτόμων προγραμμάτων του Mediterranean College, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες ενός κόσμου που συνεχώς αλλάζει.