Η HP Inc. παρουσίασε το νέο VR Headeset της, το HP Reverb G2, σε συνεργασία με τους ηγέτες του κλάδου Valve και Microsoft. Το HP Reverb G2 είναι το VR headset υψηλότερης ανάλυσης στον κόσμο, παρέχοντας οπτικά προηγμένης τεχνολογίας, inside-out tracking, ευρύχωρο 3D audio, φυσικές κινήσεις, άνεση και υποστήριξη plug and play για Windows Mixed Reality και SteamVR.

«Η δύναμη της συνεργασίας αυτής υλοποιείται με το HP Reverb G2 και μαζί με την Valve και τη Microsoft, δημιουργήσαμε ένα καθηλωτικό και άνετο VR headset χωρίς συμβιβασμούς και συμβατό σε όλα τα Windows Mixed Reality και SteamVR,» είπε ο Spike Huang, αντιπρόεδρος και global lead του VR στην HP Inc. «Η ώρα για το VR είναι τώρα και το HP Reverb G2 φέρνει υψηλής ποιότητας VR για μια πιο καθηλωτική εμπειρία για τους gamers, διαδραστικές εμπειρίες για τους creators, αυξημένη αφοσίωση στη συνεργασία και υψηλότερα ποσοστά διατήρησης για εκπαίδευση και training.»

Αναπτύσσοντας μια νέα, καλύτερη VR εμπειρία

Ο κόσμος του VR αλλάζει και ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλοεπιδρούν με την τεχνολογία αλλά και ο ένας με τον άλλον, εξελίσσεται. Τον περασμένο Απρίλιο, το SteamVR είδε σχεδόν ένα εκατομμύριο επιπλέον μηνιαία συνδεδεμένα headsets, τριπλασιάζοντας το προηγούμενο μεγαλύτερο μηνιαίο κέρδος. Παράλληλα, μέχρι το 2021, το 25-30% των υπαλλήλων θα εργάζεται από το σπίτι πολλές ημέρες την εβδομάδα και θα αναζητά νέους τρόπους συνεργασίας. Γι’ αυτόν τον λόγο η τεχνολογία πρέπει να εξελιχθεί για να καλύψει τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών με ευελιξία σε διάφορες τομείς και πλατφόρμες.

Η HP συνεργάστηκε στενά με τη Valve και τη Microsoft για να φέρει στους καταναλωτές τελευταίας τεχνολογίας viewing, audio και gesture καθώς και ολοκληρωτική ενσωμάτωση στις πλατφόρμες Windows Mixed Reality και SteamVR. Διατηρώντας τα καλύτερα στοιχεία από το HP Reverb G1, όπως το LCD υψηλότερης ανάλυσης σε ελαφριά σχεδίαση, και ενσωματώνοντας νέες πτυχές όπως οπτικό πεδίο 114 μοιρών για μια πιο καθηλωτική εμπειρία, καλύτερο ήχο με νέα ηχεία που επιτρέπουν ευρύχωρο audio, 4-camera tracking για μεγαλύτερη καταγραφή κίνησης κατά 1,4 φορές και μεγαλύτερη άνεση για εκτεταμένες VR συνεδρίες, αυτό το VR headset είναι φτιαγμένο για gaming, δημιουργία, συνεργασία και εκμάθηση.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε το VR οικοσύστημα να επεκτείνεται με τρόπο ιδανικό για υψηλής ποιότητας gaming,» είπε ο Jeremy Selan, του Valve. «Το να μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας μια επιλογή άλλης ποιότητας που περιλαμβάνει μερική τεχνολογία της Valve αποτελεί καλά νέα για την VR κοινότητα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό.»

«Το HP Reverb G2 είναι μια συναρπαστική συσκευή που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία inside-out tracking στο Windows Mixed Reality για πλήρη κίνηση έξι βαθμών ελευθερίας και ευρύχωρο audio.» είπε ο Mark Bolas, partner director του incubation στην Microsoft. «Με τέσσερις κάμερες, το controller tracking μοιάζει ακόμη περισσότερο με την επέκταση των χεριών σας, διαμορφώνοντας μια πιο καθηλωτική και ισχυρότερη εμπειρία.»

Βασικά Χαρακτηριστικά του Reverb G2:
Εντυπωσιακή οπτική εμπειρία:
Οι νέοι Valve designed φακοί παρέχουν μια φανταστική ώθηση στην εικονική εμπειρία με οπτικά και μειωμένη mural full RGB stripe, παρέχοντας 2K με 2K ανά μάτι. Οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν το κείμενο και τα textures πιο καθαρά για μια καλύτερη εμπειρία. Επιπλέον, το οπτικό πεδίο 114 μοιρών προσθέτει στην εντυπωσιακή αυτή εμπειρία.

Ακούστε σε 3D με Spatial Audio:
Τα νέα ηχεία κάθονται 10 mm από το αυτί, χαρίζοντας περισσότερη άνεση κατά τη ρύθμιση ή την αφαίρεση. Επιπλέον, το νεό audio επιτρέπει στον χρήστη να βιώσει μια αληθινή αίσθηση 3D χώρου όταν βυθίζεται στον κόσμο του VR, με υποστήριξη για Microsoft spatial audio και νέα μορφή spatial audio HP Labs που είναι βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη, με νέα επεξεργασία σήματος και psychoacoustics.

Φυσικές Χειρονομίες:
Τα controllers έρχονται με νέες διαισθητικές δυνατότητες ελέγχου που περιλαμβάνουν βελτιωμένη διάταξη κουμπιών, εξαιρετική συμβατότητα εφαρμογών και παιχνιδιών και δυνατότητα προεγκατάστασης μέσω Bluetooth για εύκολη εγκατάσταση. Το 4-camera Window Mixed Reality headset επιτρέπει επίσης 1,4 φορές περισσότερο movement capture, διατηρώντας έξι βαθμούς ελευθερίας και αποκλείοντας την ανάγκη για εξωτερικούς αισθητήρες η light bars.

Μακράς Διάρκειας άνεση:
Το HP Reverb VR Headset G2 είναι πιο άνετο από την προηγούμενη γενιά με αυξημένο facemask cushion για καλύτερη κατανομή βάρους για εκτεταμένες συνεδρίες VR και προαιρετικά αντικαταστάσιμα face gaskets για ευκολία καθαρισμού μεταξύ των συνεδριών. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αναστρέψουν τη μάσκα προσώπου κατά 90 μοίρες όταν μετακινούνται από τον εικονικό στον πραγματικό κόσμο.

Όλα μοιάζουν ρευστά:
Το HP Reverb VR Headset G2 περιλαμβάνει υποστήριξη Windows Mixed Reality για εμπειρία plug and play με τα πιο πρόσφατα Windows Builds, επιτρέποντας γρήγορο set-up και συμβατότητα SteamVR για πρόσβαση στα αγαπημένα παιχνίδια και εφαρμογές της κοινότητας.