Η Microsoft Corp και η SAS ανακοινώνουν σήμερα μία διευρυμένη τεχνολογική και στρατηγική συνεργασία. Οι δύο εταιρείες θα δώσουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να αξιοποιούν εύκολα τις δυνατότητες των·Analytics·μέσω των λύσεων της·SAS στο·Cloud, επεκτείνοντας τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και ξεκλειδώνοντας την αξία των πρωτοβουλιών του ψηφιακού τους μετασχηματισμού.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι εταιρείες θα μεταφέρουν τα προϊόντα·analytics·και άλλες επιχειρηματικές λύσεις της·SAS·στο·Microsoft·Azure·ως τον προτιμώμενο πάροχο·cloud·για το·SAS·Cloud. Οι λύσεις και η εμπειρία της·SAS·θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία και στους πελάτες της·Microsoft·σε τομείς όπως η υγεία, οι οικονομικές υπηρεσίες και πολλούς άλλους κλάδους. Η συνεργασία βασίζεται στην ενοποίηση των λύσεων της·SAS·σε λύσεις·cloud·της·Microsoft·για τα εργαλεία της,·Microsoft·Azure,·Dynamics·365,·Microsoft·365 και·Power·Platformκαι υποστηρίζει το κοινό όραμα των εταιρειών για περαιτέρω εκδημοκρατισμό της τεχνητής νοημοσύνης και των·analytics.

«Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Microsoft και η SAS θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των πελατών τους και την εξεύρεση νέων οδών προς την καινοτομία, με ένα ευρύ σύνολο των λύσεων SAS Analytics για το Microsoft Azure», δήλωσε ο·ScottGuthrie,·Executive·Vice·President·Cloud·και·AI·της·Microsoft. «Η·SAS, με την αναγνωρισμένη εμπειρία της στο χώρο των·analytics, του·data·science·και του·machine·learning·αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της·Microsoft·και μαζί θα βοηθήσουμε τους πελάτες μας σε δεκάδες διαφορετικούς κλάδους, αντιμετωπίζοντας τις πιο δύσκολες και περίπλοκες προκλήσεις στα·analytics.»

Οργανισμοί από όλο τον κόσμο επιλέγουν διαρκώς το·cloud·για να καινοτομήσουν και να επιτύχουν γρηγορότερα τους επιχειρηματικούς τους στόχους. Στο πλαίσιο αυτής της μετάβασης, πολλοί πελάτες, όπως η κλινική·Mercy·στο Σεντ Λούις, μεταφέρει τις εργασίες·analyticsαπό τη·SAS·στο·Azure·για να βελτιώσει την αποδοτικότητά της και να μειώσει τα κόστη της.

«Στο·Mercy·στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της φροντίδας των ασθενών και των αποτελεσμάτων και κατανοήσαμε γρήγορα το ρόλο των δεδομένων, των·analytics·και του·machine·learning·στην επίτευξη αυτών των στόχων. Μέσω της συνεργασίας μας με τις·SASκαι·Microsoft, μπορούμε να κεφαλαιοποιήσουμε το λογισμικό·analytics·και τη πλατφόρμα·Azure·cloud·για να ενισχύσουμε περαιτέρω την αξιοποίηση του·Real·World·Evidence·για βελτιωμένα αποτελέσματα και πιο εμπεριστατωμένη φροντίδα,» δήλωσε ο·Curtis·Dudley, Αντιπρόεδρος·Data·Analytics·του·Mercy. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ενδεχόμενη αύξηση της ταχύτητας, της επεκτασιμότητας και της διεύρυνσης των προσφερόμενων λύσεων που φέρνει η συνεργασία της·SAS·και της·Microsoft·στη δημιουργία νέων μοντέλων φροντίδας.»

Για την παροχή μίας απαράμιλλης εμπειρίας και την ενίσχυση της επιτάχυνσης της ψηφιακής μετάβασης των εταιρειών, οι·SAS·και·Microsoft·συνεργάζονται για να διασφαλίσουν πως τα προϊόντα και οι λύσεις της·SAS·μπορούν να υιοθετηθούν εύκολα και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στο·Azure.

«Η·SAS·και η·Microsoft·μοιράζονται το κοινό όραμα να βοηθήσουν τους πελάτες να επιταχύνουν τις πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού τους. Και οι δύο οργανισμοί κατανοούμε, ότι πρόκειται για μια διαδικασία που θα εμπλουτίσει τα δεδομένα και θα βελτιώσει τη ζωή μέσω καλύτερων αποφάσεων,» ανέφερε ο·Oliver·Schabenberger,·Chief·Technology·Officer·και·Chief·Operating·Officerτης·SAS. «Η συνεργασία με τη·Microsoft·δίνει στους πελάτες μία ομαλή εμπειρία στο·cloud·που προσφέρει γρηγορότερη, πιο ισχυρή και εύκολη πρόσβαση στις λύσεις της·SAS·και ενεργοποιεί αξιόπιστες αποφάσεις με τη χρήση·analytics·που όλοι μπορούν να κατανοήσουν ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων που διαθέτουν.»

Παράλληλα, η συνεργασία θα περιλαμβάνει και την βελτιστοποίηση του·SAS® Viya®, την τελευταία·cloud-native·λύση της εταιρείας για το·Azure, όπως επίσης και την ενοποίηση του διευρυμένου χαρτοφυλακίου λύσεων της·SAS, από τις λύσεις καταπολέμησης απάτης στις λύσεις κινδύνου και λιανεμπορίου, στο·Azure·Marketplace·για την παροχή βελτιωμένης παραγωγικότητας και ενισχυμένων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων για τους πελάτες.

«Η συνεργασία μεταξύ της·SAS, ηγέτη στο χώρο των·analytics·και της·Microsoft, ηγέτη στο·cloud·δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα στρατηγική συμμαχία. Με τη·SAS·να σχεδιάζει τη δημιουργία λύσεων για ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο·cloud·της·Microsoft·(Azure,Microsoft·365,·Dynamics·365 &·Power·BI) ανοίγουν πολλές δυνατότητες για δημιουργία κοινών λύσεων,» είπε ο·Steve·White,·ProgramVice·President,·Channels·και·Alliances·στο·IDC.

Επιπλέον, μέσω της συνεργασίας, οι·Microsoft·και·SAS·θα εξερευνήσουν ευκαιρίες για την ενσωμάτωση των δυνατοτήτων·analytics·τηςSAS, συμπεριλαμβανομένου εξιδεικευμένων μοντέλων από διάφορους κλάδους, στο·Azure·και το·Dynamics·365, ώστε να δημιουργήσουν μία καινούργια λύση για τους πελάτες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά τις υπηρεσίες της·SAS·σε διάφορους καθετοποιημένους κλάδους. Αυτή η επιπλέον ενσωμάτωση θα επιτρέψει στους πελάτες της·SAS·να κεφαλαιοποιήσουν την επεκτασιμότητα και την ευελιξία του·cloud·για τον όγκο εργασίας·analytics·και τεχνητής νοημοσύνης. Για παράδειγμα, οι·Microsoft·και·SAS·ενισχύουν ήδη τους πελάτες τους με λύσεις που τους επιτρέπουν να κεφαλαιοποιούν σε κλίμακα την πληθώρα δεδομένων που παράγονται από το·Internet·of·Things, μέσω του συνδυασμού της πλατφόρμας Microsoft Azure IoT και των δυνατοτήτων ΙοΤ analytics και τεχνητής νοημοσύνης της SAS’. Αυτή τη στιγμή, η πόλη του Cary στην Βόρεια Καρολίνα χρησιμοποιεί μια κοινή λύση IoT από τις Microsoft και SAS για μια λύση πρόβλεψης πλημμυρών.

«Ο άμεσος εντοπισμός πλημμυρισμένων περιοχών είναι κάτι με το οποίο όλες οι κοινότητες έρχονται αντιμέτωπες,» δήλωσε ο·NicoleRaimundo,·Chief·Information·Officer·του·Cary. «Χρησιμοποιώντας αισθητήρες, μετεωρολογικά δεδομένα,·IoT·analytics·της·SAS·και την πλατφόρμα·Azure·IoT, θεωρούμε ότι μπορούμε να αυξήσουμε την περιστασιακή ενημέρωση για την αύξηση των επιπέδων νερού, να προβλέψουμε που είναι πιθανό να δημιουργηθούν πλημμύρες και να βελτιώσουμε την αντίδρασή μας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μέσω της αυτοματοποίησης. Στο·Cary·είμαστε περήφανοι, καθώς μπορούμε να μοιραζόμαστε τέτοια δεδομένα με τις γειτονικές μας κοινότητες με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.»

Η·SAS·θα παρουσιάσει επιπλέον σχετικά προϊόντα και λύσεις μέσα στη χρονιά, υποστηριζόμενα από ενέργειες·co-selling·και·go-to-market. Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες της·SAS·και της·Microsoft·να αντιμετωπίσουν μερικά από τα πιο σημαντικά και σύνθετα αναλυτικά τους προβλήματα, διατηρώντας την δυνατότητα να καινοτομούν. Η·SAS·δεσμεύεται, επίσης, πως θα χρησιμοποιεί·Microsoft365 και·Dynamics·365 και για τις εσωτερικές της ανάγκες.

Η σημερινή ανακοίνωση συμπίπτει με το·Virtual·SAS·Global·Forum·2020, το κορυφαίο συνέδριο·analytics·στον κόσμο. Λόγω της πανδημίας του·Covid-19, φέτος το συνέδριο θα γίνει ψηφιακά.·Κάντε εγγραφή τώρα για να μάθετε περισσότερα για τη συνεργασία από στελέχη της·SAS·και της·Microsoft·κατά τη διάρκεια του·SAS·Executive·Welcome στις 18:00.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη συνεργασία της·SAS·και της·Microsoft·και για να εγγραφείτε στο επερχόμενο ψηφιακό·eventSAS·on·Azure, επισκεφτείτε το·sas.com/Microsoft.