Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε τους μεγάλους νικητές του υψηλού κύρους φωτογραφικού διαγωνισμού, Sony World Photography Awards 2020. Με τον πολυπόθητο τίτλο του Φωτογράφου της Χρονιάς και το έπαθλο των $25.000 (USD), τιμήθηκε ο καλλιτέχνης Pablo Albarenga από την Ουρουγουάη, για το έργο του «Seeds of Resistance». Ακόμα, αποκαλύφθηκαν οι νικητές των 10 κατηγοριών του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών», ανάμεσα στους οποίους ανακοινώθηκαν και όσοι κατέκτησαν τη 2η και την 3η θέση, καθώς και οι νικητές των κατηγοριών «Ανοιχτού Διαγωνισμού», «Νέων» και «Student».

Το «Seeds of Resistance» είναι έργο που συνδυάζει φωτογραφίες τοπίων και περιοχών, που κινδυνεύουν από τις εξορύξεις και τις αγροτικές επιχειρήσεις, με πορτραίτα των ακτιβιστών που αγωνίζονται για τη διατήρησή τους. Το 2017, τουλάχιστον 207 ηγέτες και περιβαλλοντολόγοι σκοτώθηκαν προστατεύοντας τις κοινότητές τους από έργα που απειλούσαν τα εδάφη τους. Σύμφωνα με μια έκθεση του Global Witness του 2018, οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις σημειώθηκαν στη Βραζιλία, όπου καταγράφηκαν 57 δολοφονίες, εκ των οποίων το 80% ήταν εναντίον ανθρώπων που υπερασπίστηκαν τον Αμαζόνιο.

Η συλλογή του Albarenga εξερευνά το δεσμό μεταξύ των υπερασπιστών και των περιοχών τους – ένας ιερός τόπος στον οποίο αναπαύονται εκατοντάδες γενιές των προγόνων τους. Στις φωτογραφίες, οι κεντρικοί χαρακτήρες των ιστοριών φαίνονται από ψηλά, σαν να καταθέτουν την ψυχή τους για την επικράτειά τους.

Ο Mike Trow, Πρόεδρος του Διαγωνισμού Επαγγελματιών 2020, σημειώνει: «Ο φετινός νικητής προέρχεται από την κατηγορία «Δημιουργικότητα» και πρόκειται για ένα λαμπρό σύνολο εικόνων που αποτελεί μία ισχυρή οπτική καταγραφή, του πώς η αποψίλωση των δασών συμβαδίζει με την καταστροφή των κοινοτήτων και των λαών. Η επιλογή φέτος ήταν δύσκολη – υπήρχαν πολλές εξαιρετικές ιστορίες και σύνολα εικόνων που θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει τον τίτλο, αλλά το «Seeds of Resistance» ξεχώρισε πραγματικά. Ο Pablo είναι από την Ουρουγουάη και αυτό το έργο είναι βαθιά προσωπικό για αυτόν, ως φωτογράφος. Η προσπάθεια που καταβλήθηκε για την σύλληψη, την παραγωγή και τη λήψη αυτής της συλλογής είναι αξιέπαινη με κάθε τρόπο.»

Ο Albarenga, σχολιάζοντας τη διάκριση του, είπε: «Αυτό το σημαντικό βραβείο υποδηλώνει δύο νίκες: πρώτον, την ευκαιρία να διηγηθώ τις ιστορίες των παραδοσιακών κοινοτήτων του Αμαζονίου, αναδεικνύοντας τους ανθρώπους που εξακολουθούν να αγωνίζονται όχι μόνο για το μέλλον τους, αλλά για όλους, καθώς υπάρχει η ανάγκη να κοιτάξουμε πέρα ​​από τα δέντρα, το οξυγόνο και τα «ανεξερεύνητα» είδη του τροπικού δάσους. Δεύτερον, ότι το βραβείο φωτογράφου της χρονιάς βρίσκεται στη Λατινική Αμερική, μια ήπειρο που ιστορικά περιγράφεται μέσα από τη ματιά των ξένων. Ελπίζω ότι πολλοί ακόμα φωτογράφοι από την περιοχή μας θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν με την άποψή τους, ενισχύοντας έτσι την καταπληκτική κοινότητα που αφηγείται τις ιστορίες της Λατινικής Αμερικής.»

Διαγωνισμος Επαγγελματιών Νικητες και φιναλιστ

Οι φωτογράφοι που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Επαγγελματιών έχουν επιλεγεί από μία έμπειρη κριτική επιτροπή για μια εξαιρετική σειρά πέντε έως δέκα εικόνων, που αφορούν από προσωπικά θέματα και παρατηρήσεις έως πρωτοσέλιδα και ελάχιστα γνωστά αλλά κρίσιμα θέματα. Οι φετινοί νικητές είναι:

Αρχιτεκτονική

Νικήτρια: Sandra Herber, Καναδάς, για το έργο «Ice Fishing Huts, Lake Winnipeg»

2η θέση Jonathan Walland, Ηνωμένο Βασίλειο – 3η θέση José De Rocco, Αργεντινή

Δημιουργικότητα

Νικητής: Pablo Albarenga, Ουρουγουάη, για το έργο «Seeds of Resistance»

2η θέση Dione Roach, Ιταλία – 3η θέση Luke Watson, Ηνωμένο Βασίλειο

Ανακάλυψη

Νικήτρια: Maria Kokunova, Ρωσία, για το έργο « The Cave»
2η θέση Hashem Shakeri, Ιράν – 3η θέση Hugh Kinsella Cunningham, Ηνωμένο Βασίλειο

Ντοκιμαντέρ

Νικητής: Chung Ming Ko, Χονγκ Κονγκ, για το έργο « Wounds of Χονγκ Κονγκ»

2η θέση Didier Bizet, Γαλλία – 3η θέση Youqiong Zhang, Κίνα

Περιβάλλον

Νικητής: Robin Hinsch, Γερμανία, για το έργο « Wahala»

2η θέση Álvaro Laiz , Ισπανία – 3η θέση Luca Locatelli, Ιταλία

Τοπίο

Νικητής: Ronny Behnert, Γερμανία, για το έργο « Torii»

2η θέση Florian Ruiz, Γαλλί – 3η θέση Chang Kyun Kim, Νότια Κορέα

Φύση και Άγρια Ζωή

Νικητής: Brent Stirton, Νότια Αφρική, για το έργο «Pangolins in Crisis»

2η θέση Masahiro Hiroike, Ιαπωνία – 3η θέση Adalbert Mojrzisch, Γερμανία

Πορτραίτο

Νικήτης: Cesar Dezfuli, Ισπανία, για το έργο «Passengers»

2η θέση Denis Rouvre, Γαλλία – 3η θέση Sasha Maslov,Ουκρανία

Αθλητισμός

Νικητής: Ángel López Soto, Ισπανία, για το έργο « Senegalese Wrestlers»

2η θέση Lucas Barioulet, Γαλλία – 3η θέση Andrea Staccioli, Ιταλία

Νεκρή Φύση

Νικητής: Alessandro Gandolfi, Γαλλία, για το έργο «Immortality, Inc

2η θέση Elena Helfrecht, Γερμανία – 3η θέση Fangbin Chen, Κίνα

Για να μάθετε περισσότερα για τα έργα που διακρίθηκαν επισκεφτείτε τον σύνδεσμο: online winners galleries

Φωτογραφος της Χρονιας για τον «Ανοιχτο Διαγωνισμο»

Ο «Ανοικτός Διαγωνισμός» γιορτάζει τη δύναμη των μεμονωμένων εικόνων. Οι νικητήριες εικόνες επιλέγονται για την ικανότητά τους να επικοινωνούν μια αξιόλογη οπτική αφήγηση σε συνδυασμό με την τεχνική αριστεία. Έχοντας επιλεγεί από τους 10 νικητές των κατηγοριών του Ανοιχτού Διαγωνισμού, για την καλύτερη μεμονωμένη εικόνα, ο φωτογράφος από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Tom Oldham, ανακοινώθηκε Φωτογράφος της Χρονιάς 2020 για τον «Ανοιχτό Διαγωνισμό» και θα λάβει το έπαθλο των 5.000 δολαρίων (USD) για το έργο του «Black Francis».

H φωτογραφία αυτή είναι ένα ασπρόμαυρο πορτραίτο του frontman των Pixies, Charles Thompson (γνωστός και ως Black Francis), που αρχικά τραβήχτηκε για το περιοδικό MOJO. Του ζητήθηκε από τον Oldham να αποτυπώσει την ενόχλησή του για τις φωτογραφίσεις και ο Francis προσέφερε μια τέλεια χειρονομία αγανάκτησης, χώνοντας τα χέρια του στο πρόσωπό του. Το αποτέλεσμα ήταν μια εκφραστική φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε ως η κύρια εικόνα για το άρθρο.

Μιλώντας για τη νίκη του, ο Oldham σχολιάζει: «Είναι απίστευτα κολακευτικό που επιλέχθηκα για αυτό το βραβείο ανάμεσα σε τόσα ταλέντα παγκόσμιας κλάσης. Ποτέ δεν ονειρευόμουν ότι θα μπορούσα να φτάσω στον Ανοιχτό Διαγωνισμό, καθώς το επίπεδο είναι τόσο πολύ υψηλό. Θα πάρει πραγματικά λίγο χρόνο για να το συνειδητοποιήσω. Ευχαριστώ το περιοδικό Mojo, την καταπληκτική ομάδα και φυσικά τον Charles που μου προσέφερε μία τέτοια στιγμή. Είμαι έκπληκτος και χαρούμενος.»

Φωτογρaφος της Χρονiaς για την Κατηγορiα Student

Η Ελληνίδα φοιτήτρια Ιωάννα Σακελλαράκη διακρίθηκε ως Φωτογράφος της Χρονιάς 2020 στην Κατηγορία Student για το έργο της «Αειφορία» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του θέματος «Βιωσιμότητα τώρα», το οποίο προέτρεπε τους φοιτητές να δημιουργήσουν ένα έργο που να συνδέεται με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Στο έργο της, η Σακελλαράκη παρουσιάζει νυχτερινές φωτογραφίες συλλεκτών ηλιακής ενέργειας και συστημάτων ανεμογεννήτριας για αγροτικές εγκαταστάσεις, που χρησιμοποιούνται στο μικρό νησί της Τήλου στην Ελλάδα, το οποίο είναι το πρώτο στη Μεσόγειο που αντλεί ενέργεια σχεδόν εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές.

Η Σακελλαράκη εκπροσώπησε το Royal College of Art του Ηνωμένου Βασιλείου και κέρδισε φωτογραφικό εξοπλισμό από την Sony αξίας €30,000 (ευρώ) για το εκπαιδευτικό της ίδρυμα. Δηλώνει για τη νίκη της σχετικά: «Έχω την τιμή να μου απονέμεται ο τίτλος του Φωτογράφου της Χρονιάς για την Κατηγορία Student. Το έργο «Αειφορία» μου επέτρεψε να μοιραστώ μια θετική ιστορία για το θέμα της βιωσιμότητας, καταγράφοντας το τοπίο ως μία δίοδο στη νυχτερινή ατμόσφαιρα του ελληνικού νησιού της Τήλου. Ελπίζω ότι αυτή η τιμητική αναγνώριση θα μου δώσει την ευκαιρία να εργαστώ σε πολλές ακόμη εργασίες αυτού του είδους. Είμαι, επίσης, ευγνώμων, εκ μέρους του The Royal College of Art, για τη λήψη του άριστου εξοπλισμού που προσφέρει η Sony γενναιόδωρα, καθώς θα βοηθήσει κι άλλους μαθητές να δημιουργήσουν νέα έργα.»

Φωτογράφος της Χρονιάς για την Κατηγορια Νεων

Ο 19χρονος Hsien-Pang Hsieh από την Ταϊβάν κέρδισε το βραβείο του Φωτογράφου της Χρονιάς στην Κατηγορία Νέων, ανάμεσα από επτά νικητές της κατηγορίας, για την εικόνα του «Hurry», στην οποία απεικονίζεται ένας ερμηνευτής του δρόμου που φαίνεται να περπατάει βιαστικά, ενώ στην πραγματικότητα στέκεται ακίνητος. Εμπνευσμένος από την εμπειρία του ως νεοαφιχθείς φοιτητής στη Γερμανία, ο Hsien-Pang βλέπει στην εικόνα του ένα κοινωνικό σχόλιο σχετικά με τον εντατικό ρυθμό της ζωής και υπενθυμίζει στους άλλους να επιβραδύνουν.

Βραβειο Εξαιρετικης Προσφορας στην Φωτογραφια

Το φετινό βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς στην Φωτογραφία απονέμεται στον τυπογράφο και εκδότη Gerhard Steidl. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Βραβείων που ο τίτλος «Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία» δεν απονέμεται σε κάποιο φωτογράφο. Ο εκδοτικός οίκος Steidl, που ιδρύθηκε το 1968, ξεκίνησε ένα δικό του πρόγραμμα εκδόσεων φωτογραφικών βιβλίων το 1996 και μέσα σε λίγα χρόνια εξελίχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα, δηλαδή στο μεγαλύτερο κατάλογο εκδόσεων για τη σύγχρονη φωτογραφία παγκοσμίως. Ο αξιοσημείωτος κατάλογος φωτογραφικών εκδόσεών του περιλαμβάνει αναγνωρισμένους επαγγελματίες, όπως οι Joel Sternfeld, Nan Goldin, Bruce Davidson, Robert Frank, Berenice Abbott, Robert Adams, Henri Cartier-Bresson, Karl Lagerfeld και Juergen Teller. Οι εκδόσεις του καλύπτουν ολόκληρη την ιστορία της φωτογραφίας, από τους πρώτους «μέντορες» του είδους έως τους κορυφαίους φωτογράφους της εποχής μας, και αντιπροσωπεύουν όλο το εύρος της φωτογραφικής έκφρασης – από την τέχνη και τη μόδα έως τα ντοκιμαντέρ και την φωτογραφία του δρόμου.

Οι νικητές θα τιμηθούν στα διαδικτυακά κανάλια και τις πλατφόρμες του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας με αποκλειστικό περιεχόμενο, όπως βίντεο, παρουσιάσεις και ζωντανές συνεντεύξεις. Η ψηφιακή προβολή των φετινών νικητήριων έργων και εικόνων είναι διαθέσιμη μέσω της σελίδας On Screen.

Σε απάντηση στα πρόσφατα γεγονότα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας δημιούργησε επίσης τη σελίδα Stay Connected, με ένα ευρύ πρόγραμμα διαδικτυακών πρωτοβουλιών, δραστηριοτήτων και πηγών που στοχεύει να υποστηρίξει και να εμπνεύσει το κοινό και τους φωτογράφους που αναγνωρίζονται στα φετινά Βραβεία.

Ο Scott Gray, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, σχολιάζει για τα φετινά βραβεία: «Τα Sony World Photography Awards ιδρύθηκαν για να βοηθήσουν τους φωτογράφους να λάβουν την αναγνώριση που τους αξίζει μέσω της έκθεσης που τους εξασφαλίζει μια σημαντική πλατφόρμα για να μοιραστούν τη δουλειά τους με νέα κοινά. Λόγω των τρεχόντων περιορισμών, εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας, δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε τη φετινή έκθεση. Ωστόσο, είμαστε ακόμη αφοσιωμένοι στην προώθηση των νικητήριων εικόνων και έργων και διασφαλίζουμε ότι τα Βραβεία παρέχουν αναγώριση και εκτίμηση για το έργο των φωτογράφων. Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που μπορούμε να συνεργαστούμε με τη Sony σε αυτήν την δράση. Η Sony μοιράζεται τη δέσμευσή μας απέναντι στον θεσμό και στους φωτογράφους και μαζί θα συνεχίσουμε να γιορτάζουμε το έργο τους και να ανυψώνουμε το προφίλ της φωτογραφίας ως τέχνης.»

Όλες οι νικήτριες και οι φιναλίστ φωτογραφίες είναι διαθέσιμες για λήψη προς δημοσίευση στη διεύθυνση www.worldphoto.org/press

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 2020 ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Sandra Herber, Καναδάς

2η θέση: Jonathan Walland, Ηνωμένο Βασίλειο

3η θέση: José De Rocco, Αργεντινή

Φιναλίστ:

Swen Bernitz, Γερμανία

Liang Chen, Κίνα

Jeoffrey Guillemard, Γαλλία

Marcin Płonka, Πολωνία

Fyodor Savintsev, Ρωσία

Laurin Schmid, Γερμανία

Alexander Tatarenko, Ρωσία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Pablo Albarenga, Ουρουγουάη

2η θέση: Dione Roach, Ιταλία

3η θέση: Luke Watson, Ηνωμένο Βασίλειο


Φιναλίστ:

Michel Le Belhomme, Γαλλία

Nicoletta Cerasomma, Ιταλία

Joseph Ford, Ηνωμένο Βασίλειο

Ritsuko Matsushita, Ιαπωνία

Serge Varaxin, Ρωσία

Reuben Wu, Ηνωμένο Βασίλειο

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Maria Kokunova, Ρωσία

2η θέση: Hashem Shakeri, Ιράν

3η θέση: Hugh Kinsella Cunningham, Ηνωμένο Βασίλειο

Φιναλίστ:

Diogo Baptista, Πορτογαλία

Emmanuelle Firman, Γαλλία

Adrian Francis, ΗΠΑ

Massimo Gurrieri, Ιταλία

Thomas Hänisch, Γερμανία

Edward Kaprov, Ισραήλ

Murat Yazar, Τουρκία

ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Chung Ming Ko, Χονγκ Κονγκ

2η θέση: Didier Bizet, Γαλλία

3η θέση: Youqiong Zhang, Κίνα

Φιναλίστ:

Nicholas Moir, Αυστραλία

Patrick Wack, Γαλλία

Eddy van Wessel, Ολλανδία

Ian Willms, Καναδάς

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Robin Hinsch, Γερμανία

2η θέση: Álvaro Laiz, Ισπανία

3η θέση: Luca Locatelli, Ιταλία

Φιναλίστ:

Jenny Evans, Αυστραλία

Marco Garofalo, Ιταλία

Eddo Hartmann, Ολλανδία

Maximilian Mann, Γερμανία

Pierpaolo Mittica, Ιταλία

Carolina Rapezzi, Ιταλία

Kristof Vrancken, Βέλγιο

ΤΟΠΙΟ:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Ronny Behnert, Γερμανία

2η θέση: Florian Ruiz, Γαλλία

3η θέση: Chang Kyun Kim, Νότια Κορέα

Φιναλίστ:

Mauro Battistelli, Ιταλία

Jeroen van Dam, Ολλανδία

Andrius Grigalaitis, Λιθουανία

Sybren Vanoverberghe, Βέλγιο

Peixia Xie, Κίνα

ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Brent Stirton, Νότια Αφρική

2η θέση: Masahiro Hiroike, Ιαπωνία

3η θέση: Adalbert Mojrzisch, Γερμανία

Φιναλίστ:

Pierre Anquet, Γαλλία

Songda Cai, Κίνα

Marko Dimitrijevic, Ελβετία

Tobias Friedrich, Γερμανία

Joan de la Malla, Ισπανία

Yevhen Samuchenko, Ουκρανία

ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Cesar Dezfuli, Ισπανία

2η θέση: Denis Rouvre, Γαλλία

3η θέση: Sasha Maslov, Ουκρανία

Φιναλίστ:

Richard Ansett, Ηνωμένο Βασίλειο

Raul Ariano, Ιταλία

Jon Enoch, Ηνωμένο Βασίλειο

Adam Ferguson, Αυστραλία

Adrián Markis, Αργεντινή

Magdalena Stengel, Γερμανία

Tomáš Vrana, Τσεχία

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Ángel López Soto, Ισπανία

2η θέση: Lucas Barioulet, Γαλλία

3η θέση: Andrea Staccioli, Ιταλία

Φιναλίστ:

Giuliano Berti, Ιταλία

Anton Dotsenko, ΗΠΑ

Frédéric Duhayer, Γαλλία

Mikhail Kapychka, Λευκορωσία

Sarah Sasani, Ιράν

Federico Tardito, Ιταλία

ΝΕΚΡΗ ΦΥΣΗ:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Alessandro Gandolfi, Ιταλία

2η θέση: Elena Helfrecht, Γερμανία

3η θέση: Fangbin Chen, Κίνα

Φιναλίστ:

Sabina Candusso, Ιταλία

Emilia Cocking, Ηνωμένο Βασίλειο

Sandrine Dippa, Γαλλία

Paul Fuentes, Μεξικό

Molly Percy, Ηνωμένο Βασίλειο

Yelena Strokin, Ρωσία

Cecilia Manzanares Vargas, Μεξικό

ανοιχτοσ διαγωνισμος 2020 νικητεσ και φιναλιστ

αρχιτεκτονικη:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Rosaria Sabrina Pantano, Ιταλία

Φιναλίστ:

Justin Chui, Χονγκ Κονγκ

Massimo Crivellari, Ιταλία

Paul Crudgington, Ηνωμένο Βασίλειο

Marcin Giba, Πολωνία

Iraklis Kougemitros, Ελλάδα

Alexandre B. Lampron, Καναδάς

Peter Li, Ηνωμένο Βασίλειο

Wen Lu, Κίνα

Liliana Ochoa, Κολομβία

Peter Plorin, Γερμανία

Eleni Rimantonaki, Ελλάδα

Franco Tessarolo, Ελβετία

Eng Tong Tan, Μαλαισία

Stephen Tomlinson, Ηνωμένο Βασίλειο

δημιουργικοτητα:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Suxing Zhang, Κίνα


Φιναλίστ:

Lucia Benavento, Αργεντινή

Cristina Coral, Ιταλία

Henry Oude Egberink, Ολλανδία

Julian Fabiolato , ΗΠΑ

Katie Farr, Ηνωμένο Βασίλειο

Erica de Haas, Ολλανδία

Martina Holmberg, Σουηδία

Marek Juras, Τσεχία

Stanislav Stankovskiy, Ρωσία

David Swindler, ΗΠΑ

John White, Ηνωμένο Βασίλειο

κινηση:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Alec Connah, Ηνωμένο Βασίλειο

Φιναλίστ:

Jessica Chappe, ΗΠΑ

Roberto Corinaldesi, Ιταλία

Marc Le Cornu, Ηνωμένο Βασίλειο

Lloyd Lane, Ηνωμένο Βασίλειο

Peter Svoboda, Σλοβακία

Jonathan Taylor, ΗΠΑ

Muriel Vekemans, Βέλγιο

Emma Williams, Ηνωμένο Βασίλειο

Lior Yaakobi, Ισραήλ

νεκρη φυση:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Jorge Reynal, Αργεντινή

Φιναλίστ:

Javier De Benito, Ισπανία

Simone Bramante, Ιταλία

Antonio Coelho, Πορτογαλία

Kunkun Liu, Κίνα

Ian Knaggs, Ηνωμένο Βασίλειο

Igor Kryukov, Ρωσία

Arnaud Montagard, Γαλλία

Chris Patterson, Ηνωμένο Βασίλειο

Kihyoung You, Κορέα

πολιτισμοσ:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Antoine Veling, Αυστραλία

Φιναλίστ:

Ignacio Alvarez Barutell, Ισπανία

Diana Buzoianu, Ρουμανία

Kinyas Bostanci, Τουρκία

Sergio Carrasco, Μεξικό

Satheesh Chandran, Ινδία

Gil Kreslavsky, Ισραήλ

Ted Lau, Ηνωμένο Βασίλειο

Mahesh Lonkar, Ινδία

Antonino Maurizio Clemenza, Ιταλία

φυση και αγρια ζωη:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Guofei Li, Κίνα

Φιναλίστ:

Filippo Borghi, Ιταλία

Rachel Brooks, Ηνωμένο Βασίλειο

Marleen Van Eijk, Ολλανδία

Michael Faint, Ηνωμένο Βασίλειο

Anastasia Kaminskaya, Ρωσία

David Keep, Ηνωμένο Βασίλειο

Alex Kydd, Αυστραλία

Shivansh Mathur, Ινδία

Caroline Paux, Γαλλία

Adam Stevenson, Αυστραλία

Domenico Tripodi, Ιταλία

Will Venter, Νότια Αφρική

Marcus Westberg, Σουηδία

Julia Wimmerlin, Ουκρανία

φωτογραφια δρομου:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Santiago Mesa, Κολομβία

Φιναλίστ:

Indranil Aditya, Ινδία

Peter Brooks, Ηνωμένο Βασίλειο

Jaime Diaz, Ισπανία

Daniel Heilig, Ουγγαρία

Misha Japaridze, Ρωσία

Tim Johnston, Ηνωμένο Βασίλειο

Jon Liu, Κίνα

Joaquín Luna, Ισπανία

Bülent Suberk, Τουρκία

Xun Yuan, Κίνα

τοπιο:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Craig McGowan, Αυστραλία

Φιναλίστ:

Or Adar, Ισραήλ

Hong Chen, Χονγκ Κονγκ

Marcin Giba, Πολωνία

Kai Hornung, Γερμανία

Stanley Lin, Ταϊβάν

Marco Minischetti, Ιταλία

Viktor Einar Vilhelmsson, Ισλανδία

Hsiang Hui (Sylvester) Wong, Μαλαισία

πορτραιτο:

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Tom Oldham, Ηνωμένο Βασίλειο

Φιναλίστ:

Frederic Aranda, Ηνωμένο Βασίλειο

Will Bolsover, Ηνωμένο Βασίλειο

Laurent Caitucoli, Γαλλία

Gareth Cattermole, Ιρλανδία

Lorena Zschaber Guimarães, Βραζιλία

Katinka Herbert, Ηνωμένο Βασίλειο

Justin Keene, Ηνωμένο Βασίλειο

Ottavio Marino, Ιταλία

Sawamaru Pokiru, Ιαπωνία

David Ridgway, Ηνωμένο Βασίλειο

Ulana Switucha, Καναδάς

Dmitrii Tulmentev, Ρωσία

Greg Turner, Ηνωμένο Βασίλειο

Tales Yuan, Κίνα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ 2020

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ STUDENT 2020

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Hsien-Pang Hsieh, Ταϊβάν

Φιναλίστ:

Jason Chen, ΗΠΑ

Dita Suci Putri Rahmawati, Ινδονησία

Bruce Bai, Κίνα

Ram Kaushalyan, Ινδία

Kolton Almany, ΗΠΑ

Liam Moynihan, ΗΠΑ

ΝΙΚΗΤΗΣ:

Ioanna Sakellaraki, Ελλάδα (Royal College of ArtΗνωμένο Βασίλειο)

Φιναλίστ:

Reyad Abedin, Μπαγκλαντές (Counter Foto – A Center for Visual Art)

Robin Ansart, Γαλλία (Ecole Nationale Supérieure Louis-Lumière)

Micaela Del Sol Angulo, Περού (Centro de la Imagen)

Fangbin Chen, Κίνα (Qilu University of Technology)

Amy Davis, Νότια Αφρική (CityVarsity Cape Town)

Tobia Faverio, Ιταλία (NABA Nuova Accademia di Belle Arti)

Arantza Sánchez Reyes, Μεξικό (LCI Monterrey)

Chip Skingley, Ηνωμένο Βασίλειο (University of the West of England)

Ashley Tofa, Νέα Ζηλανδία (The University of Aukland)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΚΑΙ STUDENT 2020: ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤ