Η COSMOTE TV, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για σωστή ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τον κορωνοϊό και την προστασία της υγείας τους, ανέλαβε -αφιλοκερδώς- την παραγωγή animated ταινιών μικρού μήκους, που βασίζονται στο παραμύθι «Η γατούλα η Μυρτώ μαθαίνει πώς να προστατεύεται από τον κορωνοϊό».

Στο παραμύθι, που δημιούργησαν η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Νοσηλευτικής και το Εργαστήριο Παιδιατρικών Νοσηλευτικών Εφαρμογών του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), η νοσηλεύτρια «Βάγια Κουκουβάγια», εξηγεί στην μικρή «γάτα Μυρτώ» τί είναι ο κορωνοϊός και πώς μπορεί να προστατευτεί εκείνη και η οικογένειά της προκειμένου να παραμείνουν υγιείς.

Στις ταινίες μικρού μήκους παρουσιάζονται με απλό και κατανοητό τρόπο τα συμπτώματα του κορωνoϊού, καθώς και τί πρέπει να κάνουν τα παιδιά, ώστε να προστατευτούν από τον ιό (μαθαίνουν πώς να φορούν τη μάσκα τους, πώς να πλένουν σωστά τα χέρια τους και να κρατούν αποστάσεις).

Το παραμύθι έχει γράψει η Στέλλα Σαρδέλη-Χρα, Πτυχιούχος του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, την επιμέλεια του κειμένου έχει αναλάβει η Βασιλική Μάτζιου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Νοσηλευτικής, ενώ την εικονογράφηση η Βίβιαν Τσόχλα. Τη μελοποίηση και την αφήγηση του παραμυθιού έχει αναλάβει η τραγουδίστρια Μαλού Κυριακοπούλου σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρεία COBALT MUSIC.\