Από την εφημερίδα: “Καθημερινή” – 21/05/2008

Στη δεύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εισήλθε προχθές η Οlympia Development που ελέγχεται από τον επιχειρηματία κ. Πάνο Γερμανό. Η εταιρεία, σε συνεργασία με τον κυπριακό όμιλο επιχειρήσεων Σιακόλα, απέκτησε το 50% των μετοχών της εταιρείας που λειτουργεί το δεύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο, Areeba.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Cyprus Trading Corporation Plc (CTC), μέλος του Ομίλου Σιακόλα, η συμφωνία υπογράφτηκε την περασμένη Παρασκευή 16 Μαΐου 2008. Βάσει της σχετικής συμφωνίας η εταιρεία Amaracos Holding Ltd απέκτησε το 50% της Areeba Ltd. Η τελευταία είναι θυγατρική εταιρεία του τηλεπικοινωνιακού ομίλου MTN Group Limited (MTN) που έχει δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας στην Αφρική και Μέση Ανατολή με δίκτυα σε 21 χώρες της περιοχής. Η Amaracos ελέγχεται κατά 51% από την CTC και κατά 49% από την Olympia Development.

Παράλληλα, βάσει της συμφωνίας, η Areeba Ltd. θα αποκτήσει ταυτόχρονα το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Infotel Ltd (Infotel), ιδιοκτήτριας της αλυσίδας 31 καταστημάτων Γερμανός στην Κύπρο, από τη CTC και τη Germanos, που τώρα κατέχουν ποσοστό 51% και 49% αντίστοιχα της Infotel. Τέλος η Areeba Ltd θα αποκτήσει από την CTC το 100% του μ.κ. της OTEnet (Cyprus) Ltd και, ως αποτέλεσμα, την εξ ολοκλήρου θυγατρική της OTEnet Telecommunications Ltd. Η OTEnet Cyprus, το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της οποίας αποκτήθηκε πρόσφατα από τη CTC, προσφέρει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, Διαδικτύου και άλλες συναφείς υπηρεσίες στην κυπριακή αγορά. Το ύψος της συναλλαγής δεν έγινε γνωστό, όπως επίσης και η αποτίμηση της Arreba.

Σημειώνεται ότι η κυπριακή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είναι η δεύτερη στην οποία συμμετέχει ο επιχειρηματίας Π. Γερμανός. Η πρώτη είναι η εταιρεία Play στην Πολωνία, όπου η Olympia Development ελέγχει το 25% της 4ης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της χώρας.