Σε 180.000 ανέρχονται πλέον τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις με πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα μέχρι το κτίριο, για εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200Mbps, μέσω του COSMOTE Fiber1 του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα.

Από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, προστέθηκαν 30.000 νέες γραμμές FTTH, μια αύξηση 20% σε σχέση με τα τέλη του 2019, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας.

Οι νέες περιοχές που έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες μέσω του COSMOTE Fiber είναι στην Αττική, η Ραφήνα και η Ν. Φιλαδέλφεια, στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος Αγίου Γεωργίου και η Σίνδος, ενώ το FTTH έφτασε για πρώτη φορά και στο Αγρίνιο. Παράλληλα, μέχρι το τέλος Ιουνίου, πρόσβαση στις απεριόριστες δυνατότητες των οπτικών ινών μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση θα έχουν τρεις ακόμα περιοχές της Αττικής, τα Μελίσσια, η Παλλήνη και η Ανάβυσσος, καθώς και τα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Χάρη στη συνεχή επέκταση του δικτύου FTTH, o Όμιλος ΟΤΕ παραμένει πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από το 75% των συνολικών γραμμών FTTH της χώρας.

«Εν μέσω πανδημίας, κατανοούμε όλοι, περισσότερο από ποτέ, την αξία του γρήγορου Internet για την επικοινωνία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και την εργασία μας. Γι’ αυτό, παρά τις δυσκολίες, μένουμε σταθεροί στο επενδυτικό μας πλάνο. Ήδη 180.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε εγγυημένες υπερυψηλές ταχύτητες. Συνεχίζουμε δυναμικά την επέκταση του δικτύου FTTH, ώστε να φτάσει σε όλο και περισσότερους συνδρομητές, σε όλη τη χώρα», δήλωσε σχετικά ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος.

COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack με επιδότηση €360

Για τις επιχειρήσεις σε περιοχές που έχουν πρόσβαση σε FTTH, η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack, παρέχοντας υπερυψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps μέχρι την πρίζα, με δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον σε 1Gbps.

Εκτός από τους ιδιώτες, και οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360 για σύνδεση FTTH, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων με €13/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48. Για τη διαθεσιμότητα, τους δικαιούχους και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr.

Ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Τα δίκτυα οπτικής ίνας είναι απαραίτητο εργαλείο για την ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσα από την ψηφιακή ανάπτυξη και την εξωστρέφεια. Οι επαγγελματίες, που στρέφονται όλο και περισσότερο σε cloud εφαρμογές και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, μπορούν να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής τους αποκτώντας πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες FΤTH, ενώ πλέον έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν της ειδικής επιδότησης που παρέχεται μέσα από τη δράση Superfast Broadband».

Όμιλος ΟΤΕ: Fiber To The Home σε πάνω από 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2020

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Χάρη στις επενδύσεις του, που έφτασαν τα €2 δισ. την περασμένη εξαετία, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, το COSMOTE Fiber. Βάσει του τετραετούς επενδυτικού πλάνου που υλοποιεί, ύψους €2 δισ., στόχος του Ομίλου ΟΤΕ είναι το FTTH να γίνει διαθέσιμο σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2020. Το δίκτυο θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

1 Το δίκτυο οπτικών ινών COSMOTE Fiber είναι ιδιοκτησία της ΟΤΕ Α.Ε.