Τα nettops, οι μικροσκοπικοί desktops με χαρακτηριστικά όμοια με εκείνα που εφοδιάζουν τα netbooks, δείχνουν να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά. Η Lenovo ετοιμάζεται να παρουσιάσει μέσα στις επόμενες ημέρες στο κοινό τα Q100 και Q110 μαζί με το D400 Home Server.


lenovo-Q100Τα Ideacentre Q series nettops διατείνονται ότι είναι τα λεπτότερα της αγοράς, ενώ ο σχεδιασμός τους ίσως κρύβει εκπλήξεις, καθώς εκφράζονται εκτιμήσεις ότι δεν θα είναι εξοπλισμένα με τον Intel Atom, αλλά με τον AMD Ion στη θέση του επεξεργαστή. Η επίσημη ανακοίνωση για το nettop της Lenovo αναμένεται λίαν συντόμως και θα έρθει να συμπληρώσει την υπόλοιπη Q series της Lenovo, η οποία είναι μία σειρά υπολογιστών που απευθύνεται σε όσους θέλουν να μετατρέψουν το PC τους σε κέντρο της ψηφιακής ψυχαγωγίας τους.


Παράλληλα, αναμένεται και η παρουσίαση του D400 Home Server, ένα μοντέλο που θα σηματοδοτήσει την είσοδο της εταιρείας στην κατηγορία των homeservers και αναμένεται και αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.