Το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής κατέκτησε την πρώτη θέση με το έργο “Backspace” εξασφαλίζοντας τεχνολογικό εξοπλισμό από την Samsung Electronics Hellas με στόχο την ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης και ψηφιακής επιμόρφωσης των μαθητών του σχολείου.

Ο διαγωνισμός διήρκησε από τις 17 Οκτωβρίου 2018 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2020. Συμμετείχαν συνολικά 299 ομάδες από 116 σχολεία από 40 περιοχές της Ελλάδας, 1.138 μαθητές και 153 εκπαιδευτικοί της Ε’ και ΣΤ’ τάξης δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.

H Samsung Electronics Hellas στήριξε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό «Λέμε ΌΧΙ στον Σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό» ως χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές 5ης Δημοτικού έως 3ης Γυμνασίου, πραγματοποιείται από το British Council σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το παρόν στην τελετή βράβευσης που φέτος, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, έδωσαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Α’ Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη. Όπως δήλωσε η Υπουργός Παιδείας: «Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές αλλά ακόμα περισσότερο όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, γιατί η συμμετοχή μετράει περισσότερο από τη διάκριση». Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την ψηφιακή τους παρουσία οι:

  • Γιώργος Παπανδρέου, τέως Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Διεθνούς Εκεχειρίας

  • Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Διεθνούς Εκεχειρίας

  • Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Χρυσός παραολυμπιονίκης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών

  • Βούλα Κοζομπόλη, Αργυρή ολυμπιονίκης στο πόλο και Πρόεδρος του Συλλόγου Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες

  • Εύη Μωραΐτίδου, Αργυρή ολυμπιονίκης στο πόλο και Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

O κ. Byung Moo Θεόφιλος Shin, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Electronics Hellas, αφού συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, δήλωσε: «Η εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα θα βρίσκεται πάντα στο κέντρο των δραστηριοτήτων της Samsung. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να συμβάλλουμε σε μία καλύτερη παγκόσμια κοινωνία. Οφείλουμε να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε μαζί με την κυβέρνηση και διεθνείς οργανισμούς που έχουν το όραμα και την εμπειρία για να κάνουν τη διαφορά».