Με βάρος που δεν ξεπερνά τα 460 γρ., και πάχος μόλις στα 7,2 χιλιοστά, το μαγικό 2-σε-1 tablet της Huawei μπορεί να απογειώσει τη δημιουργικότητά σας με τη γραφίδα και το πληκτρολόγιο που μπορείτε να του προσαρτήσετε.

Με… μεταφορικό αποτύπωμα μικρότερο από αυτό ενός τετραδίου, το MatePad Pro καθιστά θολές τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ tablet και laptop, μιας και με την προσθήκη ενός εύχρηστου πληκτρολογίου μπορεί να μεταμορφωθεί από μέσο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης σε εργαλείο δουλειάς. Με διαστάσεις 24,6x15,9x0,72 εκατοστών, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το πανίσχυρο tablet της Huawei δημιουργήθηκε για να σας συνοδεύει παντού.

Με την αναλογία οθόνης προς σώμα να αγγίζει το 90%, χάρη στα μόλις 4,9 χιλιοστά περιθωρίου γύρω από την FullView οθόνη 10.8 ιντσών, το MatePad Pro θέτει το περιεχόμενο σε ρόλο πρωταγωνιστή. Είτε απολαμβάνετε την αγαπημένη σας ταινία είτε εργάζεστε σε έγγραφα Office, η εντυπωσιακή ανάλυση των 2560×1600 pixels σε συνδυασμό με την ευρύτατη χρωματική γκάμα DCI-P3 και τη φωτεινότητα που φτάνει έως και τα 540 nits θα σας κάνει να απολαμβάνετε κάθε δευτερόλεπτο χρήσης. Για τους αθεράπευτα εργασιομανείς, μάλιστα, η πιστοποιημένη από την TÜV Rheinland οθόνη, μπορεί να μειώσει αισθητά το εκπεμπόμενο μπλε φως, προκειμένου να προστατεύσει τα μάτια τους.

Ο επεξεργαστής είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Huawei μέχρι στιγμής. Μιλάμε φυσικά για τον «star» των flagship smartphones της σειράς Huawei P40, τον οκταπύρηνο Kirin 990 με Dual NPU (μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων) και Mali-G76 GPU 16 πυρήνων, η οποία θα χαροποιήσει και τους πλέον φανατικούς gamers. 6GB RAM για multitasking που παραπέμπει σε φορητό υπολογιστή και 128GB αποθηκευτικού χώρου επεκτάσιμου με κάρτα μνήμης NM έως 256GB, καθησυχάζουν κάθε επιφύλαξη όσων αναζητούν υψηλές επιδόσεις. Η Type-C USB 3.1 GEN1 θύρα μπορεί να λειτουργήσει ως OTG (On-the-Go) θύρα για σύνδεση περιφερειακών, USB αποθηκευτικών μέσων κ.λπ., αλλά και ως τρόπο αντίστροφης φόρτισης, λειτουργώντας ως powerbank (5V/1,5A)  για να φορτίσετε π.χ. το smartphone σας. Για να επιτρέπει κάτι τέτοιο βέβαια, το MatePad Pro έρχεται εξοπλισμένο με μια ανεξάντλητη μπαταρία, χωρητικότητας 7250 mAh.
Το περιβάλλον χρήσης EMUI 10.0.1 επεκτείνει τη λειτουργικότητα του Android 10, ωστόσο μην περιμένετε να βρείτε προεγκατεστημένο το Play Store της Google. Στη θέση του φιγουράρει το ταχύτατα αναπτυσσόμενο AppGallery της Huawei, για το οποίο αλλά και για τις εναλλακτικούς τρόπους εγκατάστασης δημοφιλών εφαρμογών, έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο πρόσφατο παρελθόν. Για τα downloads σας και το σερφάρισμά σας υποστηρίζεται MIMO dualband WiFi γενιάς ac, καθώς και 4G δίκτυα, αν προσθέσετε κάρτα SIM, ενώ την ασύρματη σύνδεση με τα περιφερειακά σας επωμίζεται το Bluetooth 5.1 έκδοσης.
Από το premium tablet της Huawei δεν λείπουν φυσικά ούτε οι κάμερες, με τον κύριο αισθητήρα 13MP να βρίσκεται στην πλάτη, κάτω από έναν φακό μεγάλου διαφράγματος (f/1.8) και δίπλα από ένα πολύ ισχυρό φλας. Ικανοποιημένους μας άφησε και η αυτόματη εστίαση, η οποία δεν είναι πάντα δεδομένη στα tablets. Στην κάμερα της πρόσοψης σας περιμένει ένας 8MP αισθητήρας με φακό f/2.0 διαφράγματος για τις τηλεδιασκέψεις σας σε Full HD ανάλυση.

Huawei Share: Ένα smartphone στην οθόνη μου!

Χάρη στη λειτουργία Huawei Share, η οθόνη του smartphone σας μεταφέρεται αυτοστιγμεί στην 10.8 ιντσών οθόνη του MatePad Pro. Έτσι, μπορείτε όχι μόνο να έχετε πρόσβαση στα μηνύματά σας και στις κλήσεις σας, αλλά να μεταφέρετε αρχεία από το κινητό προς το tablet και το αντίστροφο με ένα απλό drag & drop, ακόμα κι αν βρίσκεστε σε σημείο που δεν έχετε πρόσβαση στο internet. Παράλληλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο του MatePad Pro για να στείλετε SMS ή οτιδήποτε άλλο απαιτεί εκτεταμένη εισαγωγή κειμένων στο smartphone σας.

Huawei MPencil: Σημειώσεις στη στιγμή

Το νέο εξαγωνικό M-Pencil εφάπτεται μαγνητικά με το κυρίως σώμα του tablet και φορτίζει αυτόματα, δίχως καλώδια και βάσεις φόρτισης. Τοποθετώντας το στην κορυφή του MatePad Pro, γεμίζει πλήρως την μπαταρία του μέσα σε μία ώρα, ενώ μόλις 30 δευτερόλεπτα ασύρματης φόρτισης αρκούν για 10 λεπτά λειτουργίας! Μπορείτε με τη βοήθεια του M-Pencil να καταγράψετε κάθε σας σκέψη (το κείμενό σας αναγνωρίζεται και ψηφιοποιείται, τουλάχιστον όσον αφορά στην αγγλική γλώσσα), να σχεδιάσετε, να κάνετε διορθώσεις σε έγγραφα και πολλές ακόμα λειτουργίες που θα το χρίσουν πολύτιμο συνεργάτη σας. Με 4.096 επίπεδα ευαισθησίας πίεσης και μύτη κατασκευασμένη από ανθεκτικά συνθετικά υλικά, η γραφίδα της Huawei θα σας δώσει την αίσθηση πως γράφετε με πραγματική πένα.

Από tabletlaptop

Το μαγνητικό πληκτρολόγιο αγκαλιάζει με την ενσωματωμένη, πολυτελή, προστατευτική θήκη του το tablet, αποτελώντας ταυτόχρονα και το ιδανικό stand στήριξης, σε δυο εναλλακτικές γωνίες-θέσεις εργασίας. Με δρόμο 1,3 χιλ. το πάτημα κάθε πλήκτρου δίνει την αίσθηση ενός πλήρους, κανονικότατου πληκτρολογίου και όχι μιας λύσης ανάγκης. Θα σας επιτρέψει να εργαστείτε με άνεση, όπου κι αν βρεθείτε, δίχως να κουβαλάτε έναν φορητό υπολογιστή δυο κιλών στην πλάτη σας! Προεγκατεστημένο μάλιστα βρήκαμε το εξαιρετικό WPS Office, δίχως να σας αποτρέπει κανείς από το να χρησιμοποιήσετε και τη λύση της Microsoft, φυσικά. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και το desktop mode (λειτουργία επιφάνειας εργασίας), ώστε το περιβάλλον χρήσης να προσαρμόζεται σε ένα στιλ ιδανικό για multitasking που θυμίζει περισσότερο Windows, παρά Android. Αν περάσετε το NFC του κινητού σας, μάλιστα, πάνω από το αριστερό πλήκτρο shift του πληκτρολογίου, μπορείτε να το συνδέσετε άμεσα και με αυτό.

 

Την ακούσαμε!

Παρά τις κομψότατες διαστάσεις του, το… περικυκλωμένο από ηχεία MatePad Pro παράγει ήχο που παραπέμπει σε κινηματογραφική αίθουσα! Με υπογραφή Harman Kardon Audio, το quad-speaker σύστημα ήχου θα πλημμυρίσει τα αυτιά σας με αγαπημένες μουσικές, αλλά και επιβλητικά ηχητικά εφέ από games και ταινίες. Εκτός από τα ηχεία, το MatePad Pro περιστοιχίζεται και από μικρόφωνα! Πέντε στον αριθμό, τα μικρόφωνά του επιτρέπουν ακύρωση θορύβου 360° και διασφαλίζουν την κρυστάλλινη ποιότητα ήχου στις τηλεδιασκέψεις σας.

Προσφορά προ-παραγγελίας

Τo Huawei MatePad Pro το βρήκαμε σε μια εκπληκτική προσφορά προ-παραγγελίας, καθώς στα 849€ παίρνετε δώρο και το πανίσχυρο smartphone Huawei Nova 5T (αξίας 429€)!