Η πρώτη NXTVISION κυρτή AMOLED οθόνη της TCL αποτελεί το ιδανικό επιστέγασμα μιας premium συσκευής που κάνει τις «ναυαρχίδες» του ανταγωνισμού να… μπάζουν νερά!

TCL 10 ProΤο βραβευμένο με το 2020 iF Design Award και με το 2020 Red Dot Award smartphone αποτελεί μια επίδειξη δυνάμεων της τεχνογνωσίας της TCL στις οθόνες, μιας και το σύνολο των NXTVISION καινοτομιών της εταιρείας εφαρμόζεται πάνω σε ένα κομψότατο κυρτό AMOLED panel, διαγωνίου 6,47 ιντσών και ανάλυσης FHD+. Με το 3D γυαλί να ακολουθεί την καμπυλόγραμμη σχεδιαστική προσέγγιση τόσο στην πρόσοψη όσο και στην πλάτη, το πολυτελές design της νέας συσκευής της TCL υπογραμμίζει το Pro συστατικό του ονόματός της. Στο κέντρο της επιβλητικής οθόνης φιλοξενείται σε μια διακριτική εσοχή η selfie-cam των 24MP, η οποία μπορεί να αξιοποιήσει και την έντονη φωτεινότητα του OLED panel σε ρόλο φλας. Σε απόλυτα συμμετρική διάταξη βρίσκονται και οι τέσσερις φακοί της οπίσθιας κάμερας, με τα δυο LED φλας να τοποθετούνται εκατέρωθέν τους, ενισχύοντας την αίσθηση αρμονίας και συνέπειας που διαπερνά το DNA του κινητού. Το απαλό χρωματικό ντεγκραντέ είναι ιδιαίτερο δίχως να είναι εκκεντρικό, δένοντας με εξαιρετική φυσικότητα πάνω στη στιβαρή βάση του ανθεκτικού μεταλλικού σκελετού. Από τις διαθέσιμες αποχρώσεις Ember Gray και Forest Mist Green, πήραμε στα χέρια μας την τελευταία, την οποία και λατρέψαμε!

Κυρτή, AMOLED και NXTVISION!

Επιλέξτε τις συντομεύσεις σας για την Edge Bar.

Μια οθόνη που θα άρμοζε σε μια συσκευή διπλάσιου κόστους είναι δύσκολο να μην μονοπωλήσει τον θαυμασμό όποιου περιεργάζεται το καθ’ όλα άξιο smartphone της TCL. Χάρη στην 93% αναλογία οθόνης-σώματος, το περιεχόμενο εκτείνεται από άκρη σε άκρη, εκμεταλλευόμενο τις αντιθέσεις, τη ζωντάνια, τη φωτεινότητα και το απόλυτο μαύρο που μόνο ένα AMOLED panel μπορεί να χαρίσει. Η διαγώνιος των 6,47 ιντσών δημιουργεί μια τεράστια επιφάνεια που χωρίζεται σε 2340×1080 pixels. Η τεχνολογία NXTVISION της TCL ενισχύει την ακρίβεια των χρωμάτων, ενώ αξιοποιώντας αποκλειστικό chipset οθόνης, το TCL 10 Pro διακρίνεται στην αναπαραγωγή video, με την πιστοποίηση Netflix να θεωρείται αυτονόητη δεδομένων των αρετών του. Η συσκευή αναπαράγει HDR10 περιεχόμενο, επιτρέποντας να ξεδιπλωθούν στην οθόνη σας πλούσια χρώματα με επιβλητικές αντιθέσεις, ειδικά στα πλάνα που περιλαμβάνουν ταυτόχρονα σκοτεινές και φωτεινές περιοχές.

Ενας χρήσιμος χάρακας στην Edge Bar.

Η κυρτή οθόνη όμως δεν εξασφαλίζει μόνο την ομορφιά και την εμβύθιση του θεατή στις εικόνες που φιλοξενεί. Με στόχο τη βελτίωση της εργονομίας του, το TCL 10 Pro περιλαμβάνει συντομεύσεις Edge Bar για εύκολη πρόσβαση σε εφαρμογές και επαφές που θα επιλέξετε εσείς με το ένα χέρι, απλά γλιστρώντας το δάχτυλό σας από την εξωτερική πλευρά προς το εσωτερικό της συσκευής. Στην Edge Bar μπορεί να φιλοξενηθεί και ένας χάρακας (σε εκατοστά και ίντσες), μια εξαιρετικά έξυπνη και χρήσιμη ιδέα!

Ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος έχει ενσωματωθεί στην οθόνη (indisplay) και δεν είχαμε κανένα παράπονο όσον αφορά στο γρήγορο ξεκλείδωμα του smartphone.

Παράλληλα, η TCL έχει δώσει μεγάλη έμφαση σε χαρακτηριστικά που προστατεύουν την υγεία των ματιών, όπως το πιστοποιητικό TÜV Rheinland Low Blue Light της οθόνης για μείωση της οφθαλμικής καταπόνησης, αλλά και τις λειτουργίες Adaptive Tone, Reading Mode και Eye Comfort Mode. Τέλος, το TCL 10 Pro διαθέτει επίσης την επιλογή Dark Mode, η οποία λόγω της AMOLED τεχνολογίας του Panel εξοικονομεί αρκετή ενέργεια, επεκτείνοντας την αυτονομία της μπαταρίας.

«Γενναιόδωρη» κάμερα

TCL 10 Pro - camerasΌταν ένας κατασκευαστής επιχειρεί να καταθέσει μια πληρέστατη συσκευή με κόστος το μισό από ένα flagship του ανταγωνισμού, αναγκαστικά σε κάποια χαρακτηριστικά οφείλει να «αφήσει το πόδι από το γκάζι».  Στο TCL 10 Pro η κάμερα ευτυχώς δεν είναι ένα από αυτά. Γνωρίζοντας την αγάπη των καταναλωτών για την ψηφιακή φωτογραφία, η TCL προτίμησε να κάνει ελάχιστα πίσω στον επεξεργαστή, προκρίνοντας τον αξιοπρεπέστατο Snapdragon 675 από μια σαφώς πιο δαπανηρή λύση (όπως πχ τον κορυφαίο Snapdragon 865), ώστε να μπορεί να επενδύσει μεγαλύτερο μέρος του τελικού κόστους στις κάμερες. Έτσι κι αλλιώς, το chipset που επέλεξε η TCL για το 10 Pro υπερκαλύπτει τις ανάγκες ακόμα και των πλέον απαιτητικών χρηστών, με την Adreno 612 GPU να χαροποιεί και το «δύσκολο» κοινό των gamers. Ας επανέλθουμε όμως στις φωτογραφικές ικανότητες της συσκευής, ρίχνοντας μια ματιά στην τετράδα καμερών της πλάτης.

Με αρκετές πινελιές τεχνητής νοημοσύνης (AI) και μεγάλη ελευθερία παραμετροποίησης στην εφαρμογή της κάμερας, το TCL 10 Pro έχει έναν φακό για κάθε ανάγκη. Ξεκινάμε με τον αισθητήρα 64MP που μπορεί είτε να καταγράψει λήψεις σε αυτή την… γιγαντιαία ανάλυση, είτε να συνδυάσει ανά τέσσερα τα pixels του για να δημιουργήσει φωτεινές φωτογραφίες, ακόμα και όταν οι συνθήκες φωτισμού είναι αντίξοες. Το μεγάλο διάφραγμα των F1.79 είναι σε θέση να χαρίσει επαγγελματικά αποτελέσματα και στα πορτρέτα σας.

Ο σούπερ ευρυγώνιος φακός των 123 μοιρών υπόσχεται να χωρέσει σε μια λήψη όλη την πληροφορία που έχετε στο οπτικό σας πεδίο, από ένα μαγευτικό τοπίο μέχρι μια μεγάλη παρέα, χωρίς να είστε αναγκασμένοι να κάνετε συνέχεια αρκετά βήματα πίσω. Αντιθέτως, αν θέλετε να εστιάσετε σε ένα… μικροσκοπικό θέμα από απόσταση ελάχιστων εκατοστών, η macro κάμερα είναι πάντα σε ετοιμότητα! Το TCL 10 Pro διαθέτει πολλαπλούς τρόπους (CDAF, PDAF, LDAF) για να εξασφαλίζει άμεση αυτόματη εστίαση μέσω contrast, laser και phase detection. Μπορεί να καταγράψει από 4K ανάλυσης βίντεο στα 30fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο) μέχρι super slow-motion ανάλυσης 720p στα 960fps!

Μια ειδική αναφορά οφείλουμε και στον 1080p αισθητήρα OV02K10 της OmniVision, ο οποίος έχει χτιστεί πάνω στην PureCel Plus pixel τεχνολογία με στόχο να απογειώσει τις επιδόσεις λήψης βίντεο. Με μέγεθος αισθητήρα 1/2.8” και pixel στα 2.9μm, ο εν λόγω αισθητήρας μπορεί να αιχμαλωτίσει ικανοποιητικό φως με ελάχιστο «θόρυβο» ακόμα και όταν οι συνθήκες φωτισμού φλερτάρουν με το σκοτάδι.

Κλείνουμε με την 24MP κάμερα της πρόσοψης, η οποία δεν θα αφήσει κανέναν πρωταγωνιστή των social media παραπονεμένο! Διαθέτει γωνία 79,6 μοιρών και μπορεί να τραβήξει μέχρι 1080p βίντεο στα 30fps.

Εν ολίγοις…

Κυρτή σχεδίαση, καθηλωτική οθόνη, ικανότατο chipset, πλήθος από αξιόλογες κάμερες και προσιτή τιμή. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Μα φυσικά μια ανάλογη μπαταρία! Ούτε εδώ μας στεναχώρησε η TCL, εφοδιάζοντας το 10 Pro με μια μπαταρία χωρητικότητας 4.500mAh με ταχεία φόρτιση στα 18W. H Type-C USB 2.0 θύρα (υπάρχει και υποδοχή ακουστικών 3.5mm, μην ανησυχείτε!) είναι OTG (OnTheGo), γεγονός που συνεπάγεται πως μπορείτε να συνδέσετε από πληκτρολόγιο μέχρι USB stick! Παρομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια τη συσκευή ως φορτιστή (reverse charging 5V/1.5A), παρέχοντας ενέργεια στα αξεσουάρ σας. 6GB RAM μνήμης και 128GB αποθηκευτικού χώρου UFS 2.1 επεκτάσιμα με microSD κάρτα, dual band WiFi ac γενιάς και Bluetooth 5.0 αποδεικνύουν πως ακόμα και στις λεπτομέρειες, η TCL δεν έχει κάνει… τσιγκουνιές. Και στον ήχο το ενσωματωμένο ηχείο έχει ικανοποιητικές επιδόσεις, ενώ μπορείτε να συνδέσετε ασύρματα έως και 4 ηχεία ή ακουστικά Bluetooth για ένα μίνι πάρτι! Όποια χρήση κι αν επιφυλάσσετε για το smartphone σας, δύσκολα θα βρείτε κάποιο τομέα που το TCL 10 Pro θα σας απογοητεύσει.


Μας άρεσε

  • Δεν θα ξεκολλάτε τα μάτια σας από την ολοζώντανη οθόνη του
  • Αξιόλογες επιδόσεις από την τετραπλή κύρια κάμερα και από τη selfie-cam
  • Επαρκέστατα τεχνικά χαρακτηριστικά

Δεν μας άρεσε

  • Με πάχος άνω των 9 χιλιοστών, δεν συγκαταλέγεται στα λεπτότερα κινητά της αγοράς
  • Ενας τηλεφακός για οπτικό ζουμ θα ήταν πολύ χρησιμότερος του macro

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6,47 ιντσών κυρτή AMOLED FHD+, αναλογίας 19.5:9, ανάλυσης 2340×1080 pixel, 16 εκατ. χρωμάτων

Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 675 με 2x Kryo 460 Gold@ 2.0GHz και 6x Kryo 460 Silver@ 1.7GHz, Adreno 612 GPU

Μνήμη: 6GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 128GB επεκτάσιμος με κάρτα MicroSD (έως 256GB)

Κάμερα: τετραπλή κύρια 64MP + 16MP + 5MP + 2MP, με 6P(79˚)+5P(123˚) +3P(83˚) +5P(77˚) φακούς αντίστοιχα, διαφράγματα F1.79 + F2.4 + F2.2 + F1.8, αισθητήρες GW1 + 3P9 + GC5035 + OV02K10 (μεγέθους 1/1.7”, 0.8μm pixel + 1/3”, 1.0μm pixel + 1/5”, 1.12 μm pixel + 1/2.8”, 2.9μm pixel), Dual single-tone LED flash, HDR, Contrast detection auto focus (CDAF), laser detection auto focus (LDAF), phase-detection auto focus (PDAF), video: 4K@30fps, 1080p@120fps, 720p@240fps, super slow-motion 720p@960fps και selfie-cam 24MP (F2.0) 5P lens, FF, OLED Flash, αισθητήρας OV24B 1/2.8″, 0.9µm pixel, 79.6˚ FoV, video: 1080p@30fps, 720p@30fps

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11b/g/n/ac, dual band (2.4GHz & 5GHz), NFC, Bluetooth 5.0

Extras: GPS/A-GPS, in-display σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων, υπέρυθρες, USB 2.0 Type-C, 3,5 mm υποδοχή ακουστικών, Dual SIM

Δίκτυο:  4G (Cat 6 – έως 400Mbps download/75Mbps upload)

Μπαταρία: 4.500mAh (Quick Charge 3.0 18W)

Λειτουργικό: Android 10

Διαστάσεις: 158,5×72,4×9,2 χιλ.

Βάρος: 177 γρ.

Ενδ. τιμή: 449€

Με μια ματιά
Δοκιμάζουμε το TCL 10 Pro: Είναι flagship και το δείχνει!
Τίτλος
Δοκιμάζουμε το TCL 10 Pro: Είναι flagship και το δείχνει!
Περίληψη
Η πρώτη NXTVISION κυρτή AMOLED οθόνη της TCL αποτελεί το ιδανικό επιστέγασμα μιας premium συσκευής που κάνει τις «ναυαρχίδες» του ανταγωνισμού να… μπάζουν νερά!
Συντάκτης
Εκδότης
TECHPRESS
Logo