Τη νέα γενιά του περιβάλλοντος χρήσης των συσκευών της παρουσίασε πρόσφατα η Xiaomi, ενσωματώνοντας σε αυτό πλήθος καινοτομιών που καθιστούν τη χρήση των smartphones της απολαυστικότερη και πιο ασφαλή.  

 Ένα κινητό χωρίς το λειτουργικό και το γραφικό περιβάλλον εργασίας που αναλαμβάνει την αλληλεπίδραση  με το χρήστη δεν αποτελεί παρά ένα… άβουλο συνονθύλευμα κυκλωμάτων. Το ανανεωμένο user interface της Xiaomi ακούει στο όνομα MIUI 12 και αποδεικνύει πως η εταιρεία μπορεί να καινοτομήσει και σε επίπεδο λογισμικού, «ντύνοντας» τις εξαιρετικές συσκευές της με ένα σύνολο αξιόλογων λειτουργιών που κάνουν τη ζωή των κατόχων τους ευκολότερη και ομορφότερη!

Δικαίωμα στην ιδιωτικότητα

MIUI 12 locationΜια από τις «σημαίες» του ανανεωμένου MIUI είναι η διασφάλιση της ιδιωτικότητας, με έμφαση στην προστασία των προσωπικών δεδομένων κάθε χρήστη. Οι άδειες πρόσβασης κάθε εφαρμογής και η συμπεριφορά της αποκρυσταλλώνονται, προσθέτοντας αυξημένες δυνατότητες εποπτείας και ελέγχου πάνω στη δικαιοδοσία κάθε app. Όταν υπάρχουν εφαρμογές που τρέχουν «κρυφά» στο παρασκήνιο, διατηρώντας έλεγχο στην κάμερά σας, το μικρόφωνο ή την τοποθεσία σας, θα ενημερώνεστε μέσω σχετικής ειδοποίησης στη status bar. Κλικάροντας το συγκεκριμένο notification μπορείτε να διακόψετε αυτοστιγμεί την πρόσβαση του app σε «ευαίσθητες» υπηρεσίες της συσκευής. Το μότο του MIUI 12 άλλωστε είναι «Yours alone» και ο πλήρης έλεγχος του κινητού ανήκει πια στο χρήστη του και όχι στις εγκατεστημένες εφαρμογές!

Σύμφωνο με τις προσταγές της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού Android, το περιβάλλον χρήσης της Xiaomi παρέχει μια ευρύτερη γκάμα επιλογών από το «στεγνό» αποδοχή/απόρριψη, όταν μια εφαρμογή σας ζητά πρόσβαση π.χ. στα δεδομένα της τοποθεσίας σας. Μπορείτε να δώσετε άδεια μόνο για το χρονικό διάστημα που κάνετε χρήση της εκάστοτε εφαρμογής ή να ειδοποιήστε όταν καταγράφονται τα συγκεκριμένα δεδομένα σας. Data που αφορούν την τοποθεσία καθώς και πρόσβαση σε κάμερα, μικρόφωνο, επαφές, ημερολόγιο, αποθηκευτικό χώρο και ιστορικό κλήσεων πλέον δεν λειτουργούν… υποχθόνια εν αγνοία σας. Ακόμα και τα metadata των φωτογραφιών που τραβάτε με τη συσκευή σας μπορούν να αφαιρεθούν πριν την μοιραστείτε ηλεκτρονικά.

Ζωγραφικό περιβάλλον!

Εμπνευσμένο από τη φύση και με έμφαση στα ολοζώντανα