Η νέα μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing, παρουσίασε αύξηση στο μερίδιο αγοράς για δεύτερο μήνα. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, χωρίς όμως να συνιστά, ακόμα λόγο ανησυχίας για την Google, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Business Insider και αναφέρεται στην “Καθημερινή”.


microsoft-bing-2Το ComScore δημοσίευσε τα στοιχεία Ιουλίου για τις μηχανές αναζήτησης, τα οποία παρουσιάζουν τα εξής χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον αναλυτή της JP Morgan, Ίμραν Καν: Το μερίδιο αγοράς της Google μειώθηκε στο 64,7%, μειωμένο κατά 0,3% σε σχέση με τον Ιούνιο. Μειωμένο είναι και το μερίδιο αγοράς της Yahoo, στο 19,3%, από 19,6% τον Ιούνιο. Ωστόσο, το μερίδιο του Bing αυξήθηκε στο 8,9%, παρουσιάζοντας αύξηση μισής ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με τον περασμένο μήνα.


Αυτό σημαίνει ότι το Bing κέρδισε 90 μονάδες βάσης μεριδίου αγοράς τους τελευταίους δύο μήνες, εξέλιξη μεν θετική, χωρίς ωστόσο να συνιστά κάποια τρομακτική επιτυχία δεδομένης της προώθησης του προϊόντος από τη Microsoft. Το Bing θεωρήθηκε ο παράγοντας που θα άλλαζε τα δεδομένα του παιχνιδιού στις μηχανές αναζήτησης, όμως δεν το έχει ακόμη καταφέρει, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, συνιστώντας ταυτόχρονα αναμονή μερικών ακόμη μηνών για εξαγωγή πιο ασφαλών συμπερασμάτων.