Ένα έξυπνο ρολόι κατασκευασμένο για όσους θέλουν να παρακολουθούν την υγεία τους, το στρες, τον ύπνο αλλά και την αθλητική τους δραστηριότητα με… στιλ.

Με σασί από ανοξείδωτο ατσάλι, η νέα προσθήκη στην οικογένεια wearables της Huawei δεν επιχειρεί να κρύψει τον… μάχιμο χαρακτήρα της. Το Huawei Watch GT 2e αρμόζει σε όσους λατρεύουν τη δράση, αλλά ταυτόχρονα προσέχουν την υγεία τους. Μέσα από την 1.39 ιντσών AMOLED HD οθόνη αφής του έχετε ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε μια πλειάδα πληροφοριών για την εκάστοτε δραστηριότητά σας, από την άθληση μέχρι τον ύπνο, διατηρώντας παράλληλα μια πλήρη εποπτεία στα notifications του smartphone σας.

Εμφάνιση που προσαρμόζεται… στα κέφια σας

Στα 454×454 pixels της, η οθόνη του GT 2e μπορεί να φιλοξενήσει ευφάνταστα watch faces, προσόψεις τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε και να εναλλάξετε όποτε θέλετε να χαρίσετε διαφορετική εμφάνιση στο ρολόι σας. Η ποικιλία είναι τεράστια και ανανεώνεται συχνά, ενώ διαφορετικές είναι και οι πληροφορίες στις οποίες δίνει έμφαση η κάθε ψηφιακή πρόσοψη, προκειμένου να εντοπίσετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες κάθε περίστασης αλλά και στη διάθεσή σας.

Πού έχω βάλει τον φορτιστή;

Huawei Watch GT 2eΜην νιώθετε άσχημα, είναι λογικό να χάσετε τον φορτιστή του GT 2e, όχι μόνο εξαιτίας του πολύ μικρού του μεγέθους, μιας και αποτελείται από έναν κομψό κυκλικό δίσκο που «κουμπώνει» μαγνητικά με το ρολόι, αλλά και λόγω της απίστευτης αυτονομίας του νέου smartwatch της Huawei. Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από δυο ολόκληρες εβδομάδες χρήσης μέχρι το GT 2e να μας ζητήσει να το φορτίσουμε και χωρίς μάλιστα να κάνουμε οικονομία στην επίκληση των πλούσιων λειτουργιών του. Ενδεικτικά, ο κατασκευαστής αναφέρει πως αν φοράτε το ρολόι 24 ώρες το 24ωρο, με ενεργοποιημένο το heart rate monitoring και το TruSleep κατά τη διάρκεια του ύπνου, με 90 λεπτά γυμναστικής κάθε βδομάδα (με χρήση GPS), με ενεργοποιημένη την προβολή ειδοποιήσεων από το smartphone σας (50 SMS και 3 ξυπνητήρια την ημέρα κατά), με ενεργοποίηση της οθόνης 200 φορές την ημέρα και με 30 λεπτά αναπαραγωγής μουσικής την εβδομάδα, η μπαταρία του επαρκεί για 15 ημέρες! Και αν δεν το συνειδητοποιήσατε, όλα τα παραπάνω μπορούν να ισχύουν ταυτόχρονα, όχι με «ή» ενδιάμεσα!

Πώς συντελείται αυτό το μικρό… ενεργειακό  θαύμα; Η χαμηλής κατανάλωσης AMOLED οθόνη, μια σειρά «έξυπνων» αλγόριθμων και το πανίσχυρο μεν, καθόλου ενεργοβόρο δε chipset (Kirin A1), χαρίζουν στο GT 2e μια άνευ προηγουμένου αντοχή μακριά από πρίζες!

Προπονητής… του χεριού σας!

Με 85 custom modes άθλησης, καμία δραστηριότητα, όσο extreme κι αν είναι δεν πρόκειται να στερηθεί των πολύτιμων υπηρεσιών του GT 2e. Από αναρρίχηση μέχρι parkour και από street dancing μέχρι skateboard, κάθε σας χόμπι μπορεί να παρακολουθηθεί από το πολυμήχανο ρολόι. Με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και εξειδίκευση βέβαια, το GT 2e θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των 15 Professional Workout Modes με τα οποία έρχεται σεταρισμένο (Climbing, Outdoor Walking, Outdoor Running, Cycling, Triathlons, Cycling, Indoor Running, Hiking, Elliptical, Pool Swimming, Rowing Machine, Open Water Swimming, Indoor Walking, Trail Run, Free Training).

Παράλληλα, υποστηρίζει GPS και GLONASS για να παρακολουθεί αναλυτικά τις διαδρομές σας εκτός σπιτιού, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας το smartphone όσο αθλείστε. Σε αρκετά modes μάλιστα, το ρολόι αντιλαμβάνεται πότε ξεκινάτε να γυμνάζεστε οπότε σας προτείνει να ξεκινήσει την καταγραφή των επιδόσεών σας.

Φρουρός της υγείας σας

Με δυνατότητα μέτρησης VO2Max και SpO2 (μέγιστος ρυθμός κατανάλωσης οξυγόνου και κορεσμός οξυγόνου), το GT 2e δεν παρακολουθεί απλά τις επιδόσεις σας σε κάθε άθλημα, αλλά σας ενημερώνει και για το πώς ανταποκρίνεται το σώμα σας στις απαιτήσεις της εκγύμνασής σας. Η καρδιαγγειακή αντοχή και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα αποτελούν κύριους παράγοντες για την υγεία μας και ένα πραγματικό εργαλείο καταγραφής αθλητικής δραστηριότητας δεν θα μπορούσε να μετράει απλά μόνο βήματα και χιλιόμετρα διαδρομών.

Δεν είναι μόνο η συνετή άθληση όμως που περιφρουρεί την υγεία  μας. Η καταπολέμηση του στρες και η εξασφάλιση ενός ήρεμου ύπνου παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο. Χάρη στην τεχνολογία TruRelax, το GT 2e καταγράφει τα επίπεδα άγχους, ενώ υπάρχει ακόμα και εφαρμογή για τις σωστές αναπνοές προκειμένου να επανέλθετε σε φυσιολογικούς ρυθμούς όταν η κατάστασή σας χτυπήσει «κόκκινο». Την ποιότητα του ύπνου αναλύει διεξοδικά και επιστημονικά η λειτουργία TruSleep 2.0, τεκμηριώνοντας προτάσεις που θα σας εξασφαλίσουν ένα ξύπνημα γεμάτο όρεξη και ενέργεια! Μπορεί να εντοπίσει 6 από τα πιο συνήθη σχετικά προβλήματα και να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το… σκορ του ύπνου σας.

Μουσική δίχως κινητό

Περάστε τα αγαπημένα σας τραγούδια στο Huawei Watch GT 2e, συνδέστε ασύρματα με τα Bluetooth ακουστικά σας και φύγετε για τρέξιμο! Απολαύστε τη μουσική που σας εμψυχώνει για να ξεπεράσετε τα όριά σας, χωρίς να είστε αναγκασμένοι να κουβαλάτε το smartphone σας. Έως και 500 κομμάτια μπορούν να φιλοξενηθούν στον ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο του ρολογιού.

Επικοινωνία με smartphone

Tο Huawei Watch GT 2e έχει σχεδιαστεί με στόχο να σας απαλλάσσει από το κινητό όταν αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά και να σας φέρνει κοντά του όταν αυτό δεν είναι στην παλάμη σας! Ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για τα μηνύματά σας, τις κλήσεις σας, τα email σας, τα ραντεβού του ημερολογίου σας και πολλά-πολλά ακόμα, βρίσκονται διαθέσιμες στον καρπό σας, χωρίς να ξεκλειδώνετε συνεχώς το smartphone σας. Όπως φαίνεται, το GT 2e κατορθώνει να εξοικονομεί ενέργεια ακόμα και από την μπαταρία του κινητού σας! Μια ματιά στην οθόνη του ρολογιού αρκεί να σας ενημερώσει ακόμα και για τον καιρό, ενώ μπορεί να χρησιμεύσει και ως φακός μέσω της αντίστοιχης λειτουργίας. Ταυτόχρονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρολόι ως remote camera shutter για να φωτογραφηθείτε παρέα με τους φίλους σας, απλά τοποθετώντας απέναντί σας το κινητό και σηκώνοντας το χέρι σας. Τέλος, διαθέτει πυξίδα, βαρόμετρο και μια λειτουργία εύρεσης του κινητού πολύτιμη για τους απανταχού ξεχασιάρηδες! Ενεργοποιώντας την από το αντίστοιχο μενού του ρολογιού, το smartphone σας θα αρχίσει να «φωνάζει», αποκαλύπτοντας τη θέση του, πιθανότατα κάπου ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ σας…