Μια ενδιαφέρουσα online συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε η Vodafone στο περιθώριο της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων, αναλύοντας τις τηλεπικοινωνιακές εξελίξεις των εβδομάδων που πέρασαν και τις νέες συνθήκες που επέβαλε ο COVID-19.  

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone, Χάρη Μπρουμίδη, η εταιρεία ανέλαβε δράση άμεσα σε πολλαπλούς τομείς. Εξασφάλισε την ανταπόκριση των τηλεπικοινωνιακών της δικτύων, την υγεία αλλά και την στήριξη των εργαζομένων της (με την τηλεργασία να αγγίζει το 92%), έδωσε λύσεις για τηλεκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα συμπαραστάθηκε στις επιχειρήσεις που επλήγησαν, δαπανώντας συνολικά πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας η Vodafone κλήθηκε να απαντήσει σε έναν εντελώς διαφορετικό «χάρτη» απαιτήσεων, καθώς παρουσιάστηκε αύξηση κίνησης κατά 92% σε υπηρεσίες φωνής σταθερής, κατά 53% σε internet σταθερής, κατά 142% στο Vodafone TV, κατά 79% στο Netflix και κατά 20% σε Google/YouTube.

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2019-20, ο κος Μπρουμίδης υπογράμμισε την αύξηση συνολικών εσόδων στα €958 εκατ. (+2%) για τη Vodafone Ελλάδος. Η συνδρομητική βάση του Vodafone TV ανέρχεται πλέον στους 125.000 πελάτες, ενώ οι πελάτες σταθερής άγγιξαν τους 945.000. Το επενδυτικό πλάνο έως το 2024 θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ, με έμφαση κυρίως στα δίκτυα οπτικών ινών, 5G υπηρεσίες και τηλεοπτικό περιεχόμενο. Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκε ένα νέο αναπτυξιακό έργο €40 εκατ. για υποθαλάσσιο καλώδιο που θα εξυπηρετεί τη διασύνδεση ελληνικών νησιών.

Η νέα κανονικότητα επέβαλε την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Εξελίξεις που θα λάμβαναν χώρα μέσα στα επόμενα ένα-δυο έτη πραγματοποιήθηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Από τα logistics μέχρι τη βιομηχανία και από το e-Commerce μέχρι τις υπηρεσίες, η ζήτηση για υψηλότερες ταχύτητες αυξήθηκε κατακόρυφα. Στο νέο αυτό τοπίο, όλοι πρέπει να έχουν ίση πρόσβαση στις τεχνολογίες και τα ψηφιακά εργαλεία, επισήμανε εύστοχα ο CEO της Vodafone Ελλάδος, για να συνεχίσει προβλέποντας απότομη και γρήγορη ανάκαμψη. Το μόνο που μένει να αποσαφηνιστεί είναι πότε θα συμβεί, όπως χαρακτηριστικά είπε.