Η Canon επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στον κλάδο των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, παρέχοντάς δύο νέα καινοτομικά και ευέλικτα προϊόντα, τα οποία διευρύνουν τους δημιουργικούς ορίζοντες και καλύπτουν πολλαπλές απαιτήσεις παραγωγής.

Συγκεκριμένα ανακοινώνεται η EOS C300 Mark III, η επόμενης γενιάς βιντεοκάμερα που ανήκει στο Cinema EOS System και η οποία διαθέτει έναν νέο αισθητήρα Super35mm 4K CMOS DGO (Dual Gain Output), αρθρωτή σχεδίαση και δυνατότητα εγγραφής σε πολλαπλά φορμά. Η Canon επίσης αποκαλύπτει τον CN10X25 IAS S, έναν ευέλικτο φακό, με δυνατότητα 8K και προδιαγραφές 25mm-250mm 10x power zoom με μηχανισμό CINESERVO, ο οποίος διακρίνεται για το εξαιρετικά μεγάλο εύρος εστιακής απόστασης και δυνατότητες που εκτείνονται μέχρι τα 375mm χάρη στο ενσωματωμένο οπτικό σύστημα επέκτασης 1,5x. Επιπλέον, ανακοινώνεται νέα ενημέρωση firmware για τις οθόνες επαγγελματικής απεικόνισης και τις βιντεοκάμερες Cinema EOS System, χάρη στο οποίο βελτιώνεται η λειτουργικότητα, η συμβατότητα και η ροή εργασίας.

EOS C300 Mark III – μια άμεση απάντηση στις απαιτήσεις του κλάδου

Βασισμένη στην πολύ επιτυχημένη EOS C300 Mark II, η οποία κυκλοφόρησε το 2015, η νέα EOS C300 MarkIII επιδεικνύει την υπεροχή της Canon στην καινοτομία, αναφορικά με την καταγραφή κινούμενης εικόνας. Με νέο αισθητήρα DGO που βελτιώνει την έξοδο HDR ξεπερνώντας τα 16 στοπ δυναμικού εύρους, παραμετροποιήσιμη σχεδίαση, ανάλογη με εκείνη της EOS C500 Mark II που κυκλοφόρησε πέρυσι και με δυνατότητα εγγραφής μέχρι 120fps σε 4K Cinema RAW Light ή XFAVCi , η νέα βιντεοκάμερα είναι κατάλληλη για διάφορα είδη παραγωγών. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν την EOS C300 Mark III την ιδανική επιλογή για κάθε είδους παραγωγή, από ντοκιμαντέρ και διαφημίσεις, μέχρι εταιρικά βίντεο και δραματικά έργα. Η δημιουργία της, παράλληλα με το νέο CN10X25 IAS S, αποτελεί άμεση απάντηση της Canon στην παραγωγή εξοπλισμού που ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες του κλάδου για περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σε όλα τα είδη έργων.

Εξαιρετικό HDR με νέο αισθητήρα DGO

Με την EOS C300 Mark III, την πρώτη βιντεοκάμερα της Canon που διαθέτει τον αισθητήρα DGO, ένα νέας επινόησης σύστημα απεικόνισης που προσφέρει εξαιρετική καθαρότητα και υψηλή ποιότητα εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς επίσης και έξοχες δυνατότητες καταγραφής HDR, οι επαγγελματίες είναι πλέον σε θέση να δημιουργούν βίντεο HDR καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Κάθε pixel του αισθητήρα καταγράφεται με δύο διαφορετικά επίπεδα ενίσχυσης, ένα υψηλό και ένα χαμηλό, τα οποία συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ενιαία εικόνα. Το σήμα της υψηλότερης ενίσχυσης βελτιστοποιείται για την καταγραφή καθαρών λεπτομερειών στις σκοτεινότερες περιοχές, ενώ το αντίστοιχο σήμα της χαμηλότερης ενίσχυσης βελτιστοποιείται για την καταγραφή σε φωτεινότερες περιοχές. Όταν συνδυάζονται, σε επίπεδο ακρίβειας pixel, οι λεπτομέρειες και οι ιδιότητες στις περιοχές υψηλού και χαμηλού φωτισμού της εικόνας διατηρούνται και ενισχύονται, επιτρέποντας έτσι στους επαγγελματίες να επιτύχουν εντυπωσιακά υψηλότερο δυναμικό εύρος και μέχρι και 16+ στοπ. Επιπλέον, ο αισθητήρας DGO είναι συμβατός με το σύστημα εστίασης Dual Pixel CMOS AF προσδίδοντας στους επαγγελματίες ακόμη μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία.

Μια ροή εργασίας για οποιαδήποτε παραγωγή

Η ευελιξία της EOS C300 Mark III να πραγματοποιεί εγγραφή σε πολλαπλά φορμά προάγει την αποδοτικότητα της ροής εργασίας με στόχο την επίτευξη πολλαπλών απαιτήσεων παραγωγής τόσο στις τηλεοπτικές, όσο και στις κινηματογραφικές παραγωγές. Η δυνατότητα της κάμερας να καταγράφει εσωτερικά 4K Cinema RAWLightπαρέχει όλα τα οφέλη του αρχείου RAW από την άποψη της ευελιξίας στο postproduction, αλλά σε μικρότερο μέγεθος αρχείου, μειώνοντας το έργο και το κόστος που συνεπάγονται τα μεγάλα μεγέθη αρχείων. Επιπλέον, η EOS C300 Mark III μπορεί να καταγράφει εσωτερικά Canon XFAVC σε 4K DCI και UHD σε 4:2:2 10-bit, καθώς και 2K και Full HD. Για εγγραφή εκτός RAW σε XFAVC, έχουν τις επιλογές ALLI ή Long GOPγια να βιντεοσκοπήσουν με υψηλή συμπίεση για αποδοτική ροή εργασίας και μεγαλύτερους χρόνους εγγραφής. Κατά την εγγραφή 2K ή Full HD σε Super 35mm, το βίντεο επωφελείται από τις πλήρεις δυνατότητες 4K του αισθητήρα. Αυτή η εγγραφή εσωτερικά, μειώνεται δειγματοληπτικά, για να καταγράψει το βίντεο στην ανάλυση που επιλέγεται από τον χρήστη, παρέχοντας υψηλότερη ποιότητα εικόνας και οπτικό πεδίο χωρίς συμβιβασμούς με τον επιλεγμένο φακό, αφού δεν γίνεται περικοπή του αισθητήρα.

Η ευελιξία στο επίκεντρο

Οι επαγγελματίες μπορούν να διαμορφώσουν την κάμερα χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές προαιρετικές μονάδες επέκτασης (EUV1 και EUV2), οι οποίες αμφότερες προσθέτουν επιπλέον τερματικά σύνδεσης στο σώμα της κάμερας και επεκτείνουν τη συμβατότητά της για διάφορες χρήσεις βιντεοσκόπησης. Επιπλέον, το σύστημα πρόσδεσης των φακών μπορεί να αλλάξει μεταξύ των Cinema Lock EF, PL και EF χωρίς την ανάγκη να σταλεί η φωτογραφική μηχανή σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο υποστήριξης, κάτι που αποτελεί τεράστιο όφελος για τους επαγγελματίες που επιδιώκουν να δημιουργούν παραγωγές με διαφορετική αισθητική.

Απολαμβάνοντας εκπληκτική εικονοληψία με τον υβριδικό CN10X25 IAS S

Με εξαιρετικά οπτικά μέρη και συμπαγή, όσο και ελαφριά σχεδίαση, ο φακός CN10X25 IAS S CINESERVOπου είναι κατάλληλος τόσο για 4Κ, όσο και για 8Κ, καλύπτει πολλαπλές ανάγκες παραγωγής. Χάρη στο μεγάλο εύρος εστιακής απόστασης, τη δυνατότητα διαμόρφωσής του τόσο για τηλεοπτικές όσο και για κινηματογραφικές παραγωγές και συμβατότητα με αισθητήρες κάμερας Super 35mm and Full Frameii , είναι ιδανικός για τους επαγγελματίες που μαγνητοσκοπούν παραγωγές υψηλής ποιότητας για πολλά είδη έργων, όπως δραματικές σειρές και ταινίες, διαφημίσεις, αθλητικά και ντοκιμαντέρ. Γθια αυτούς τους λόγους, ο φακός συνδυάζεται ιδανικά με κάμερες όπως τη νέα EOS C300 Mark III.

Χάρη στο διάφραγμα 11 λεπίδων, επιτυγχάνεται απαλό εφέ bokeh που αναδεικνύει το κεντρικό θέμα με ζεστές αποχρώσεις για ανώτερη ποιότητα εικόνας και κινηματογραφική απόδοση. Σε συνδυασμό με κάμερες του Canon Cinema EOS System, όπως την EOS C300 Mark III, προσφέρει την κορυφαία ποιότητα εικόνας, λειτουργικότητα και αξιοπιστία που επιζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Δυνατότητα αντιμετώπισης διάφορων σεναρίων μαγνητοσκόπησης

Αυτός ο φακός “power zoom” παράγει οπτικά άριστες εικόνες με ευκρίνεια από κέντρο μέχρι τα άκρα, με αποτέλεσμα να μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα μεγάλο φάσμα περιστάσεων λήψης, από την ευρυγώνια θέση των 25mm, μέχρι τη θέση τηλεφακού των 250mm. Αυτό το εύρος μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω μέχρι το εντυπωσιακό νούμερο των 375mm χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα οπτικής επέκτασης 1,5x, το οποίο επιτρέπει στους επαγγελματίες να καταγράφουν περιεχόμενο εξαιρετικής ποιότητας σε κοντινά πλάνα ή για εντυπωσιακές σκηνές που διαδραματίζονται σε μεγάλη απόσταση. Επιπλέον, με το εξάρτημα επέκτασης είναι δυνατό να αυξηθεί το μέγεθος της εικόνας του φακού για να επιτευχθεί συμβατότητα με κάμερες που διαθέτουν αισθητήρα πλήρους καρέ 35mm, όπως η Canon EOS C500 Mark II, κάτι το οποίο αποτελεί σπουδαίο πλεονέκτημα που αυξάνει τις δυνατότητες του φακού.

Ευέλικτος σχεδιασμός με πολλαπλές λειτουργίες επικοινωνίας

Ο εργονομικός μηχανισμός κίνησης του CN10X25 IAS S είναι αποσπώμενος, με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλος για διάφορες απαιτήσεις τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών. Το σύστημα πρόσδεσης του φακού μπορεί επίσης να εναλλάσσεται μεταξύ των EF και PLiii προσδίδοντας έτσι μεγαλύτερη αξία και ευελιξία στους επαγγελματίες. Συμμορφώνεται με ένα ευρύ φάσμα προτύπων επικοινωνίας, υποστηρίζοντας επικοινωνία EF με το σύστημα πρόσδεσης EF και τεχνολογία Cooke/i με το σύστημα PL, παρέχοντας επιπρόσθετη υποστήριξη και λειτουργικότητα, η οποία είναι εξαιρετικά επωφελής για όσους επιζητούν έναν υψηλής ποιότητας φακό, κατάλληλο για διάφορες παραγωγές. Επίσης υποστηρίζεται σειριακή επικοινωνία 12 επαφών για τηλεοπτικά πρότυπα μετάδοσης, καθώς και απόληξη 20 επαφών για εξαγωγή δεδομένων ακριβείας σχετικά με τη θέση του φακού, για διάφορα εικονικά συστήματα.

Ενημέρωση firmware για κάμερες Cinema EOS System

Η Canon ανακοινώνει παράλληλα την ενημέρωση του firmware για τις κάμερες της οικογένειας Cinema EOSSystem. Ανάμεσα στις 17, συνολικά, ενημερώσεις περιλαμβάνονται:

  • Προσθήκη συμβατότητας των EOS C700 FF, EOS C700/C700GS, EOS C300 Mark II, EOS C200 με το νέο φακό CINESERVO CN10X25 IAS S, για την υποστήριξη διάφορων λειτουργιών, όπως Dual PixelCMOS AF, διορθώσεις χρωματικών εκτροπών και περιφερειακού φωτισμού και εγγραφή μετα-δεδομένων του φακού.

  • Δυνατότητα εγγραφής σε φορμά XFAVC Long GOP και XFAVC Proxy για την EOS C500 Mark II, με στόχο την κάλυψη των απαιτήσεων του κλάδου και τη συμβατότητα με πολλαπλές ροές εργασίας.

  • Ταυτόχρονες έξοδοι εικόνας HDMI και SDI για την αύξηση της ευελιξίας της EOS C200. Ως αποτέλεσμα, οι επαγγελματίες μπορούν να χρησιμοποιούν δύο τερματικά εξόδου για διαφορετικούς σκοπούς, όπως την προσθήκη συσκευής εγγραφής και οθόνης αναφοράς, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται εσωτερική εγγραφή.

Ενημέρωση firmware επαγγελματικών οθονών

Η Canon ανακοινώνει επίσης την ενημέρωση επτά μοντέλων επαγγελματικών οθονών αναφοράς 4K, DPV3120, DPV2421, DPV2420, DPV2411, DPV2410, DPV1711 και DPV1710, με την οποία βελτιώνονται διάφορες λειτουργίες και η απόδοση, με αποτέλεσμα βελτιωμένη ροή εργασίας 4K/HDR. Αυτές οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν:

  • Βελτιωμένη φωτεινότητα και αντίθεσηiv:

    • Η φωτεινότητα της οθόνης αυξάνεται από τα 300 στα 600nit και με τη λειτουργία ενίσχυσης, η φωτεινότητα μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο στα 1000nit στα μοντέλα DPV1711 και DPV1710.

    • Τα μοντέλα DPV2411, DPV1711 και DPV1710 διαθέτουν επιπλέον λειτουργία global dimming, ακόμη και με ενεργοποιημένη την ενίσχυση φωτεινότητας και μπορούν πλέον αν αποδίδουν λόγο αντίθεσης 1.000.000:1.

  • Υποστήριξη του τύπου αρχείου .cube LUT:

    • Υποστηρίζεται πλέον ανάγνωση αρχείων 3DLUT/1DLUT στον τύπο αρχείου .cube που χρησιμοποιείται ευρέως στον κλάδο παραγωγής βίντεο.

  • Βελτιωμένος συντονισμός με ψηφιακές κινηματογραφικές κάμερες από την RED Digital Cinema:

    • Τώρα υποστηρίζονται δύο προεπιλογές LUT για τη μετατροπή σημάτων βίντεο από κάμερες REDDigital Cinema σε HDR (PQ)/SDR.

  • Περαιτέρω βελτίωση των λειτουργιών για την υποστήριξη των διαδικασιών επεξεργασίας:

    • Κατά τη διάρκεια της λήψης ή της επεξεργασίας, ο έλεγχος της τιμής χρωματικότητας XY των pixelsθα είναι πλέον εφικτός, καθώς επίσης και η θέση συντεταγμένων στο διάγραμμα χρωματικότητας για βίντεο στο χρωματικό φάσμα ITUR BT.2020

Τέλος, η Canon ανακοινώνει την κυκλοφορία του CJ18ex7.6B KASE, ενός συμπαγούς και ελαφρού φακού zoom 2/3” 4K για τηλεοπτικές παραγωγές, με εξαιρετική απόδοση, λειτουργικότητα και προσιτό κόστος.Παράλληλα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Canon αποκάλυψε περισσότερες τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τη φωτογραφική μηχανή EOS R5 εν όψει της επίσημης κυκλοφορίας της, επιβεβαιώνοντας ότι η νέα mirrorlessφωτογραφική μηχανή του EOS R System μπορεί να χρησιμοποιείται άνετα σε highendκινηματογραφικές παραγωγές.

Η EOS C300 Mark III θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο και ο CN10X25 IAS S από τον Ιούνιο. Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα προϊόντα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.canon.gr/videocameras/eosc300-markiii/

https://www.canon.gr/pro/cinemalenses/cn10x25-iassep1/

Βασικά χαρακτηριστικά EOS C300 Mark III:

  • Νέος αισθητήρας Super 35mm 4K CMOS DGO (Dual Gain Output)

  • 16+ στοπ δυναμικού εύρους

  • Υποστήριξη 4K 120Pυψηλής ταχύτητας

  • Πολλαπλές επιλογές εσωτερικής εγγραφής:

    • 4K Cinema RAW Light 10-bit ή 12-bit

    • 2K RAW εγγραφή Super 16mm Crop, 10-bit ή 12-bit

    • XF-AVC (MXF) εγγραφή, 4:2:2 10-bit ALL-I ή LongGOP

    • Εγγραφή μέχρι 120P 4K RAW ή XF-AVC, μέχρι 180P σε Super 16mm crop 2K/FHD.

  • Εναλλάξιμο σύστημα πρόσδεσης φακού (EF, PL ή EF Cinema Lock)

  • Ευέλικτη, αρθρωτή σχεδίαση με προαιρετικές μονάδες επέκτασης και ηλεκτρονικό σκόπευτρο EVF

Βασικά χαρακτηριστικά CN10X25 IAS S:

  • Συμβατότητα με ποιότητα εικόνας 4K και 8K

  • 25mm ευρυγώνιος και 10x high-power zoom

  • Εσωτερικό σύστημα επέκτασης zoom (extender) 1,5x

  • Αποσπώμενη μονάδα κίνησης

  • Εναλλάξιμο σύστημα πρόσδεσης EF και PL

  • Συμβατό με διάφορα πρότυπα επικοινωνίας, με λειτουργία επικοινωνίας φακού με κάμερα για αναβαθμισμένη εμπειρία

i Το XFAVC είναι διαθέσιμο για 4:2:2 10-bit σε συμπίεσηALLI ή LONGGOP

ii Πλήρες κάδρο επιτυγχάνεται με αυτόν τον φακό όταν χρησιμοποιείται το ενσωματωμένο σύστημα επέκτασης 1,5x

iii Το σύστημα πρόσδεσης φακού μπορεί να αλλάξει από Εξουσιοδοτημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Canon, ενδέχεται να υπάρχει επιπλέον κόστος

iv Οι DPV1710/1711 απαιτούν άδεια επί πληρωμή για την ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας