Δεδομένου του πλήθους των προκλήσεων για την επίτευξη και τη διατήρηση της επαρκούς καθαριότητας των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης, ειδικά το χρονικό διάστημα που διανύουμε, η σχολαστική εφαρμογή πρακτικών καθαριότητας των επιφανειών και των αντικειμένων, κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ.

Η LG Electronics (LG) και το τμήμα Business Solutions διαθέτοντας μια σειρά προηγμένων οθονών ιατρικής απεικόνισης και αξιολόγησης που απευθύνονται στους επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης, προτείνει κάποιες χρήσιμες μεθόδους για τη συστηματική απολύμανση των οθονών.

Αρχικά, πριν τον καθαρισμό, οι ειδικοί θα πρέπει να απενεργοποιήσουν και να αποσυνδέσουν από την πηγή τροφοδοσίας τα LG medical monitors. Έπειτα, θα πρέπει να τα καθαρίσουν απαλά μόνο με ένα μαλακό πανί που έχει εμποτιστεί με συγκεκριμένα χημικά, όπως Isopropanol, Αιθανόλη (Ethanol) και 0,9% NaCl1. Για την προστασία των οθονών, θα πρέπει να αποφευχθεί η εισροή υγρών χημικών ουσιών στο εσωτερικό τους, καθώς μπορεί να προκληθεί σημαντική βλάβη, ενώ δεν ενδείκνυται ο καθαρισμός του LCD panel, ώστε να μην προκληθεί κάποια γρατζουνιά.

Τα LG monitors εφαρμογών κλινικής αξιολόγησης πληρούν το πρότυπο ISO22196, που αφορά τη μέτρηση των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων2, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στο περίβλημα του προϊόντος προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη μικροβίων. Τα LG monitors όπως το LG 19HK312Cδιαθέτουν πλαστικό περίβλημα με αντιμικροβιακές ιδιότητες, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη βακτηρίων.

Η προηγμένη τεχνολογία IPS panel της LG δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες στον κλάδο της ιατρικής περίθαλψης να βλέπουν κυριολεκτικά από οποιαδήποτε γωνία με μηδενική σχεδόν παραμόρφωση εικόνας και χρώματος. Τα νοσοκομειακά monitor με IPS panel ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του χώρου ενός χειρουργείου με την ευκρινή εικόνα τους, καθιστώντας δυνατή τη λεπτομερή παρακολούθηση, αλλά και την εμφάνιση πολλαπλών εφαρμογών απεικόνισης.

Ο σωστός καθαρισμός των επιφανειών και των αντικειμένων ενός νοσοκομείου συμβάλλει στην προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας του προσωπικού και των ασθενών και ενισχύει την εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Στο πλαίσιο αυτό, η LG επιδιώκει να σχεδιάζει προϊόντα που κάνουν πιο εύκολη και απλή την καθημερινότητα των επαγγελματιών που βρίσκονται στην πρώτη γράμμη αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

1 Κατάλληλα για τα χειρουργικά monitors και τα monitors κλινικής αξιολόγησης, εκτός από το μπροστινό μέρος της οθόνης

2 Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες δεν προστατεύουν τους χρήστες ή άλλους από βακτήρια, ιούς, μικρόβια και άλλους παθογόνους οργανισμούς. Εξωτερικό πλαστικό περίβλημα, εκτός από το εμπρόσθιο πάνελ LCD.