Η Canon ανακοινώνει ότι της έχουν απονεμηθεί πέντε επίζηλοι τίτλοι από την ένωση Technical Image PressAssociation (TIPA), με τους οποίους υπογραμμίζεται η δέσμευση της Canon στην καινοτομία, στις σειρές φωτογραφικών μηχανών DSLR, mirrorless και compact, από την παγκόσμιας κλάσης EOS-1DX Mark III, μέχρι το φακό RF 85mm F1.2L USM DS.

\Το 2020 σηματοδοτεί το 26ο έτος αναγνώρισης της Canon από την TIPA και τα φετινά βραβεία παρουσιάζουν τη συνεχή και ασυναγώνιστη τεχνογνωσία της Canon στον κλάδο της φωτογραφίας. Αντιπροσωπεύοντας 26 περιοδικά του κλάδου από 14 χώρες σε πέντε ηπείρους, τα Παγκόσμια Βραβεία TIPA είναι από τα πλέον περιζήτητα βραβεία φωτογραφίας και απεικόνισης παγκοσμίως.

Τα ακόλουθα προϊόντα της Canon απέσπασαν Παγκόσμια Βραβεία TIPA 2020:

Από αρχάριους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, μέχρι βραβευμένους επαγγελματίες φωτογράφους, η Canon παρέχει σε όλους τους λάτρεις της φωτογραφίας τα καλύτερα εργαλεία για τις ανάγκες τους – είτε αυτές καλύπτονται από μια μηχανή DSLR, mirrorless ή compact ή τον πιο πρόσφατο φακό. Σε ένα χρόνο γεμάτο νέες κυκλοφορίες, η Canon έχει λανσάρει προϊόντα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον τομέα της φωτογραφίας, ενώ εγγυάται ότι πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα αξιοπιστίας και απόδοσης. Είναι αυτή η δέσμευση για την παροχή στους φωτογράφους ισχυρής και εξελιγμένη τεχνολογίας σε ολόκληρη την γκάμα των προϊόντων που επέτρεψε στην Canon να επιτύχει αυτές τις επιβραβεύσεις.

Η Susie Donaldson, ITCG Marketing Director της Canon Europe, σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε αναγνωριστεί από την TIPA με αυτά τα πέντε βραβεία, τα οποία καταδεικνύουν τη δύναμη της επένδυσής μας στην καινοτομία στους τομείς της φωτογραφίας και της οπτικής τεχνολογίας. Με βάση την κληρονομιά μας για την ανάπτυξη λύσεων απεικόνισης παγκόσμιου επιπέδου, η Canon είχε μια φανταστική χρονιά με την κυκλοφορία πολλών νέων προϊόντων που εγκαινιάζουν μια νέα εποχή στη φωτογραφία. Αυτή η αναγνώριση είναι απόδειξη της συνεχούς δέσμευσης της Canon να παρέχει λύσεις που επεκτείνουν τα όρια και ενισχύουν τους φωτογράφους, ανεξαρτήτως του επιπέδου δεξιοτήτων, το είδος ή το σύστημα της χρησιμοποιούμενης φωτογραφικής μηχανής».

Προς τιμήν των βραβευμένων προϊόντων της Canon, η κριτική επιτροπή της TIPA απένειμε τους ακόλουθους τίτλους:

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ DSLR: Canon EOS 90D

Η Canon EOS 90D είναι μια γρήγορη, ευέλικτη και εντυπωσιακή φωτογραφική μηχανή που έχει μεγάλη απήχηση στους χρήστες DSLR που επιθυμούν την τελευταία τεχνολογία στη μηχανή τους. Με έναν υψηλής ανάλυσης αισθητήρα APS-C 32,5MP, σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel AF, φωτογράφηση ριπής με ρυθμό 10 fps και λήψη βίντεο 4K/30p, αποτελεί ιδανικό σύντροφο για τους λάτρεις της φωτογραφίας των ταξιδιών, της οικογένειας, του αθλητισμού ή των τοπίων. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει επίσης ένα εξαιρετικό ενσωματωμένο σύστημα επεξεργασίας RAW, πολύ καλή διάρκεια μπαταρίας, και συνδεσιμότητα Wi-Fi, καθώς και Bluetooth.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ DSLR: Canon EOS-1DX Mark ΙΙΙ

Η ναυαρχίδα EOS-1DX Mark III είναι η DSLR με τις υψηλότερες επιδόσεις που δημιουργήθηκε ποτέ από την Canon. Προσφέρει τις νέες επινοήσεις στον τομέα της εστίασης μαζί με εκτενείς δυνατότητες επαγγελματικής βιντεοσκόπησης. Τα νέα συστήματα αισθητήρων και απεικόνισης αποδίδουν πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της γρήγορης ταχύτητας κλείστρου, των υψηλών ρυθμών ριπής και της καταγραφής ποιοτικής εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι δυνατότητες Wi-Fi, Bluetooth και GPS είναι ενσωματωμένες στο σώμα της μηχανής, ενώ επίσης υπάρχει ένας προαιρετικός ασύρματος πομπός για ακόμα υψηλότερες ταχύτητες μετάδοσης.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ MIRRORLESS ΤΗΛΕΦΑΚΟΣ ΖΟΥΜ: Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM

O RF 70-200mm F2.8L IS USM εισάγει το κλασικό εστιακό μήκος τηλεφακού στην οικογένεια φακών Canon RF. Από καιρό θεωρείται ως το βέλτιστο εργαλείο για ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών λήψεων σε διαφορετικά περιβάλλοντα και τονίζει τα πλεονεκτήματα του συνδυασμού ενός νέου σχεδιασμού φακού με τον τύπο των mirrorless φωτογραφικών μηχανών. Είναι ελαφρύτερος και μικρότερος από το αντίστοιχο φακό της σειράς EF, με ενισχυμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά, ισορροπία και φορητότητα. Ενσωματώνει σταθεροποιητή 5-stop IS και δύο μηχανισμούς Nano USM για γρήγορη και ήσυχη λειτουργία AF.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ ΠΟΡΤΡΕΤΟΥ: Canon RF 85mm F1.2L USM / Canon RF 85mm F1.2 L USM DS

Για πορτραίτα, εκδηλώσεις μόδας και γάμους είναι πλέον διαθέσιμη μια συναρπαστική τεχνολογία που βελτιώνει την εργασία των φωτογράφων σε έναν φακό με τυπικό εστιακό μήκος για πορτρέτα. Διατίθενται δύο εκδόσεις του φακού, μια στάνταρ και μια έκδοση “DS” η οποία διαθέτει τη νέα επίστρωση της Canon, αποτελούμενη από μια επίστρωση εναπόθεσης με ατμό, που εφαρμόζεται σε δύο στοιχεία φακού, με την ονομασία Defocus Smoothing, και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την εξομάλυνση των άκρων των περιοχών εστίασης. Έτσι παράγονται εικόνες από λήψεις σε ευρύτερα ανοίγματα, που εμφανίζουν ομαλό bokeh προσδίδοντας μοναδική ομορφιά στη σύνθεση.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ VLOGGING: Canon PowerShot G7 Χ Mark ΙΙΙ

Η Canon PowerShot G7 X Mark III είναι μια τέλεια επιλογή αναβάθμισης για τους χρήστες smartphone που απολαμβάνουν το vlogging. Είναι ιδανική για live streaming στο YouTube και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί τόσο σε οριζόντια όσο και κατακόρυφη έννοια, με όλες τις λειτουργίες να εκτελούνται εύκολα χάρη στην οθόνη αφής “flip-up”. Η πραγματική κινηματογραφική ποιότητα 4K μπορεί πλέον προσιτή τόσο σε περιβάλλοντα ζωντανής δράσης όσο και σε στούντιο, χάρη στον αισθητήρα 1.0-Type, το φακό ευρυγώνιου διαφράγματος και την εξωτερική είσοδο μικροφώνου. Η ποιότητα της εικόνας εξακολουθεί να είναι εξίσου εντυπωσιακή, με ανάλυση 20,1 MP, ρυθμό ριπής 20 fps και φακό ζουμ 4,2X με οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Το τρίποδο Grip HG-100TBR είναι ο ιδανικός σύντροφος vlogging για την PowerShot G7 X Mark III, καθιστώντας ακόμα πιο άνετη τη δημιουργία εξαιρετικού περιεχομένου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Παγκόσμια Βραβεία TIPA 2020 παρακαλούμε επισκεφθείτε:www.tipa.com/enen/index.html