Η Dell Technologies ανακοινώνει ότι εφαρμόζει έμπρακτα τη συμφωνία της με την Orange, ενός από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και Internet στον κόσμο, με στόχο να δώσει στους καταναλωτές την εμπειρία του αντίκτυπου και της ισχύος του 5G.

Οι δύο εταιρείες ολοκλήρωσαν πρόσφατα τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες, του πρώτου 5G-ready DellLatitude notebook το οποίο ανακοινώθηκε στην έκθεση CES νωρίτερα φέτος, και το οποίο είναι ο πρώτος υπολογιστής, ο οποίος περνά με επιτυχία τις δοκιμές 5G της Orange. Αυτές οι πρακτικές δοκιμές που διενεργήθηκαν από την Orange στο δίκτυό της 5G στο Παρίσι, επιδεικνύουν τις δυνατότητες του 5G με σταθερές ταχύτητες λήψης (download) άνω των 900 megabits ανά δευτερόλεπτο σε μια πλατφόρμα mobilecomputing επιπέδου enterprise, υπερβαίνοντας τις τυπικές ταχύτητες 4G, που δεν ξεπερνούν τα 60 megabitsανά δευτερόλεπτο.

Θέτοντας σε λειτουργία τον υπολογιστή 5G της Dell στο δίκτυο Orange 5G, οι δύο εταιρείες αποδεικνύουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν καθηλωτικά και διαδραστικά περιβάλλοντα, που ξεκλειδώνουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, παρέχοντας παράλληλα αυτό που απαιτούν οι εργαζόμενοι από τη συνδεσιμότητα, για να αυξήσουν την παραγωγικότητα και τις δυνατότητες συνεργασίας.

«Το 5G ανοίγει έναν ευρύ νέο ορίζοντα για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές με το πάντα-συνδεμένο (AlwaysConnected) PC», ανέφερε ο Liam Quinn, senior vice president and senior fellow της DellTechnologies. «Η ανακοίνωση αυτή είναι ένα σαφές παράδειγμα για το πώς το 5G μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή μας ζωή. Η λήψη μιας μεγάλης παρουσίασης ή ενός εκπαιδευτικού βίντεο μπορεί να διαρκέσει δευτερόλεπτα αντί για λεπτά. Οι βελτιωμένες ευρυζωνικές επικοινωνίες και ο χαμηλότερος χρόνος καθυστέρησης (latency) επιτρέπουν νέα μοντέλα χρήσης και δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να ολοκληρώνουν εργασίες πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι στα δίκτυα 4G, δημιουργώντας και τροφοδοτώντας νέα επιχειρηματικά μοντέλα και νέες εφαρμογές, όπως επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα, παιχνίδια με ενίσχυση από το cloud, μετάφραση γλώσσας σε πραγματικό χρόνο και επεξεργασία εικόνας».

«Η παροχή μιας απλής και ομαλής εμπειρίας για τον τελικό χρήστη, που αξιοποιεί τη δύναμη των πλούσιων δυνατοτήτων ευρυζωνικότητας εν κινήσει – με την πραγματικότητα 5G – είναι μια προτεραιότητα για μας», ανέφερε ο Helmut Reisinger, CEO, Orange Business Services. «Ως εταιρεία ψηφιακών υπηρεσιών που είναι εγγενής στο δίκτυο, βασιζόμαστε στη δύναμη των ψηφιακά καθοδηγούμενων οικοσυστημάτων των συνεργατών μας, για να δημιουργήσουμε από κοινού με την Dell, πάντα συνδεδεμένες και ασφαλείς έξυπνες λύσεις φορητότητας για τους εταιρικούς πελάτες μας και τον εργαζόμενο του μέλλοντος».

Η Dell Technologies και η Orange ξεκίνησαν τη συνεργασία τους πάνω στην καινοτομία του 5G σχεδόν ένα χρόνο πριν αναπτύξουν μια νέα πλατφόρμα φορητότητας στο cloud. Η σημερινή ανακοίνωση είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα για το πώς οι δύο εταιρείες συνεχίζουν να συνεργάζονται για να φέρουν την τεχνολογία 5G πιο κοντά στις επιχειρήσεις και τους τελικούς χρήστες. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές θα έχουν το δίκτυο και την πλατφόρμα για να αξιοποιήσουν την τεχνολογία 5G με νέες μορφές. Αυτό επιδρά στην χρήση και αξιοποίηση των δεδομένων, από την ψυχαγωγία μέχρι και τις χειρουργικές επεμβάσεις εξ αποστάσεως, εφαρμογές που κάποτε ανήκαν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας.

Το Dell Latitude 9510 είναι το μικρότερο1, ελαφρύτερο και ευφυέστερο φορητό σύστημα στον κόσμο, για επιχειρησιακές ανάγκες, με οθόνη 15 ιντσών και ενσωματωμένο σύστημα AI2. Προσφέρει αυτό που αναζητούν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις: μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας οποιουδήποτε επαγγελματικού υπολογιστή 15 ιντσών, με στόχο αυτονομίας έως και 30 ώρες3, έξυπνες λύσεις που αυξάνουν την παραγωγικότητα με το Dell Optimizer και πρωτοποριακή σχεδίαση 5G4, η οποία ενσωματώνει κεραίες 5G στα ηχεία.