Ξεκινά από σήμερα και στην Αθήνα η δράση αλληλεγγύης της WIND «ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ – Θα σας φέρουμε εμείς τα ψώνια» η οποία εφαρμόζεται ήδη στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την εταιρία ταξί TaxiWay.

Πρόκειται για μία ενέργεια που μειώνει την ανάγκη μετακινήσεων ευπαθών ομάδων πληθυσμού για την αγορά βασικών αγαθών. Έτσι δίνεται λύση σε όσους δεν μπορούν – λόγω ειδικών προβλημάτων- να βγουν από το σπίτι και μειώνεται δραστικά η πιθανότητα έκθεσης τους σε κίνδυνο.

Στην Αθήνα και σε συνεργασία με την εταιρεία οχημάτων ταξί «Κόσμος», η WIND αναλαμβάνει για όλες τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α.) την συλλογή και δωρεάν μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης από οποιοδήποτε κατάστημα τροφίμων ή φαρμακείο αυθημερόν και με ασφάλεια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά μεταξύ 7.00πμ – 11.00πμ στο τηλεφωνικό κέντρο της «Κόσμος» (2105201300/18300) δηλώνοντας τον κωδικό 180 και τη διεύθυνση της οικίας τους. Ο πλησιέστερος οδηγός ταξί φτάνει άμεσα στην πόρτα τους και παραλαμβάνει τη λίστα με τα ψώνια και το χρηματικό αντίτιμο1. Ο οδηγός φροντίζει να συλλέγει και να παραδίδει τα προϊόντα με υπευθυνότητα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι Δήμοι που συμμετέχουν στην ενέργεια είναι οι παρακάτω: Αθηναίων, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω και Περιστερίου.

Η πρωτοβουλία «Μείνετε Σπίτι – Θα σας φέρουμε εμείς τα ψώνια» αποτελεί μία έμπρακτη προσπάθεια στήριξης των ευπαθών ομάδων που βρίσκονται σε ανάγκη και ταυτόχρονα προστασίας τους από τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό. Με αυτό τον τρόπο η WIND συμβάλλει στην εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι» και στη μεγάλη εθνική προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Μάθετε περισσότερα εδώ

1 Έως 50€ ημερησίως