Σε δημοσίευμα στο “Βήμα Της Κυριακής” για το σχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στο ελληνικό νοικοκυριό, δίδεται έμφαση στο ρόλο που καλείται να παίξει ο ΟΤΕ στην όλη διαδικασία, μέσα από εκτιμήσεις για τις μελλοντικές κινήσεις του.


fiber_7Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Οργανισμός είχε αντιδράσεις αρχικά με το σχέδιο του Υπουργείου, βασιζόμενος στο γεγονός ότι έχει ήδη το δικό του δίκτυο, αλλά στο θέμα φέρεται να έχει παρέμβει ήδη η Deutshce Telecom με απευθείας συναντήσεις στελεχών της με τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου για να βρεθεί η “χρυσή τομή”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.


Το άρθρο επικαλείται πληροφορίες που προέρχονται από στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και εκτιμούν ότι ένα πανελλαδικό δίκτυο οπτικών ινών θα είναι τεχνολογικά ανώτερο τόσο του υπάρχοντος δικτύου, όσο και του μελλοντικού δικτύου VDSL του ΟΤΕ. Δίδεται έμφαση στο γεγονός ότι το νέο πανελλαδικό δίκτυο οπτικών ινών δεν θα βρίσκεται στον έλεγχο του ΟΤΕ, αλλά από τρία ανεξάρτητα κοινοπρακτικά σχήματα με πολλούς επιμέρους παράγοντες που θα τα απαρτίζουν. Σύμφωνα με πηγές μέσα από τον Οργανισμό που επικαλείται το δημοσίευμα, ο ΟΤΕ εκτιμά πως το σχέδιο του Υπουργείου είναι ανεφάρμοστο και “βρίθει πολλαπλών νομικών και διαδικαστικών ασαφειών”.