Φόρος τιμής στον Indy

Η Lego έκδοση του Indiana Jones υπόσχεται σπαρταριστά στιγμιότυπα από τις τρεις πρώτες ταινίες.

legoindianajonesΤο «Lego Indiana Jones: The Original Adventures» βασίζεται στην πετυχημένη συνταγή των παιχνιδιών «Lego Star Wars», εμπλουτίζοντας το gameplay με νέες κινήσεις, όπως η προσκόλληση σε κλαδιά χρησιμοποιώντας το μαστίγιο του Indy. Μερικοί από τους χαρακτήρες με τους οποίους μπορείτε να παίξετε είναι οι Sallah, Marcus Brody, ο Γερμανός μηχανικός και ο Toht.

Κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του ξεχωριστές ικανότητες, οι οποίες διευρύνονται όταν ο εκάστοτε πρωταγωνιστής πάρει στα χέρια του συγκεκριμένα αντικείμενα (π.χ. ένα φτυάρι παρέχει τη δυνατότητα του σκαψίματος). Παράλληλα, στο co-op mode μέχρι και 2 παίκτες μπορούν να παίξουν μαζί. 18 levels, 6 για κάθε ταινία (Raiders of the Lost Ark, Temple of Doom και The Last Crusade) φιλοδοξούν να προσθέσουν ακόμα μεγαλύτερες δόσεις χιούμορ στο έτσι κι αλλιώς εκκεντρικό σενάριο των ταινιών του Indy.

Εκκεντρικά μπορούν να χαρακτηριστούν και τα γραφικά του παιχνιδιού, μιας και τα πάντα απαρτίζονται από τα γνωστά lego, γεγονός που συνθέτει έναν κόσμο πολύχρωμο, διασκεδαστικό και πρωτότυπο. Το κολλέγιο Barnett αποτελεί την έδρα του περιπετειώδους καθηγητή αρχαιολογίας και λειτουργεί ως ένα διαδραστικό μενού, μιας και κάθε δωμάτιό του σας δίνει πρόσβαση σε μια σειρά επιλογών όπως συλλεκτικά αντικείμενα, cutscenes και ένα κατάστημα όπου μπορείτε να εξαργυρώσετε τους πόντους σας σε extras, όπως νέους playable χαρακτήρες.

Στο παιχνίδι, στον ρόλο των κακών, αντί για τους Ναζί των ταινιών υπάρχει μια αόριστη σκοτεινή υπερδύναμη, ώστε να μην αγριεύονται από μικρά τα παιδάκια-gamers! Βέβαια δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί είναι κακό να μαθαίνουν έστω και «ξώφαλτσα» μέσα από το gaming, κάποια ιστορικά στοιχεία. Κλείνοντας το μικρό ταξίδι μας σε έναν κόσμο που όλα αποτελούνται από απειράριθμα πλουμιστά μικρά τουβλάκια, σας διαβεβαιώνουμε πως το «Lego Indiana Jones: The Original Adventures» θα σας προσφέρει απολαυστικές στιγμές gaming, όποια κι αν είναι η ηλικία σας…

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, Wii, Xbox 360, PS3, PS2, DS, PSP

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8

ΗΧΟΣ: 8

GAMEPLAY: 8,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 8,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Dionic