Η ViewSonic Corp. προσφέρει δωρεάντην πλατφόρμα διδασκαλίας myViewBoard, σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε οποιαδήποτε χώρα, για όσο διάστημα βρίσκεται σε έξαρση ο κορονοϊός και μέσα από την πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR. Με την εξάπλωση του Covid-19, όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν ήδη κλείσει και οι καθηγητές ψάχνουν επειγόντως εναλλακτικές λύσεις διδασκαλίας από απόσταση και στη χώρα μας.

«Επειδή νοιαζόμαστε για τον τομέα της εκπαίδευσης, θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από την πλευρά μας, προκειμένου να προσφέρουμε τη στήριξη μας στα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, αυτή τη δύσκολη στιγμή, ειδικά σε όσους δεν έχουν απολύτως καμία πρόσβαση στη μάθηση από απόσταση» δήλωσε ο James Chu, CEO της ViewSonic. «Την ώρα που κάποια σχολεία έχουν ήδη εφαρμόσει τη διδασκαλία από απόσταση, αφού είχαν αυτή την εναλλακτική λύση από πριν, τα περισσότερα ήταν απροετοίμαστα καθώς υποχρεώθηκαν να σταματήσουν αμέσως όλα τα μαθήματα».

Η ανοικτή πλατφόρμα myViewBoard δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιήσουν τα μαθήματα τους από απόσταση, διευκολύνοντας τη συμμετοχή των μαθητών, όσο μακριά και αν βρίσκονται. Είναι εύκολη στη χρήση και επιτρέπει τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο, μέσω τηλεδιάσκεψης με βίντεο και αξιοποίησης του ψηφιακού πίνακα, υποστηρίζοντας παράλληλα μία σειρά από παιδαγωγικές μεθόδους, με ιδιαίτερη έμφαση στην εικονική τάξη (virtual classroom). Χάρη στις αποκλειστικές λειτουργίες που διαθέτει, η myViewBoard βοηθά στη δημιουργία ενός εικονικού, διαδραστικού μαθησιακού περιβάλλοντος, που αυξάνει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των παιδιών και κατά συνέπεια είναι πολύ αποτελεσματικό.

Η ViewSonic στηρίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την πρόσβαση των πολιτών στην εξ αποστάσεως εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, μέσω της παροχής δωρεάν ή με χαμηλότερο κόστος ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων από φορείς, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό, προσφέρει την myViewBoard και μέσω του #DigitalSolidarityGR. Βρείτε την ψηφιακή μας πλατφόρμα διαθέσιμη τώρα και στο: https://digitalsolidarity.gov.gr/ypiresies-kai-proionta/ στην κατηγορία E-LEARNING.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διδασκαλία από απόσταση θα βρείτε εδώ:https://www.viewsonic.com/us/distancelearning

Η πλατφόρμα myViewBoard για διδασκαλία από απόσταση βρίσκεται εδώ:https://myviewboard.com/distancelearning.