Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των καιρών για αυτό και η ημερομηνία των προκριματικών της Ελληνικής ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στο European Cyber Security Challenge αλλάζει και θα πραγματοποιηθεί στις Σάββατο 25 Απριλίου (από τις 9:00 π.μ.) και Κυριακή 26 Απριλίου (λήξη στις 23:59 μ.μ.) (αντί 4-5 Απριλίου 2020) μέσα από την πλατφόρμα του HackTheBox.

Για 5η συνεχή χρονιά ανακοινώνεται η συμμετοχή της Ελλάδας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2020 (ECSC20), που φέτος θα διεξαχθεί από 3 μέχρι 7 Νοεμβρίου 2020 στη Βιέννη της Αυστρίας. Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας ENISA(European Union Agency for Cybersecurity), ενώ υποστηρίζεται ενεργά από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Την ευθύνη της Ελληνικής συμμετοχής φέρει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με επικεφαλής τον καθηγητή, κο ΧρήστοΞενάκη.

Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας στον τελικό στην Αυστρία θα αποτελείται από 10 άτομα μεταξύ 14-25 ετών, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες και μη, hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά και απλούςfans της ψηφιακής ασφάλειας. Η τελική 10άδα θα προκύψει μετά το πέρας των προπονήσεων στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα αποτελείται από όσους ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους στον προκριματικό διαγωνισμό.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στους προκριματικούς είναι το ηλικιακό εύρος μεταξύ 14-25 ετών και η ελληνική υπηκοότητα. Για την συμμετοχή στα προκριματικά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν εγγραφή στην ECSC CTF πλατφόρμα μέσα από το https://ctf.hackthebox.eu και να συμπληρώσουν τη φόρμαμε τα στοιχεία τους. Στα προκριματικά οι συμμετέχοντες θα κληθούν να επιλύσουν ασκήσεις – challenges στις παρακάτω θεματικές περιοχές: Pwn, Crypto, Web, Forensics, Reversing, PPC, Blockchain.

Η προετοιμασία της διευρυμένης ομάδας που θα προκύψει από τον προκριματικό διαγωνισμό, θα διεξαχθεί επίσης μέσω της πλατφόρμας cybertraining HackTheBox, αλλά και από μία ομάδα διακεκριμένων ειδικών σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Η εθνική ομάδα διαθέτει το δικό της ψηφιακό χώρο στη διεύθυνση www.ecsc.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις λεπτομέρειες του ECSC 2020.

Επιπλέον, ακολουθήστε την ελληνική ομάδα και στα socialmedia:

Facebook:Hellenic Team-European Cyber Security Challenge

LinkedIn:European Cyber Security Challenge – Hellenic Team

Twitter:Hellenic Cyber Security Team @ECSCGR