Καθημερινά όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται πλέον από το σπίτι. Τα προτερήματα είναι προφανή, αφού δεν ξοδεύονται χρήματα και χρόνος σε μετακινήσεις και ο κάθε ένας οργανώνει το πρόγραμμα εργασίας του βάση των υποχρεώσεών του.

Ακόμα και αν δεν έχετε μετατρέψει το σπίτι σας σε γραφείο, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που μπορεί κανείς να υλοποιήσει εξ αποστάσεως, όπως για παράδειγμα online βιντεοκλήσεις, εκπαίδευση, αγορές, ενημέρωση, οικονομικές συναλλαγές κ.α.. Για όλες αυτές τις διεργασίες μια αξιόπιστη και σταθερή σύνδεση στο Internet σε κάθε χώρο του σπιτιού είναι απολύτως απαραίτητη. Ειδικά για όσους δουλεύουν από τη βεράντα ή τον κήπο όπου η σύνδεση στο Internet συνήθως δεν είναι ιδανική.

Internet σε κάθε χώρο του σπιτιού σας

Θέλετε να στήσετε ένα ψηφιακό γραφείο στο σπίτι σας, αλλά το Internet δεν φτάνει σε όλα τα δωμάτια ή τη βεράντα; Τέλος πια στα νεκρά σημεία του σπιτιού χωρίς πρόσβαση στο Internet. Εκεί όπου δε φτάνει το σήμα του router σας και το κουραστικό άπλωμα καλωδίων LAN δοκιμάζει την υπομονή σας, υπάρχει μια απλή και αποδοτική λύση: οι προσαρμογείς devolo Magic powerlines. Οι προσαρμογείς Magic είναι η πιο σίγουρη και αξιόπιστη λύση για να επεκτείνετε το WiFi σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Πως γίνεται αυτό; Οι προσαρμογείς μεταφέρουν σε κάθε δωμάτιο το σήμα WiFi μέσα από το ηλεκτρικό ρεύμα! Τόσο απλά! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε έναν προσαρμογέα στο router και έναν δεύτερο στο σημείο που θέλετε να έχετε πρόσβαση στο WiFi. Το δίκτυο powerline μπορεί συνολικά, ανάλογα και με το μέγεθος του σπιτιού, να επεκταθεί σε περισσότερα δωμάτια, με τη χρήση έως και οκτώ προσαρμογέων, για Internet κυριολεκτικά σε όλο το σπίτι. Ιδιαίτερα σε κτίρια ή διαμερίσματα, όπου δεν υπήρξε πρόβλεψη καλωδίωσης δικτύου, ή σε περιπτώσεις όπου η προσθήκη καλωδίωσης αποτελεί μια ακριβή και κοπιαστική ή και απαγορευτική διαδικασία, οι προσαρμογείς Powerline δίνουν τη λύση παρέχοντας δικτύωση με πολύ υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Οι προσαρμογείς devolo Magic powerline σας δίνουν το πλεονέκτημα ότι η μεταφορά των δεδομένων και του σήματος WiFi δεν παρεμποδίζονται από τοίχους ή πατώματα καθώς χρησιμοποιούν την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση. Ταυτόχρονα, η τυχόν ύπαρξη γειτονικών σημείων πρόσβασης WiFi δεν επηρεάζει τη λειτουργία του δικού σας WiFi.

Η ιδανική θέση για το router και το powerline

Μπορείτε να βρείτε την ιδανική θέση για το router, αλλά και τον προσαρμογέα powerline, ακολουθώντας κάποιους απλούς κανόνες. Από την μία, το router το τοποθετούμε συνήθως σε κεντρικό σημείο στο χώρο που θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στο Internet και για καλή λήψη, είναι καλύτερα η τοποθέτησή του να γίνεται σε σημείο που να είναι λίγο ψηλά, για παράδειγμα πάνω σε ένα ράφι. Από την άλλη είναι ο προσαρμογέας powerline και η σωστή σύνδεσή του. Συνδέστε τον προσαρμογέα απευθείας στην πρίζα και όχι μέσω ενός πολύμπριζου ή άλλων εναλλακτικών. Η ιδανική λύση είναι η εξής: Συνδέσετε το devolo powerline απευθείας στην πρίζα του τοίχου και χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη πρίζα του για να συνδέσετε εκεί ένα πολύπριζο που ίσως χρειάζεστε. Έτσι, το ρεύμα θα περνάει πρώτα από το powerline για να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση και έπειτα θα δώσει ρεύμα στις συσκευές που επιθυμείτε, χωρίς απώλειες. Αν θέλετε να έχετε και Internet στην βεράντα ή τον κήπο τότε μπορείτε να συνδέσετε τον προσαρμογέα σε μια εξωτερική πρίζα και να απολαύσετε τις δραστηριότητές σας έξω από το σπίτι.

Ο τέλειος συνδυασμός: Δύναμη powerline με τεχνολογία MeshWiFi

Οι προσαρμογείς devolo Magic Powerlines διαθέτουν τεχνολογία Mesh WiFi και είναι ακόμα πιο προηγμένοι σε σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα. Η σύνδεση του router με τα Powerline μπορεί να γίνει και μέσω WPS, απλά πατώντας το αντίστοιχο κουμπί μια φορά στο router και μια φορά στο Powerline και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δημιουργείται ένα δίκτυο WiFi με κοινή SSID. Ένα ακόμα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα της τεχνολογίαςMesh, την οποία διαθέτουν όλα τα devolo Magic WiFi powerlines, είναι ότι προσφέρει ακόμα πιο σταθερή σύνδεση WiFi. Τα devolo Magic μπορούν να συνδέουν και να αποσυνδέουν τις συσκευές σας στο πιο ισχυρό σημείο πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και κατά την μετακίνηση σας από δωμάτιο σε δωμάτιο, η σύνδεση του smartphone, tablet ή του laptop σας δεν χάνεται.

Ενημερωμένες συσκευές

Αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε για πρώτη φορά ένα δίκτυο Powerline, καλό είναι να επενδύσετε σε συσκευές τελευταίας τεχνολογίας. Αυτή είναι και η πιο σίγουρη μέθοδος για μακροχρόνια χρήση αφού οι απαιτήσεις για ένα ισχυρό οικιακό δίκτυο είναι συνεχώς αυξανόμενες. Απλά σιγουρευτείτε ότι ο προσαρμογέας Powerline που θα επιλέξετε έχει έναν ικανοποιητικό αριθμό θυρών LAN για τις συσκευές σας, μια ενσωματωμένη πρίζα για να αντικαταστήσει αυτή που χρησιμοποιεί, καθώς και να υποστηρίζει Mesh WiFi, όπως γίνεται με τους προσαρμογείς devolo Magic WiFi. Για να έχετε γρήγορο και σταθερό WiFi σε όλο το σπίτι, εγκαταστήστε τον κατάλληλο αριθμό προσαρμογέων. Η devolo διαθέτει τα προϊόντα της και σε Multiroom Kit που περιλαμβάνουν τρεις προσαρμογείς σε μία συσκευασία. Υπάρχουν, διάφορες επιλογές σε μοντέλα devolo powerlines, ανάλογα την επιθυμητή ταχύτητα, το είδος σύνδεσης και τα τετραγωνικά του χώρου σας για να επιλέξετε την πιο κατάλληλη λύση για τις ανάγκες σας. Το πιο καινούριο και γρηγορότερο Powerline της devolo προσφέρει ταχύτητες δεδομένων έως και 2400 Mbps. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να αποκτάτε πάντα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του λογισμικού της devolo. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι αξιοποιείτε πλήρως τη δύναμη και τα προνόμια που προσφέρονται ενώ ταυτόχρονα έχετε πάντα τις πιο πρόσφατες ρυθμίσεις ασφαλείας. Οι προσαρμογείς Powerline της devolo είναι εργονομικοί, plug and play, και συνοδεύονται από τις δωρεάν εφαρμογές Home Network App και Cockpit που δίνουν τη δυνατότητα αυτόματης εγκατάστασης όλων των νέων ενημερώσεων, αλλά και πολλές ακόμα επιλογές προσωποποιημένων ρυθμίσεων.

Ασφάλεια πάνω από όλα

Ένα ακόμα πλεονέκτημα από το οποίο επωφελούνται οι χρήστες κατά την εγκατάσταση και ρύθμιση των προσαρμογέων devolo είναι η ασφάλεια. Οι νέοι προσαρμογείς devolo Magic βασίζονται στο πρότυπο G.hn συνδέονται αυτόματα μεταξύ τους μετά την τοποθέτησή τους και δημιουργούν απευθείας ένα κρυπτογραφημένο δίκτυο σύμφωνα με το πρότυπο AES 128 Bit (Advanced Encryption Standard). Έτσι, το οικιακό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων είναι προστατευμένο από όσους υποκλέπτουν δεδομένα.

Το G.hn είναι ένα τεχνικό πρότυπο, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) και υποστηρίζεται από αμέτρητους οργανισμούς. Η αναβάθμιση σε G.hn δεν σημαίνει μόνο μια τεράστια αύξηση ταχύτητας στο κεντρικό δίκτυο Powerline με ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 2.400 Mbps, αλλά ταυτόχρονα επιτυγχάνει βελτιωμένη σταθερότητα, καθώς και μεγαλύτερη κάλυψη powerline που φτάνει τα 500 μέτρα ηλεκτρικής καλωδίωσης.