Μια συσκευή για όλους που ξεκινά με το «εκατό» στην τιμή της, αλλά παρόλαυτά διαθέτει πανέμορφο design και τριπλή κάμερα με κύριο αισθητήρα στα 48MP, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο διάδοσης των ανανεωμένων Huawei Mobile Services.

Ένα smartphone που δεν διστάζει να υιοθετήσει κάμερες που θα περιμέναμε να δούμε σε μια συσκευή με διπλάσια τιμή έρχεται στη χώρα μας από τη Huawei. Ως ο «Βενιαμίν» της ολοκαίνουριας οικογένειας P40, το Lite E αποτελεί και αυτό έναν από τους πρεσβευτές των νέων Huawei Mobile Services (HMS). Πρόκειται για την πλατφόρμα που αντικαθιστά τα Google Mobile Services στις συσκευές του κινεζικού κολοσσού. Συνεπώς, στη θέση του Play Store συναντάμε το πλήρως ανανεωμένο AppGallery της Huawei, την πλατφόρμα διανομής εφαρμογών που εμπλουτίζεται καθημερινά με νέο περιεχόμενο. Στα «ράφια» του AppGallery βρίσκουμε δημοφιλείς εφαρμογές όπως Microsoft Office και Viber, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες εναλλακτικές τους, καθώς και αρκετά apps ελληνικών εταιρειών, όπως η mobile banking εφαρμογή της Εθνικής Τράπεζας και το eFood. Αν πάλι τα παραπάνω δεν σας αρκούν, υπάρχουν πάντα διαθέσιμα αρκετά εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών, όπως το Appstore της Amazon (https://www.amazon.com/androidapp) ή τα λιγότερο… official APKPure, Aptoide κ.λπ. Οι ακόμα πιο «ψαγμένοι» σίγουρα θα βρουν τρόπους να εγκαταστήσουν «δια της πλαγίας οδού» τα Google Mobile Services και το Play Store, απλά σε αυτή την περίπτωση θα προτείναμε λίγη προσοχή, καθώς οι «καλοθελητές» που θα στήσουν ένα ναρκοπέδιο με επικίνδυνα μονοπάτια μπροστά στους πολυάριθμους φίλους της Huawei, δεν σπανίζουν.  Αφού, λοιπόν, αναφερθήκαμε ως οφείλαμε στη νέα σελίδα της ιστορίας του λογισμικού των Huawei συσκευών, ας περάσουμε στο αξιοσημείωτο hardware της Lite E έκδοσης του P40, δεδομένης της χαμηλής τιμής της συσκευής.

Πρόσοψη γεμάτη… οθόνη, σχεδιασμός γεμάτος στυλ!

Huawei P40 lite EΗ FullView Punch οθόνη 6,39 ιντσών του P40 Lite E δεν σπαταλά το διαθέσιμο χώρο της πρόσοψης, καθώς καταλαμβάνει το 90,15% αυτής. Με τον τρόπο αυτό, η καμπυλόγραμμη συσκευή διατηρεί κομψό το μέγεθός της παρά τη μεγάλη επιφάνεια της οθόνης, η ανάλυση της οποίας είναι HD+ (1560×720 pixels). Γυρνώντας το smartphone στο πίσω του μέρος, μας περιμένει μια λεία επιφάνεια που αν και πλαστική, δανείζεται τη λάμψη του γυαλιού. Ο διακριτικός μα ταχύτατος αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος και η επιβλητική τριπλή κύρια κάμερα δίνουν χώρο στις αποχρώσεις του κλασικού Midnight Black και του μοναδικού Aurora Blue, προκειμένου να μαγνητίσουν το βλέμμα μας. Εμείς πήραμε στα χέρια μας το Aurora Blue, το οποίο πλέκει ομαλά το πράσινο με το μπλε, χαρίζοντας μια πραγματικά ξεχωριστή εμφάνιση.

Ποιοτικότατες κάμερες σε τιμή… Black Friday!

Ρίχνοντας μια ματιά στην εντυπωσιακή πλάτη του P40 Lite E, τίποτα δεν μας παραπέμπει σε μια συσκευή που ανήκει στην καρδιά της κατηγορίας 100€-200€. Το εξαιρετικής ποιότητας πλαστικό περιβάλλει τη φωτογραφική… «νησίδα» του κινητού, πάνω στην οποία συναντάμε τρεις φακούς και λίγο πιο κάτω τους, ένα ισχυρό LED φλας. Μπροστά από τον κύριο αισθητήρα των 48MP βρίσκεται ένας ευρυγώνιος φακός διαφράγματος f/1.8 και ένας υπερευρυγώνιος  φακός τροφοδοτεί τον αισθητήρα των 8MP με πληροφορία που εκτείνεται σε 120 μοίρες του οπτικού σας πεδίου. Η κάμερα βάθους 2MP αξιοποιείται για ρεαλιστικά εφέ ρηχού βάθους πεδίου, με αποτέλεσμα τα γνωστά σε όλους μας bokeh, τα οποία συντελούν στη δημιουργία πορτρέτων που μέχρι πρότινος απαθανάτιζαν μόνο επαγγελματίες φωτογράφοι με πανάκριβες DSLR κάμερες. Χάρη στον μεγάλο αισθητήρα 0,5 ιντσών, το P40 Lite E ανταποκρίνεται και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χωρίς να «φορτώσει» με υπερβολικό «θόρυβο» τις λήψεις σας. Αν μάλιστα τοποθετήσετε σε σταθερό σημείο τη συσκευή (πχ σε ένα μικρό τρίποδο) το Night Mode κάνει τη νύχτα μέρα, με λήψεις έως και έξι δευτερολέπτων έκθεσης. Όταν στο πλάνο σας συνυπάρχουν αρκετά φωτεινές και αρκετά σκοτεινές περιοχές, η λειτουργία HDR συνδυάζει τρία καρέ που λαμβάνονται σε γρήγορη διαδοχή για να δημιουργήσει μια φωτογραφία με υψηλότερο δυναμικό εύρος.

Η Huawei ήταν η πρώτη εταιρεία που σύστησε τις αρετές της τεχνητής νοημοσύνης στη φωτογραφία των smartphones και ως εκ τούτου, το Huawei P40 Lite E, παρά την προσιτή τιμή του, δεν στερείται δυνατοτήτων AI (Artificial Intelligence). H «Αναγνώριση Σκηνής AI» επιτρέπει στην κύρια κάμερα να αντιστοιχίσει τις συνθήκες του κάδρου σας με πάνω από 500 διαθέσιμες σκηνές, προκειμένου να εφαρμόσει προσαρμοσμένη βελτίωση σε πραγματικό χρόνο, «διαβάζοντας» τις απαιτήσεις κάθε λήψης. Τα βίντεό σας μπορούν να καταγράφονται σε Full HD ανάλυση (1080p) στα 30fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο), ενώ το super slow motion αγγίζει τα 480fps σε ανάλυση 720p.

Selfie κάμερα ενσωματωμένη στην οθόνη

Δίχως αντιαισθητικές εγκοπές, notches ή όπως αλλιώς «βαφτίζει» η κάθε κατασκευάστρια εταιρεία τις παρεμβάσεις των selfie-cams στην ωφέλιμη επιφάνεια της οθόνης, η Punch FullView display του κινητού φιλοξενεί την κάμερα της πρόσοψης σε μια μικρή οπή, πάνω αριστερά. Ο αισθητήρας των 8MP, ο f/2.0 φακός και οι αλγόριθμοι AI της Huawei ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια εξαιρετική «Λειτουργία Πορτρέτου», ένα mode που θα σας χαρίσει πανέμορφες selfie. Επιπρόσθετα, με τη βοήθεια του Face Unlock 2.0, η κάμερα της πρόσοψης μπορεί να ξεκλειδώσει άμεσα τη συσκευή σας, με μια σας ματιά και μόνο!

Ισορροπημένες επιδόσεις

Με Android 9.0 (δίχως Google Mobile Services όπως προείπαμε) και με το άκρως βολικό περιβάλλον χρήσης EMUI 9.1, ο επεξεργαστής Hisilicon Kirin 710F αποδεικνύεται επαρκέστατος. Διαθέτει οκτώ πυρήνες, τέσσερις γρήγορους Cortex-A73 στα 2.2GHz και τέσσερις λιγότερο ενεργοβόρους Cortex-A53 στα 1.7GHz. 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου κρίνονται ικανοποιητικότατα για οποιονδήποτε δεν έχει δαπανήσει ένα μηνιάτικο για να αγοράσει το επόμενό του smartphone! Το dual SIM smartphone της Huawei περιλαμβάνει δύο υποδοχές για υποστήριξη διπλής SIM και μία για επέκταση αποθήκευσης μέσω κάρτας MicroSD έως 512 GB, σε περίπτωση που σας άγχωσαν τα 64GB. Κλείνοντας, η μπαταρία των 4000mAh και η τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας AI της Huawei μπορούν να επιτρέψουν μέχρι και 22 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής βίντεο, 111 ώρες αναπαραγωγής μουσικής ή 20 ώρες περιήγησης στο διαδίκτυο!


Huawei P40 lite E video callΜας άρεσε

  • Τριπλή κύρια κάμερα που ξεπερνά τις προσδοκίες της κατηγορίας
  • Οθόνη 6,39 ιντσών που καλύπτει σχεδόν όλη την πρόσοψη
  • Design που κρατά μυστικό τη χαμηλή τιμή του!

Δεν μας άρεσε

  • Θα θέλαμε Full HD ανάλυση για την οθόνη

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6.39 ιντσών IPS LCD, ανάλυσης 1560×720 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων

Επεξεργαστής: Octa-core HiSilicon Kirin 710F (12 nm) με 4xCortex-A73@2.2GHz & 4xCortex-A53@1.7GHz, Mali-G51 MP4 GPU

Μνήμη: 4GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 64GB (επεκτάσιμος με microSDέως 512GB)

Κάμερα: τριπλή κύρια με 48MP (ευρυγώνιος φακός f/1.8) + 8MP (υπερευρυγώνιος φακός f/2.4) + 2MP (αισθητήρας βάθους f/2.4) με LED flash, HDR, panorama, video 1080p@30fps και selfie-cam 8MP (ευρυγώνιος φακός, f/2.0), HDR, video 1080p@30fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.0

Extras: A-GPS/GLONASS/GALILEO/BDS, microUSB 2.0, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος, FM radio, 3.5mm audio jack, Dual SIM

Δίκτυο:  4G (Cat6 400/50 Mbps)

Μπαταρία: 4.000mAh

Λειτουργικό: Android 9.0 (με EMUI 9.1 & HMS)

Διαστάσεις: 159,8×76,1×8,1 χιλ.

Βάρος: 176 γρ.
Huawei P40 Lite E display